Да избера ли нормално раждане без упойка?

• 35 675
  • 411
  •   1
Отговори
# 135
roniko44, до скоро не бях никак информирана и мислех да плащам за екип, но сега много се чудя. Мисля ако има усложнения да платя, но иначе да се опитам да си спестя тези пари.

*Галя*, благодаря много и Дай Боже!!!
Ако искаш евентуално някой доктор да се ангажира с твоето раждане трябва да сте се уговорили предварително, а не в предродилна  Laughing. Трябва да е запознат с бременността ти и здравословното ти състояние. Освен това трябва да му имаш доверие, иначе не става. Аз втория път уж се уговарях с една докторка в Майчин дом, но жестоко ме издразни, когато се направи на луда и ми каза да отида на 30.09 "пък ще видим". Добре, че се насочих към докторка в Тина Киркова, уговорихме се и когато неочаквано на 23.09. (16 дни по-рано), ме напънаха контракциите, родих при нея. Обаче й имах доверие на жената. Иначе ако докторът е читав, ще те остави да платиш след като родиш, и двете с детенце сте добре. Предварително не е редно да се плаща.
Мисля че и тук можеш да поискаш и при започнало раждане стига да не е много напреднало раждането:)))

Като раждах втория път, един анестезиолог обикаляше като цветарка по леглата и ни предлагаше упойка. Аз не се възползвах - търпеше се, пък и беше вече късно - имах 8 см. разкритие. Така, че явно вече навсякъде има такава практика.

# 136
Аз родих по нормален път без упойка. Мина много бързо и безболезнено, говоря за самото раждане, контракциите докато получа пълно разкритие много боляха! Имах само малко вътрешни разкъсвания и се наложи да ме шият, но бяха няколко шева. Не искаха да ми кажат колко точно са шевовете!:) Живот и здраве, ако имаме второ дете бих искала да родя отново по нормален начин. Възстанових се много бързо, на втория час след раждането ми се наложи да стана от леглото и установих, че мога да се движа и да си ходя /е дърпаха малко шевовете, ама не е болка за умиране/! Въпрос на личен избор е всичко! Но аз не бих искала да ми слагат упойка, не за друго, а защото не бих искала да ми вкарват каквито и да било игли в гръбнака и т.н. Просто ме е страх от грешка, която може да ме осакати. Пък и малко или много упойката по време на раждане все пак оказва някакво влияние на бебето, дори и да е минимално. Подкрепям секциото само при медицински показания и необходимост, не и от глезотия. Много майки искат операция, защото ги е страх, че ще ги боли. Е, никой не е умрял от болка! Мисля, че е по-гадно възстановяването след секцио, все пак режат матката, коремните мускули и т.н. Не е толкова безобидно, колкото повечето хора си мислят!
Ако всичко е наред няма нужда от операция! Успех!  bouquet

# 137
  • София
vesi_25, браво на теб! Надявам се и при мен така да се случи!!!

mama_leone, точно това ме притеснява, че ако се уговоря с някой, той ще се опита да 'фиксира' раждането в удобно за него време и няма да се размина с окситоцина и, може би, оттам и с упойката.

miriana86,  не е по темата, но твоят бебчо е страхотен, а ти изглеждаш в невероятна форма след раждането!!! Само мога да се моля за толкова бързо възстановяване!!!

# 138
  • София
Ааа, няма страшно да фиксира раждането.
Ако е свестен доктора, уговаряте се, дава ти мобилен и ако ще на Нова година да тръгнеш да раждаш, пак ще дойде!

# 139
Ако е свестен доктора, уговаряте се, дава ти мобилен и ако ще на Нова година да тръгнеш да раждаш, пак ще дойде!

Даааа, за Нова Година мога да го потвърдя.  Mr. Green
Два пъти...все на Нова Година...
 Whistling  Joy

# 140
  • София

Даааа, за Нова Година мога да го потвърдя.  Mr. Green
Два пъти...все на Нова Година...
 Whistling  Joy

То май и при мене ще станат 2 пъти! Mr. Green
Пу-пу.
Първия път беше на Стефанов ден де.

# 141
ЕлБиЕн, според мен и двата варианта и с екип и без екип си имат и предимства и недосттатъци!
Ако си с избор на екип, особенно при първо раждане просто отиди възможно най-късно за да има по-малка вероятност от окситоцин, въпреки че предварително е много трудно да се предвиди как ще се развият при теб нещата защото всяко раждане си има някаква особеност.
Ти в коя болница ще раждаш, извинявай, ако си писала може да съм пропуснала!

# 142
То май и при мене ще станат 2 пъти! Mr. Green
Пу-пу.
Първия път беше на Стефанов ден де.

Аааа, няма Стефанов ден, баш за Нова Година, няма да изпускаме лудницата, я.  Laughing
Ситуация № 1 - на 30 Декември;
Ситуация № 2 - в Новогодишната нощ, в 04.00ч., демек на 1 Януари.
  Wink

# 143

Аз искам да попитам окситоцина за какво служи????? newsm78

# 144
  • София

Аз искам да попитам окситоцина за какво служи????? newsm78

За засилване на контракциите, предизвикване на раждане, ускоряване на разкритието.

# 145
  • София
Насочила съм се към Майчин дом в София, защото там поне имам една позната акушерка.  Евентуално д-р Дяволов. Иначе за други болници и лекари нищичко не знам!!!

Леле на Нова Година, аз преди години имах мисед на 30-ти декември, а сега има вероятност да родя на рождения си ден, но поне не на голям празник.  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 146
Ако решиш да си без избор на екип обаче по-добре според мен избери друга болница защото доколкото знам в МД, ако си без избор на екип бебето не е при теб, а и било доста мизерничко на този етаж където са родилките, които не са избирали лекар!

# 147
  • София
Благодаря, Звездичка, значи излиза че не мога да поискам ВИП етаж ако не съм си избрала екип. Не виждам логика в това, но сигурно е така, все пак с всички средства искат да ни накарат да си платим.

# 148
Да не те подведа, защото там май имаше такава възможност за избор на ВИП стая, без избор на екип, но дори и да е така, като не е заявено предварително може да се окаже, че нямат свободни ВИП стаи!

# 149
Ако решиш да си без избор на екип обаче по-добре според мен избери друга болница защото доколкото знам в МД, ако си без избор на екип бебето не е при теб, а и било доста мизерничко на този етаж където са родилките, които не са избирали лекар!
Преди 5 год. родих там дъщеря си без избор на каквото и да било Simple Smile След като я родих, двете ни качиха на 12ти етаж, където през целия ни престой бяхме заедно. Стаите са за две родилки с две бебешки легълца на колела. М/у всеки 2 стаи има бокс, в които акушерките издърпват бебетата за тоалет. Има и стъкло, така че можеш да гледаш какво правят  Simple Smile След като го почистят, бебето ти бива върнато.
Провери си, ЕлБиЕн, но съм почти сигурна, децата са заедно с майките.

Общи условия

Активация на акаунт