Да избера ли нормално раждане без упойка?

• 35 646
  • 411
  •   1
Отговори
# 105
ЕлБиЕн ,раждах през май месец след доста тежка бременност с епидурална упойка в най-добрата клиника във Барселона и близо месец след това не можех да пазя равновесие,имах ужасни болки във вратът и главата,както и проблеми със слуха!Така или иначе упоката не подейства в момента на раждането и си родих без такава!Устроени сме така,че да се справим процеса на раждането,но съм съгласна че е строго индивидуално според прага на търпимост на болка! Уважавам правото на личен избор на всеки,познавам много майки,родили със упойка,които не са имали никакви проблеми,но при мен се случи така!Пожелавам ти безпроблемна бременност и живо и здраво бебче в прегръдките ти! Hug Praynig Peace 

# 106
ЕлБиЕн, окситоцинът почти винаги предизвиква силни болки, по-скоро е изключение, ако това не се случи!
albena1113, поздравления!  bouquet

окситоцинът - защо се слага  изобщо той не разбрах аз? по желание ли го слагат.кога се налага?моля,ако може на  ЛЦ да ми го напишеш да не изпусна отгоеора.благодаря

# 107
  • София
Имаше цяла тема за окситоцина.
Повечето български лекари го слагат, просто за да ускорят раждането, по тяхна преценка.

# 108
  • София
Моето раждане беше доста тежко и след 22 часа мъки  родих със секцио. Мене ако питаш ще ти кажа да си пойскаш упойка, но всичко е много относително, някой раждат лесно, други като мен не толкова лесно.  Моят съвет е да говориш с лекаря който ще те изражда  и да си оставиш упойката кото опция, ако се чувстваш добре и можеш да понасяш болката роди си без нея.

# 109
  • София
elisalou, много съжалявам че така се е случило при теб, дано възстановяването ти да е напълно и никога повече да не ти се случват подобни неща.  Благодаря много, че сподели опита си, за мен е много важен и се надявам се да не стигам до упойка. 

IvAs, благодаря също много. И аз стигнах до извода, че това е най-добрия вариант. Като освен това ще се опитам да не отида твърде рано в болницата, а при по-голямо разкритие и в по-напреднала фаза.

# 110
Като освен това ще се опитам да не отида твърде рано в болницата, а при по-голямо разкритие и в по-напреднала фаза.

Peace
Много по-леко е когато отидеш в болницата на финала - не се разстройваш от гледки или отношение, освен това е възможно да се разминеш с окситоцина (или поне да отнесеш по-малка доза). Но това разбира се, когато всичко върви нормално! Ако изтекат води или нещо подобно, трябва да се отиде веднага в болницата, а не да се чака  Simple Smile
ЕлБиЕн не се притеснявай - в повечето случаи раждането минава сравнително леко и болката се изтърпява. Казвам ти го като жена родила две деца без никакви упойки. Освен това първото ми раждане беше предизвикано - т.е. от никакво разкритие ми сложиха окситоцин. Само 6 ч. по-късно родих сладката си дъщеричка и не си спомням толкова пък да е било страшно.   bouquet

# 111
  • София
mama_leone, благодаря много. Аз обаче си мислех, че и след като ти изтекат водите имам още време.  newsm78

# 112
mama_leone, благодаря много. Аз обаче си мислех, че и след като ти изтекат водите имам още време.  newsm78
Ами, сигурно е така, но на мен и двата пъти ми ги пукаха в болницата и не смея да давам "компетентни" съвети относно това. Simple Smile

# 113
  • София

Имаш до 48 часа по принцип.

# 114

Но е хубаво да е под наблюдение, в болница.

# 115
  • София

Но е хубаво да е под наблюдение, в болница.

Пак е - според зависи. Ако са изтекли малко от водите, може да я прегледат на ехограф, да преценят че има още достатъчно и да я пратят вкъщи. Ако са изтекли "на фонтан", а няма контракции, може и веднага да и сложат система с окситоцин и в предродилна. Във всеки случай добре е да се види от доктор.

# 116
  • София
При първото ми раждане водите ми изтекоха у дома. Родих след 4 часа.

# 117
Добре де, те водите понякога не изтичат ли преди самите контракции? newsm78 newsm78
Присъствала съм на две раждани, в смисъл не по време на самото излизане на бебето, но през цялото време преди това (води, контракции, подскачане с топката и пр.) и  на двете момичета водите изтекахо ей така неочаквано преди да са имали контракции. Само на едната помня, че кореме вече се беше втвърдил, другата не съм я пипала, защото ми беше за прав път и бях уплашена може би повече от нея.

# 118
Добре де, те водите понякога не изтичат ли преди самите контракции? newsm78 newsm78
Присъствала съм на две раждани, в смисъл не по време на самото излизане на бебето, но през цялото време преди това (води, контракции, подскачане с топката и пр.) и  на двете момичета водите изтекахо ей така неочаквано преди да са имали контракции. Само на едната помня, че кореме вече се беше втвърдил, другата не съм я пипала, защото ми беше за прав път и бях уплашена може би повече от нея.
Ами, май ги има всички варианти, Christmas Fairy   Laughing
Майка ми ме е родила така - изтичат й водите сутринта и до вечерта - нищо. Предизвикали й раждането.
Аз пък двата пъти яки контракции, яко разкритие, а водите до последно си стоят непокътнати  Crazy

# 119
Ами, май ги има всички варианти, Christmas Fairy   Laughing
Майка ми ме е родила така - изтичат й водите сутринта и до вечерта - нищо. Предизвикали й раждането.
Аз пък двата пъти яки контракции, яко разкритие, а водите до последно си стоят непокътнати  Crazy

Благодаря за бързия отговор.  Hug
Явно наистина си е индивидуално.

Общи условия

Активация на акаунт