Боя за коса - blond 19! Руси красавици!

• 66 533
  • 723
  •   2
Отговори
# 360
B&C, цвета наистина е много интересен, как се води според производителя, че да не гадаем, аз виждам нещо пясъчно бежово.

# 361
Потъмних я с 701 на Гарниер 100% води се рус, но на мен ми се вижда кестеняв.
Може би защото основата ми е много светла.

На много светла основа, а твоята беше бяла, като се сложи малко по-тъмен цвят и става доста тъмно.
Предполагам, че ще падне с времето.

И аз така мисля.
Кажи твоя цвят с каква боя и кой номер е?

# 362
Преди бях писала по-повод едно питане  за изсветляване на боядисана тъмна основа без блондор.

Ето снимков материал:
цвят преди да започне да изрусява - http://www.flickr.com/photos/43057438@N06/5214892697/in/photostream/
цвят сега в момента - http://www.flickr.com/photos/43057438@N06/5215487702/in/photostream/

Снимките са на моя близка , на която изсветлих косата без блондор за около 3-4 месеца.
Първо фризьорка и беше казала ,че няма да стане без да я подстриже или блондира.
След това тя се беше мазала с някакво Палете.
След 20 дни направихме кичури с фолио.
След това Лореал 10.21
Нови кичури ,като се внимава новите кичури да не се правят върху старите.
След това Рилкен 1201
Всяко ново третиране най-малко през около 20 дни .
Запази си дължината на косата и я изсветли достатъчно.
Сега само корените ,с професионална боя за коса. 

Затова и препоръчах на asja кичури или силна професионална боя в пепелив оттенък 1.

# 363
Дачита, голяма си майсторка.
Да ти кажа и аз май съм на същата тактика.
Откакто реших,че ще се правя руса, 2 пъти си правих мн тънки кичури при фризьорка.
Оттогава боядисвам и само корените.
Сега смятам и следващия път да си взема някоя по-силна боя от Фармаколор за корените.

Един въпрос - сега корените тя с каква проф. боя си ги прави?

Аз за съжаление не можах да намеря проф. Фарком в зарата Sad

# 364
Дачита, поздравления, перфектно си се справила  Laughing

# 365
asja, абе и на мен ми стана интересно къде го видя това бежаво-сиво. ) Гледах, гледах снимката....ама такова чудо няма. )
Цвета напротив, естествен е, с опит да отиде към златисто. )

А за твоето желание за цвят....аз ти казах мнението, трябва да пробваш или с професионална боя, за която можеш да избереш оксидант, или с нещо друго от непрофесионалните, но по-силно.

Мирама, ми на мен така ми изглежда цветът. Като се матирам със сивия балсам на Престиж, такъв ми става цветът. Относно мен - писах вече, че съм ползвала три професионални бои - Крамер, Индола и Фармаколор. Крамер и Индола са изключително силни бои. Ползвах веднъж и изсветляващото олио на БЕС. И тъй като и с тях не става, а аз блондор за нищо на света няма да си причиня на косата, просто ще си карам така, докато се изсветли постепенно. Никой не може да ме убеди, че блондорът може да е по-добър от няколко на брой боядисвания с боя. Особено за коса с тънък косъм.

И не на последно място - не е важно само самото боядисване, а и грижата за косата между боядисванията

dachita, много ти благодаря! Аз започнах с кичури. Но поради доста тъмната ми основа кичурите станаха карамелени, а не руси. Браво за постигнатия резултат, наистина много добре, макар че аз не целя такова светло русо, прекалено светло е за мен. Може да те питам някои неща на лични, нали?

# 366
Здравейте, блондинки Simple Smile
Първо да си покажа цвета,  основата ми е светла, опитвала съм разни бои (непрофесионални), но най-доволна си останах от блондора+средство за матиране - резултатът е трайно изсветляване, но се боря с жълтите оттенъци и с късането на косата  Sad

http://img821.imageshack.us/img821/5878/p9020150.jpg

Дачита, много ми харесва цвета на приятелката ти - изглежда ми бяло русо. Чудя се ако си взема Рилкен 1201 дали ще ми се получи бяло русо и какъв оксидант да си взема - марка и процент?

И попринцип, на този цвят коса (обезцветена и леко късаща се) коя боя ще ми препоръчате за по-бял цвят? Засега се матирам само.

# 367

Бях отишла в магазина с намерението да си купя боята Essensity, но като видях малкият каталог с не много светлите цветове, а и като ми каза продавачката, която също е и фризьорка, че тази боя едва ли ще покрие побелелите ми косми, се отказах.
След това разглеждах каталозите на Majirel, Igora Royal и на Koleston Perfect.
Цветовете, които ми харесваха бяха все много светли 11, 12, та и тези на Majiblond ми харесват, но за Majiblond знаех, че не покриват побеляла коса, а за другите цветове продавачката непрекъснато ми повтаряше, че няма да стане с тях.
В самият каталог също пишеше кои номера покриват побеляла коса и кои не.
Нищо не можех да си избера и в един момент съзрях кичурите висящи на стената  Simple Smile
Избирането на цвят с помощта на подобни кичури е много по-лесно от колкото да се гледа каталог.
Спомням си, че взех един кичур, наложих го върху косата си и той не беше много по-светъл от моята коса. Това беше 10\00´
Продавачката ми каза, че той покривал бели коси и аз си го взех.
Цветът се води hell lichtblond natur
В цветът си не виждам абсолютно нищо сиво.  Simple Smile
Бих желала да бъде малко по-златист и за това мисля да сложа 2см коректор. Не знам какво ще се получи, но се надявам да стане добре.
Също ми се иска и да стане по-светъл, но за по-светъл цвят ще трябва да взема и по-светла боя, а тя не би могла да покрие побелелите ми косми.

Последна редакция: пн, 29 ное 2010, 12:48 от Tatti

# 368
B & C, много ми харесва цветът!  Simple Smile Много натурално стои, страхотен е! Поздравления!

Аз се боядисах отново. Току-що излизам от банята, но косата ми е мокра и увита в хавлия и не мога да преценя доколко боядисването е било успешно.
Номерата на боята са същите 9 и 9.13.
Отзиви: 1 - боядисах се сама за пръв път. Смятам, че се справих.
  newsm68
2 - миналия път ме боядисваше приятелка. Трябваше ми доза и половина. Сега се боядисах сама, трябваше ми само една доза. Реално и по-малко от доза щеше да ми свърши работа, защото с 2/3 от половин доза намазах корените и с още толкова дължините. Останалото също го намацах на косата си - така или иначе беше забъркано. Сега като се замисля, може да ми е трябвало по-малко боя, защото част от косата ми падна с есенния косопад, който пък впрочем спря.  Simple Smile
3 - за разлика от миналия път, сега отмиването на боята не болеше изобщо, но пък не се боядисах непосредствено след къпане. Измих косата си вчера. Явно в това е бил проблемът.  Peace
4 - усещах косата си невероятно мека, дори след измиване само със шампоан.

Определено на този етап не бих сменила Иноа.
  Heart Eyes

Малко дълго стана...

Спокойна нощ!
  Hug

# 369
  • в 1001-та нощ
Аз се боядисах отново. ....
3 - за разлика от миналия път, сега отмиването на боята не болеше изобщо, но пък не се боядисах непосредствено след къпане. Измих косата си вчера. Явно в това е бил проблемът.[/size]  Peace....

имай предвид, че непосредствено след къпане, косъмът все още съдържа влага, колкото и да ги сушиш, освен, ако нее изпечен и поизсъхва до другия ден  Peace  Peace Hug

# 370
The Code   Mr. Green
Ако продължаваш да се боядисваш с Иноа, маски няма да ти трябват.
Аз си харесвам сегашния цвят, но разликата е огромна. В момента не си чувствам косата така, както си я чувствах при Иноа  Rolling Eyes
Единствената причина да мина на друга боя е, че Иноа само от Интернет мога да я купувам, а и трябва да търся дозатор, а само дозатори не се намира лесно.
Дали мога да пазарувам от златна рибка при положение, че не живея в България?  newsm78

# 371
Дали мога да пазарувам от златна рибка при положение, че не живея в България?  newsm78

Имам спомен, че може, но най-добре им изпрати запитване.  Peace
А дозатор за какво ти е? Ако ти е за да делиш дозата наполовина, аз ползвам обикновен флумастер и меря половинката на кухненско електронно кантарче. Практично е!  Peace

Алена, извинявай, но не схващам какво искаш да ми кажеш.  Blush
Би ли обяснила като за бавни, моля?  Simple Smile

# 372
Аз искам да премеря оксиданта и олео гела  Simple Smile
Това за кухненското кантарче е супер идея, но аз и такова нямам  Mr. Green
Ще взема да си купя едно и може пак да се върна на Иноа.  Grinning

# 373
Дачита, поздравления, перфектно си се справила  Laughing

Ммм да  Simple Smile , справих се , но преди това съсипах моята коса. ooooh!
За 3 седмици я боядисах с три силни бои , при това корен - дължини.
Резултата беше - цвят постигнах , но косата се късаше /направо изгоря / Rolling Eyes

И не на последно място - не е важно само самото боядисване, а и грижата за косата между боядисванията

dachita, много ти благодаря! Аз започнах с кичури. Но поради доста тъмната ми основа кичурите станаха карамелени, а не руси.  Може да те питам някои неща на лични, нали?

Много си права за грижата между боядисванията  Peace и най-вече да се ползват правилните продукти , по правилния начин - тези от ,които косата ни има нужда.

Относно кичурите , зависи с какво се правят / не от всеки блондор изсветляват достатъчно и стават бели /.
Първия път ние ги правихме със синьо прахче за кичури+12% оксидант на Лореал /професионални/.
А втория път блондор на Дениз за кичури / мисля,че така се водеше / има го и в търг. мрежа - май струваше 1.40 лв.
С тези със сигурност стават бели кичурите.

А за личните - с удоволствие . Hug

Дачита, много ми харесва цвета на приятелката ти - изглежда ми бяло русо. Чудя се ако си взема Рилкен 1201 дали ще ми се получи бяло русо и какъв оксидант да си взема - марка и процент?

С Рилкен 1201 наистина се получаваше бяло русо.Аз го получавах с 12% окислител.
Тя е професионална боя и най-добре да се ползва с оригиналния си окислител.

Един въпрос - сега корените тя с каква проф. боя си ги прави?

Сега с какво се боядисва не съм я питала.
След като изсветлихме продължи с Рилкен.После имаше един период ,в който боята изчезна и премина на Вела.
Предполагам ,че още е на нея.

# 374
Аз искам да премеря оксиданта и олео гела  Simple Smile
Това за кухненското кантарче е супер идея, но аз и такова нямам  Mr. Green
Ще взема да си купя едно и може пак да се върна на Иноа.  Grinning

newsm10

Общи условия

Активация на акаунт