Виждам че има има бъдещи мами и затова ще споделя как премина раждането, за да ги успокоя още повече че всичко минава бързо и не толкова болезнено.
Отидох при док в 17 часа ( за тогава ми беше часа). Имаше две дами преди мен и аз седнах да чакам, но получих ужасна болка в кръста, почнах да се разхождам, клякам, ставам, но нищо не помогна. Помолих жената преди мен да вляза при док. Прегледа ме, разкритие 3-4 см., казах му че имам чести нерегулярни контракции и решихме че слагаме хапче за изглаждане на шииката на матката и ще раждам. Това беше в 17.20. Каза в 18-18.15 да съм в болницата, в 18.45 ми слагат епидурална и до 20.00 съм родила и аз
Прибрах се, взех един душ, чантата и в болницата. Там бях в 18.20. Последваха преглед, клизма, упойка и в пред зала. Вързаха ме на апарата, сложиха абокат и почнаха системи, анестезиолога добавяше по малко упойка и само ме питаше как усещам болката по 10 –то балната система, аз казвам едно. След малко колко е болката- към 2. Усещах контракциите само като втвърдяване на корема, но през 1-2 минути и вече като почнаха да идват напъните, той спря да слага упойка и аз викам ДЕСЕТ . Другия анестезиолог казва – имаш пълно разкритие ли, а аз - НЕ БОЛИ
Kogato 03.2009 otodox v Selena da rodia,imax golemi ochakvania...a ne se opravdaxa tolkova. Rajdax normalno,pri d-r Topalova. Kogato zapochnaxa boleznenite kontrakcii,me zariazaxa na legloto,ni d-r,ni sestra pri men,a az samo vikam ot bolki i si skubia kosata. Upoikata mi ia slojixa chak na 7 sm razkritie,sled koeto bolkite spriaxa i sled malko rodix. A kato me shiexa,pochbax da chuvstvam iglata i da me boli,ta pak mi slagaxa upoika...a pak bebetata vechno reviaxa,i kato otidoxme s kolejjata da gi pogkednem - v staiata niama nikoi,sestrite si pushexa niakade na laf...
не се сещам точно, но беше страхотен, постоянно ми говореше разни смешни неща, разпитваше ме как ще се казва бебето и т.н. Аз не бях с пълна упойка и през цялото време бях в съзнание. След като извадиха бебето зашиха ме и ме закараха направо в стаята. Гадното започна когато ме поотпусна упойката ама както казват всичко се забравя пък и не е болка за умиране. Пуснаха ме да си ходя на 4-тия ден. Допълнително пари не са ми искали. Платих само за секциото. При приемането отиваш само с тоалетни принадлежности и чехлички
Всичко друго е от тях - Нощница, превръзки, храна, сокчета, вода
пожелавам ти безпроблемно раждане и бързо възстановяване! 
сори ама ме е избило на лигня .обади се на регистратурата и питай за цената и за всичко друго-любезни са обясняват