Да избера ли нормално раждане без упойка?

• 35 665
  • 411
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Родих нормално, без упойка и имам прекрасни спомени от раждането на сина ми  Heart Eyes
Имам висок праг на болка, отидох в болницата с изтекли води и с контракции, които се оказа че съм имала, като ме сложиха на апарат, но не ги усещах. Силните контракции бяха около 6 часа, не е нещо нетърпимо, с дишане, масажи и разходки се преодоляват по-лесно  Peace
Живот и здраве, ако всичко е наред, бих родила отново нормално, без упойка yes

ЕлБиЕн леко раждане, каквото и да решиш  Hug Аз лично ти препоръчвам да не слагаш упойка, така имаш пълен контрол върху тялото си. Лично мнение  Blush

# 331
Здравейте скъпи бъдещи мами,

Аз вече съм горда мама на момиченце на 7 месеца и много добре помня как четях, четях за раждането. Тази тема вълнува всяка нова мама.
Искам да споделя моя опит за раждането и да ви успокоя. Вярвайте ми, няма по-красиво, естествено и прекрасно нещо от напълно естественото раждане. Аз родих без никакви упойки, обзболяващи и екипи за раждане. Работя хубава работа с доста добра заплата и нямам проблем да платя за избор на екип. Но моето лично убеждение е, че плащам достатъчно данъци и осигуровки и считам, че срещу това трябва да получа адекватно отношение. Знам, че невинаги се получава така, но аз твърдо бях решена да не плащам за раждането-това е естествен процес.
Онова, което за мен е много важно при избора за раждането е-вашето лично убеждение и вяра, че всичко ще е наред и ще мине безпроблемно. Нито за миг не съм се страхувала от раждането, даже напротив-мислех как това ще ми донесе най-безценния дар за една жена-детето.
Влязох да раждам с 8 см разкритие, без никаква болка, родих за 2 часа почти без да разбера кога стана и бях най-щастливата жена на света, когато зърнах моето бебе.
Прекрасно е да станеш майка, пожелавам на всички ви щастлива и безоблачна бременност, най-прекрасните бебчета и помнете-вярвайте, че всичко ще е наред!

# 332
  • София

Аз вече съм горда мама на момиченце на 7 месеца и много добре помня как четях, четях за раждането. Тази тема вълнува всяка нова мама.
Искам да споделя моя опит за раждането и да ви успокоя. Вярвайте ми, няма по-красиво, естествено и прекрасно нещо от напълно естественото раждане. Аз родих без никакви упойки, обзболяващи и екипи за раждане. Работя хубава работа с доста добра заплата и нямам проблем да платя за избор на екип. Но моето лично убеждение е, че плащам достатъчно данъци и осигуровки и считам, че срещу това трябва да получа адекватно отношение. Знам, че невинаги се получава така, но аз твърдо бях решена да не плащам за раждането-това е естествен процес.
Онова, което за мен е много важно при избора за раждането е-вашето лично убеждение и вяра, че всичко ще е наред и ще мине безпроблемно. Нито за миг не съм се страхувала от раждането, даже напротив-мислех как това ще ми донесе най-безценния дар за една жена-детето.
Влязох да раждам с 8 см разкритие, без никаква болка, родих за 2 часа почти без да разбера кога стана и бях най-щастливата жена на света, когато зърнах моето бебе.
Прекрасно е да станеш майка, пожелавам на всички ви щастлива и безоблачна бременност, най-прекрасните бебчета и помнете-вярвайте, че всичко ще е наред!
Много добре казано  Peace

# 333
  • София

Наистина чудесно казано, но в България обикновено плащаш в родилното, за да те оставят намира (смятай да не те форсират и измъчват с ненужни манипулации) и да имаш максимално естествено преживяване. Трагично, но факт.

# 334
И двете ми деца са раждани нормално, без упойка, бързо.

Второто даже без окситоцин, без слушане на тонове, разхождах си се до последно.

И от двете си раждания пазя прекрасни спомени (преди 2 и преди 7 години)

# 335
  • ул. "Мечтание"
Първо раждане - без упойка и докато не ми набучиха съвсем излишно окситоцина всичко беше наред... след това започнаха зверските болки... завършили със секцио по спешност.
Второ раждане - без упойка, без окситоцин, без никакви медикаменти. Болеше, но определено не беше болка за умиране и усещането беше съвсем различно.  Wink
Първо раждане - 13 часа родилни контракции. Второ раждане - 23 часа родилни контракции. Разликата за мен между двете (със и без системата) е от небето до земята. Упойката пък въобще не ми е била никога на дневен ред.

# 336
  • София
Я да питам аз как ги броите тия часове и контракции?

Щото, както казах, аз цял ден си бях с контракции, ама тях не ги броя за родилни. От 18 до 20ч. бяха баш контракциите със болките. А раждането го броя откакто влязох в залата - т.е. 30 мин.

# 337
  • ул. "Мечтание"
Раждането го броя от родилните контракции, които правят разкритие, тях няма как да ги сбъркам с другите, при мен са мноооого различни от подготвителни и за изглаждане на шийката контракции. Най-болезнени бяха последните може би 5-6 часа, не съм сигурна точно колко часа, защото бях изгубила тотално представа за времето, но там някъде. Тогава всъщност даже не ме боляха самите контракции, а таза от двете страни.
Но първите родилни контракции, които също си боляха, но по съвсем друг начин започнаха около 23 часа преди да се роди бебока (втория път). Фазата с напъните при мен продължи около 45 минути.
Мехура се спука около 40 часа преди да се роди бебето.

Първото ми раждане започна с падането на тапата и направо си започнаха болезнените родилни контракции - около 13 часа преди да ми направят секциото.

# 338
  • София

Щото, както казах, аз цял ден си бях с контракции, ама тях не ги броя за родилни. От 18 до 20ч. бяха баш контракциите със болките. А раждането го броя откакто влязох в залата - т.е. 30 мин.
по принцип е редно да се броят от пълвата до последната(не подготвителните ест).
някои пък броят от постъпването в болницата.
други от включватнето на системата...
други само най-болезнените, които обикновенно са някъде от 7 до 10 см може би...

аз лично си броя от системата до раждането, защото реално тогава бяха болките, като последните 1-2 часа едст беше най-зле, но изобщо се влошиха нещата след системата.
раждането и аз си го броя от началото на напъните...около 20 мин, заедно с местенето от залите и т.н.

# 339
Дилянка, аз лично си смятам за родилни, болезнените контракции и през определен интервал от време, иначе от другите контракции си има през голяма част от  бремеността.
При мен пък първото раждане беше почти с 24 часа контракции, а второто само три часа и се чудя, ако раждам трети път още по-бързо ли да очаквам да се развият нещата, че тогава ще е наистина експресно. Simple Smile
.

# 340
Здравейте, момичета, напоследък се замислям за нормално раждане без упойка, но ми се струва, че в днешно време не е толкова често срещано. Ако може, споделете какво мислите по въпроса. Ще се радвам много, ако мами, които са родили по този начин споделят опита си от самото раждане и посъветват бъдещите родилки.
                                            Аз съм за нормалното раждане без упоика. не боли чак толкова Peace

# 341
  • София

Аз ги броя от момента в който започнах да ги усещам  Peace От 04 до 10, в 10:30 родих.

# 342
  • София
Родих без упойка, всичко беше ок, докато на 8 см. не ми сложиха осцитоцин, който определено влоши нещата. И все пак е търпимо. Отново бих родила нормално, но без осцитоцин /който и ми забави раждането с 2 часа/.

# 343
Родих без упойка, всичко беше ок, докато на 8 см. не ми сложиха осцитоцин, който определено влоши нещата. И все пак е търпимо. Отново бих родила нормално, но без осцитоцин /който и ми забави раждането с 2 часа/.

Как разбра,че ти го е забавило,според мен е обратно.Лекарите ли ти го казаха или ти просто предполагаш?На мен ми го сложиха на 4 см на теб пак късно са ти го сложили,при мен оскори нещата много родих сле по малко от чс около 50 минути. Laughing

# 344
Аз лично съм избрала да раждам нормално,без никакви упойки...Предпочитам да усещам всичко,да изживея нещата....А и доста от моите приятелки са ми казвали,че от упойките не усещали напъните и било трудничко...Предполагам,че не при всеки е така,но....Може би ще си променя решението,когато живот и здраве реша да раждам втори път...Но за мен сега това е неизвестно,искам да го изживея без упойки,за да разбера какво е всъщност,а не да се водя по чужди разкази....

Общи условия

Активация на акаунт