Да избера ли нормално раждане без упойка?

• 35 622
  • 411
  •   1
Отговори
# 75
Аз раждах точно така - нормално без упойка...дори не съм мислила за упойка преди раждането.
Да ти кажа, аз не съм с лоши спомени от раждането...родих общо взето за два часа, бебо излезе с третия напън...шиенето после беше с упойка, но при мен си беше доста шеф и кройка.
Относно бръсненето и клизмата- аз по принцип си хода бръсната  и преди да отида в болницата също се бях оправила, но от клизмата не можах да избягам - направиха ми я .         Леко и безпроблемно раждане Hug

# 76
  • София
Докторката, при която ще раждам пак ме попита искам ли упойка.
Честно казано, повече ме е страх да ми вкарат игла в гръбнака, отколкото от болките от раждането.
Пък и въобще нямам представа какви ще бъдат, защото първия път отидох да раждам със съвсем леки контракции и ми пуснаха окситоцин и болките станаха ужасни.
Този път ще си трая вкъщи до последно и си мисля, че няма да са ми толкова силни болките.

# 77
  • София
Икка, голямо сладурче си имаш!!! Благодаря ти за мнението.

Дилянка, и аз стигнах до извода, че ако ми сложат окситоцин сигурно няма да се размина без епидурална упойка. Така че стратегията ми ще е като твоята, ще се опитам да издържа и да не отида много рано в болницата!!! Благодаря много, че сподели опит!!!

# 78
Предварително знаех, че не искам упойка, не съм се и замисляла, защото по принцип имам доста висок праг на болка, пък и исках да е максимално естествено в условията на нашите болници. Болките признавам бяха нечовешки, но и бая окситоцин отнесох. Въпреки това, ако раждам втори път пак няма да искам упойка  Peace

# 79
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Дилянка, и аз стигнах до извода, че ако ми сложат окситоцин сигурно няма да се размина без епидурална упойка.

На мен също ми сложиха окситоцин и въпреки това бях без упойка  Peace
Относно клизмата- съм "за"! Защото смятам, че е доста по-приятно да посрещнеш сладурчето "на чисто", отколкото да се притесняваш излишно и за това.  Naughty
За шиенето бях с пълна упойка  ooooh! Което истински ме радваше, защото въпреки, че си изтръпнал след всичко , което е минало болката е неприятна..., а и зависи от броя и сериозността на шевовете. Въпреки питанията ми, докторите, така и не пожелаха да ми кажат колко са...  Thinking Представям си каква картинка е било...Но важното е, че това минава и се забравя!  Peace

# 80
Клизмата е една от практиките, които се квалифицират като вредни от СЗО.
Тялото само се изчиства преди раждането. Дори честото посещаване на тоалетната е един от симптомите на започващото раждане. От друга страна клизмата само "размива" нещата и ги прави дори по-драматични.

# 81
Клизмата е една от практиките, които се квалифицират като вредни от СЗО.
Тялото само се изчиства преди раждането. Дори честото посещаване на тоалетната е един от симптомите на започващото раждане. От друга страна клизмата само "размива" нещата и ги прави дори по-драматични.

какво означава това, че клизмата "размива" нещата"?

# 82
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Тялото само се изчиства преди раждането. Дори честото посещаване на тоалетната е един от симптомите на започващото раждане.
При мен не е имало такова нещо.  newsm78

какво означава това, че клизмата "размива" нещата"?
Да, и на мен ми е интересно?

# 83
Какви са тия клицми бе хора!? Пък дори не можело без тях!??? Как ще ми направят клизма ако не им дам, я да видим сега!? Нали после ще ги осъдя за тормоз над тялото ми особено в такъв стресов момнет като раждането!!!

И за бъдещите майки, които ще раждат естествено мисля, че това е важна информация.
http://www.givingbirthnaturally.com/pushing-stage.html

# 84
Аз имах толкова голям запек през цялата бременност, че до последно не  се изчистих. Трябваше да ползвам домашна клизма ( опасно заради преждевременно раждане), защото никакви чайове, хапчета, сиропи и шоколадчета не ми помагаха. Бях луднала...

Родих по нормален път и през цялото време бях права и крачех напред-назад  Grinning Изпитвах ужас от секцио (не знам защо), но за щастие всичко мина както трябва. До 10см разкритие не съм легнала, ако легнех и умирах от молка. Докторката ме съветваше да се разхождам и беше много доволна, а главиката на бебето си застана на правилното място. Ако трябва да избирам пак, бих избрала естествено раждане.

# 85
Ако не направиш клизма в болницата, после като раждаш, ще раждаш и ще се изпускаш. Защото напъните са толкова силни, че от всички страни излиза . Съветвам мамите да си направят и да отидат и по-малка нужда, защото после не е приятно. Клизмата не боли изобщо.

# 86
И аз съм "За" естествено протичащо раждане, но не смятам, че клизмата е "тормоз над тялото", тормоз е спрямо бебето да се появи на бял свят омазано в .....

# 87
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
И аз съм "За" естествено протичащо раждане, но не смятам, че клизмата е "тормоз над тялото", тормоз е спрямо бебето да се появи на бял свят омазано в .....

Таман и аз пишех същото...  Whistling

# 88
Моето бебче се роди с гнойни пъпки и изолираха бактерия от дебелото ми черво, която се оказа причината за това. (аз направих малко изпускане ) После 7дена го лекуваха и не го виждах.

# 89
Ако не направиш клизма в болницата, после като раждаш, ще раждаш и ще се изпускаш. Защото напъните са толкова силни, че от всички страни излиза . Съветвам мамите да си направят и да отидат и по-малка нужда, защото после не е приятно. Клизмата не боли изобщо.

Има ли значение!? Това е естествено, доктора няма да се изненада или да избяга от малко ако! А и по принзип при повечето майки преди да започне раждането тялото се опитва да се изчисти чрез диария. Чувала съм, че ако докато си с контракции, дори да са с часове, ако не я деш нищо е по-малко вероятно да се случи това с изпускането. Но каквото и да стане, то не е нещо необичайно или неестествено. Все пак това е раждане, всички жени са извинени.
А и клизмата е опасна по всяко време! Може да възпали апендисита и какво ли още не. Моят апендисит е хроничен и когато се консултирах ми казаха, че намя да го вадят, не бил момента, но никогато не бива да позволявам да ми правят клизма, защото можело да го възпалят. За протокола, доктора ми е тук, в БГ не съм ходила на лекари или поне не помня.

Общи условия

Активация на акаунт