Нашето Февруарско талисманче Криси стана на две години!!!

• 33 015
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Зари е на АБ, капки за уши, капки за нос, сироп за кашлица и температуропонижаващи! Гърдите й са чисти, слава богу, но гърлото е пожар! Абе, ще се оправи!
 БЛАГОДАРЯ ВИ,че ни мислите!  Hug

Стиснати палци и от мен за Евичка, Йоан и останалите болнички!  Praynig  Praynig  Praynig

Нели, Маги е много сладка!  Heart Eyes

# 661
Диде, Деси, Теди, Бисе и всички болнички - стискам палци да се разминат гадните болести!

Нашта педка вчера ни каза,че Рали имала леко кривогледство на дясното око,и че по-натам ще ни праща на очен. Жоро като започна да я разпитва, тя каза 'Спокойно, нищо и няма, ще се оправи" .Е как да не й се дразня - първо казва нещо да те притесни, после нищо й няма #2gunfire #2gunfire

# 662
 Привет!

Ралица също е болна.Дано поне до Коледа да оздравеят всички,та по-леко да минат празниците...

Марина,в крайна сметка има ли или няма проблем? Защото видимо нищо няма...Тя как го определи това кривогледство?! Ларакрофт,на вас какво ви казаха за оченцето на Алекс?

# 663
Силве, не се разбира дали има проблем или няма newsm78 Погледна я, и така го установи Thinking

И аз май се разболявам, от сутринта се чувствам като парцал, а довечера съм на балет и много ми се ходи, дано да успея.

# 664
  • Пловдив
Дорабела,не чакайте изобщо за кривогледството.Заведи я на детски очен скоро,защото колкото повече се чака,по-трудно се коригират нещата

кривенето се забелязва с просто око-разбира се ако криви повече и окото,което гледа е опитно.но това като за педиатър
офталмолога си има апарат/зениците предполагам ще разшири/,на който ще я сложи и ще й направи тестове с разни предмети като закрива двете очи последователно

изобщо не е страшно-всичко се коригира
пък дано педката да се е подвела

# 665
Диде, Деси, Теди, Бисе и всички болнички - стискам палци да се разминат гадните болести!

Нашта педка вчера ни каза,че Рали имала леко кривогледство на дясното око,и че по-натам ще ни праща на очен. Жоро като започна да я разпитва, тя каза 'Спокойно, нищо и няма, ще се оправи" .Е как да не й се дразня - първо казва нещо да те притесни, после нищо й няма #2gunfire #2gunfire

Колкото по-рано я прегледа специалист , толкова по-добре . Можеш да я заведеш в детската очна клиника към МА , там имат необходимата апаратура и специалисти . Големият ми син имаше такъв проблем , сега всичко е ОК .  Открих , че си криви окото когато беше на 10 м. , личната ми каза , че трява да стане поне на 4г. за да се направи нещо . Не я послушах и го заведох на детски очен , оказа се че има 8 диоптера късогладство и лениво око . След няколко месеца носене на лепенка на здравото око всичко беше в норми . Не ми се мисли , ако я бях послушала и бях чакала 4 г. , какво можеше да стане . Затова не губи време и я заведи да я видят  Hug

# 666
Момичета , можете ли да ми препоръчате инхалатор и също така да кажете какво да гледам, когато избирам?

Инхалациите само с физиологичен разтвор ли се правят? Колко често? Каква дозировка?

# 667
Зари, мерси за молитвата!!!

Явно още дечица имат нужда от молитви за здраве  Sad

Силве, дано оздравее Раличка до Коледа!!!

Маринка, с очето на Раличка всичко ще е наред, и аз мисля, че нямате повод за тревоги, коригират се нещата. И аз съм на мнението на другите, че не бива да се чака и да я заведете на очен, остава само да го направите и да се успокоите, може пък и нищо да няма!!! Ако се разболяваш, по-добре не ходи на балет, че вирусите щъкат навсякъде и ще си по-уязвима на тях, ако пък ти самата си заразна - пак не е добре да ходиш, но както си решиш де, то пък не е за изпускане балета...

Страхоотни снимки, ммммммммммм, дайте още.

# 668
Деси , ние ползваме на ОМRON и съм много доволна , струва около 120-130лв. Инхалации правя само с физ. р-р през 2-3 часа с продължителност 20-30мин. , може и повече  Peace

# 669
  • Пловдив
krasikoko,очила носеше ли синът ти?Препоръчай ми добър детски очен в София?

Деси,не сме ползвали инхалатор,но от другите мами чувам,че Омрон са най-добре
могат да се правят инхалации и с лекарства,но трябва да има нещо по-специално инхалатора.ама какво и аз не знам  newsm78
при кащлица и бронхити се инхалира с физ.разтвор,да
масово него ползват

малка трътка спи-време е и голямата трътка да положи морно тЕло  Mr. Green

# 670
Бързо оздравяване на всички болнички! Praynig Hug

# 671
  • пак там
Деси, и аз съм с Омрон.

При кашлица слагам само физ. р-р, 3 мл (продават еднократни дозички от 5 мл, изтегляш си необходимото количество със спринцовка. Не вземай големите разфасовки, че ФР може да стои отворен само 24 часа). Правя 3 инхалации дневно.

Ако е направил Еньо спазъм, освен 3 мл ФР, добавям и 0,2 мл вентолин. Тогава инхалациите са 4, постепенно разреждам.

Дано съм ти от помощ!  Hug

Ах, да, инхалатора го купихме от аптеки Ремедиум на Гео Милев.

Бързо оздравяване на всички и дано Новата година ни донесе повече късмет и здраве!  Praynig

# 672
Ето два модела

http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=185890
http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=252090

Прочетох някъде, че задължително трябва да им педиатрична маска в комплекта.
А какви ампули физиологичен разтвор се използват за инхалации - от тези пластмасовите ли?

# 673
krasikoko,очила носеше ли синът ти?Препоръчай ми добър детски очен в София?

Деси,не сме ползвали инхалатор,но от другите мами чувам,че Омрон са най-добре
могат да се правят инхалации и с лекарства,но трябва да има нещо по-специално инхалатора.ама какво и аз не знам  newsm78
при кащлица и бронхити се инхалира с физ.разтвор,да
масово него ползват

малка трътка спи-време е и голямата трътка да положи морно тЕло  Mr. Green

Elfita , не е носил очила , защото беше много малък , слагахме му лепенка на самото око за по няколко часа на ден . Ние ходихме в клиниката към Медицинска Академия , но всеки път ни преглеждаше дежурният по кабинет , затова не мога да ти препоръчам определен лекар , но за момента там са най-добрите спец. и разполагат с модерна апаратура  Hug

Относно слагането на лекарство в инхалатора , трябва да се мине един кратък курс на обучение . На мен лично в болницата , където лежахме ми го проведоха и ми дадоха бележка , която се представя пред личния за да може да ти изписва нужните лекарства , иначе няма право.

# 674
Ето два модела

http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=185890
http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=252090

Прочетох някъде, че задължително трябва да им педиатрична маска в комплекта.
А какви ампули физиологичен разтвор се използват за инхалации - от тези пластмасовите ли?

Нашият е от първият модел , има малка и голяма маска . Физ. р-р купувам направо цяла банка 500мл. , ампулите няма да ти стигнат .

Общи условия

Активация на акаунт