Да избера ли нормално раждане без упойка?

• 35 731
  • 411
  •   1
Отговори
# 210
Джей, завършват с епизиотомия , защото не ти дават да си сменяш позата и раждаш в тази, в която в 99% от случаите се завършва с разкъсвания и т.н. А окситоцина ти го блъскат за да родиш бързо, никой няма да те чака да раждаш естествено по 14 часа и за да си свършват работата набързо: давай, давай и хайде следващата моля, докато не ми е свършила смяната! Ако те оставят на спокойствие, на дискретна светлина, с любимия до теб и всичкото време на света пред теб, любовта която ще те обвземе към детето ти в този момент ще е е под давлението на огромното количество окситоцин, което организмът  ти ще образува в големи дози, съвсем естествено, без инжекции, в пъти по-големи от случаите на влюбване, екстаз и т.н. Инжекцията с окситоцин освен това не отива до мозъка, а само в кръвта, следователно  играе роля само за напъните, които обаче пак ти ще трябва да ги правиш... Т.е. - те осакатяват и теб и детето ти, лишавайки ви от  огромния дар на невероятното количество окситоцин, което си можела сама да произведеш и да стигне до всяка твоя и на детето мозъчна клетка.
Това няма как да се случи, когато те поставят в условията на стрес, откъсната от естествената ти среда и най-близкия ти човек. А точно това е пикът на окситоцина в човешкия живот, той започва да изтласка по напълно естествен начин и с минимум болка бебето ти, което се провира достатъчно дълго за да изплюе погълнатите води и да не се налага да го аспирират, също така време за което , ако заемаш подходящите пози, нито ще се налага да напъваш, защото напъните се извършват само от матката, не от теб, нито ще те разкъса. А също така ненапъвайки, ти ще можеш да дишаш свободно, да снабдяваш малкото човече с достатъчно кислород и няма никаква вероятност  да му паднат сърдечните тонове...  Ако накрая се остави и пъпната връв да изпулсира за 12  минути, детето ще е снабдено с последните свръх-полезни вещества, които ще направят имунната му система силна.
Всичко това обаче НИКОГА няма да се случи в болница!

# 211
  • София
Всъщност не е само заради позата, заради цялостното протичане на раждането е, заради упойките, заради окситоцина... а за съжаление някои имат практиката да правят епизиотомия...превантивно.

# 212
  • София
Момичета, благодаря ви че така сериозно се отнесохте към въпроса. Да, от София съм и дори да реша да си платя за доктор, първо ще му кажа, че желанието ми е да мина без упойка и без окситоцин. Дали това ще се случи, обаче, кой знае!? Ще трябва да се опитам да съм достатъчно търпелива и "хитра", за да отида в последния момент в болницата. За целта ще потърся информация на колко минути трябва да са контракциите преди да тръгна за болницата и ще се опитам да го давам по-спокойно.

И с mama_leone съм съгласна, за колко лекари съм чувала - много добри за някои и ужасно разочарование за други. А и на мен ми самата ми се е случвало, така че в това отношение май е най-добре да се доверя на инстинста си, поне да знам, че аз съм си го избрала.

# 213
  • Paris, France
Инжекцията с окситоцин освен това не отива до мозъка, а само в кръвта, следователно  играе роля само за напъните, които обаче пак ти ще трябва да ги правиш... ... А Ако накрая се остави и пъпната връв да изпулсира за 12  минути, детето ще е снабдено с последните свръх-полезни вещества, които ще направят имунната му система силна.
Всичко това обаче НИКОГА няма да се случи в болница!

За напъните - не винаги са необходими, дори с окситоцин. Окситоцинът на края на раждането е пълна смешка. На мене ми го включиха, даже не усетих и ако не бях видяла надписа нямаше и да знам. Някои акушерки го правят ей така, на автомат. Като я питах защо го е включила ми каза, че за да помогне малко. Ми аз имах пълно разкритие  hahaha, за какво да помага. А не беше и видяла, че съм със секцио и е опасно, добре че казах.

За пъпната връв - на дъщеря ми я държа плацентата мъжо високо, но за сина ми ми обясниха, че веднага ще клампират а после ще я цедят и ще вкарват кръвта с катетер. Знам, че за недоносени и водно раждане е различно, но не помня точно какво, как и защо.

Защо да не се случи в болница? Никога не казвай никога!

С останалото съм съгласна, хубав пост.

ЕлБиЕн от опит и четено тук - всички обещават а после си правят каквото си искат. Печаливши са 2 варианта:

1) Раждане в къщи с лекар или акушерка и отиване в болница само при нужда.

2) Позната или наета акушерка да следи за разкритие в къщи и да отидете в последния момент.

Аз отидох в началото, но бяха заети и никой не ме погледна до края и точно това помогна. Ако със зверските болки ме бяха слагали непрекъснато на апарат (както е по закон, шшт), бяха ми сложили епидурал от страх, че контракциите са силни и ще късат шева, съм сигурна, че щях да се озова в операционната на края. Отивате накрая и готово. Няма да имат време за нищо.

# 214
  • София
в България няма вариант раждане в къщи с медицинско лице.

# 215
  • София
Честно казано аз не бих посмяла да го направя дори да имаше начин. Не ме е страх за мен самата, но не мисля че близките ми могат да понесат такова нещо, а и аз не съм подготвена по никакъв начин.

# 216
Честно казано аз не бих посмяла да го направя дори да имаше начин. Не ме е страх за мен самата, но не мисля че близките ми могат да понесат такова нещо, а и аз не съм подготвена по никакъв начин.
Аз също  Peace Въпреки, че ненавиждам болниците съм готова да понеса всички негативи, но да знам, че съм на място, на което има подготвени специалисти, които да се справят с всяка непредвидена ситуация, възникнала в хода на раждането, при това с необходимата апаратура  Peace

# 217

аз също не съм достатъчно смела за да се реша на раждане у дома в българия... бих била, ако знаех, че в случай на нужда може да пристигне линейка достатъчно бързо, но понеже е ясно, че няма да пристигне - не бих рискувала!

# 218
... За целта ще потърся информация на колко минути трябва да са контракциите преди да тръгна за болницата и ще се опитам да го давам по-спокойно.

Станат ли на 3 минути - тръгвай.  Wink
Моите бяха на 2 минути и отидох с пълно разкритие.
  Peace

# 219
  • София
В България лично на мен ми е изопачена идеята някак си за "нормално раждане".
Нищо нормално не виждам в това всяка 5-та да завършва с епизиотомия и на всички да се хакат системи с окситоцин.

Колко сте ми мили с Креола и пълни с илюзии за естественото раждане все още!
И аз бях такава.
Да, кофти е окситоцина, ама ако те оставят 20-30 часа с естествени контракции /колкото трае средностатистически едно първо раждане/ на края не се знае дали ще имаш сили да избуташ.
Освен това, всъщност всяка пета жена има някакъв проблем при раждането, при който непременно се налага лекарска намеса, иначе не се знае как ще завърши.

# 220
  • София
да бе, сигурно...

# 221
Да, кофти е окситоцина, ама ако те оставят 20-30 часа с естествени контракции /колкото трае средностатистически едно първо раждане/ на края не се знае дали ще имаш сили да избуташ.

Дилянка, от къде ги измисли пък тези 20- 30 часа?!  ooooh!
Колкото до окситоцина - с първото раждане влязох на 27 Декември, в 8.30ч. сутринта и като ми ръгнаха тоя проклет окситоцин, та не се спряха до 30 Декември, 10.45ч.
Тогава родих.
През цялото време бях вързана като животно за леглото.  ooooh!
Как мислиш, дали ми е помогнал окситоцина?
  Tired

# 222
  • София

Дилянка, от къде ги измисли пък тези 20- 30 часа?!  ooooh!
Колкото до окситоцина - с първото раждане влязох на 27 Декември, в 8.30ч. сутринта и като ми ръгнаха тоя проклет окситоцин, та не се спряха до 30 Декември, 10.45ч.
Тогава родих.
През цялото време бях вързана като животно за леглото.  ooooh!
Как мислиш, дали ми е помогнал окситоцина?
  Tired

Е, бях го чела някъде.  Може и да бъркам. То и аз като бях в ОБ имаше една мацка, два дни я мъчиха с окситоцина горката.
А аз родих за 2-3 часа със система, ама много болеше.

# 223
  • Paris, France
Колко сте ми мили с Креола и пълни с илюзии за естественото раждане все още!
И аз бях такава.
Освен това, всъщност всяка пета жена има някакъв проблем при раждането, при който непременно се налага лекарска намеса, иначе не се знае как ще завърши.

Аз родих за 4 часа от първа до последна контракция и раждане. Да, има жени, които и по 3 дена са с контракции, но техните не са особено силни и успяват да поспят даже. Като си спомням колко ме боля без окситоцин си представям вързана на мегло и с окситоцин какво е.

Като при всяка пета има проблем, да се намесват при всяка пета, а не просто при всяка!

# 224
  • София
При всяка пета има проблеми, заради начина на провеждането на раждането у нас.
И предпочитам по-дълго контракции, по-леки, по-бавно разкритие и по-малко разкъсвания, от колкото  раждане за 4 часа,  със зверски болки,  и яко кърпене после....

Общи условия

Активация на акаунт