Фентъзи и фантастика - Тема 3

• 32 249
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
  • UK
И Колелото не е, ама на нея и остава само една книга и тя излиза догодина със сигурност, докато ги прочетеш, ще са излезли. Simple Smile

# 136
  • пак на Рив Гош
NellyR, Госпожице Мърморана, благодаря ви Simple Smile. Отивам да се просвещавам Simple Smile.

# 137

Аз в момента (наред с другите четива  Grinning) реших за си преговоря "Песента" (последно четена преди има-няма 13-14 години  ooooh!) да съм в час, като дойде филмът  Laughing

Чудих се дали и аз да не я преговоря пак, но се отказах. Ще взема да си прецакам удоволствието от филма.

Мда, и на мен ми притъква вече за A Dance with Dragons. Отсега ме е яд на мене си, че когато / Бог знае кога, де/ излезе, ще я глътна за 2-3 дена. А е редно да се насладиш. И без това излизат по една на всеки 100 години  Tired

# 138
  • Разпиляна във въображението
И Колелото не е, ама на нея и остава само една книга и тя излиза догодина със сигурност, докато ги прочетеш, ще са излезли. Simple Smile

Алелуя Peace

# 139
  • Чехия
Аз бих казала, че от Властелина мой фаворит като мъжки персонаж е Фродо... Всички останали са ми малко като супер герой от филма особено Леголас...в книгата не е кой знае колко забележителен.

Иначе... сега започнах ,,Песен за огън и лед,,  съм изключително приятно изненадана...нещо ме развълнува и не мога да спра да мисля за тази история на Мартин... вчера си намерих и картите към книгите и още по-щастлива.

# 140
  • София
Фродо пък хич не ми е любим. Дразня се, че него изкарват най-големият герой, а всъщност Сам, според мен, е по-голям Peace
Гледам, че Арагорн и Коруин са се изравнили по гласове, да видим кой ще е победител Mr. Green

# 141
Аз февруари планирам препрочит на Властелина.Най-подходящото за мен време от годината за подхващане на епос.  Моят любимец обаче го няма в анкетата - Фарамир. Wink

# 142
  • Разпиляна във въображението
Дам, Фродо нещо... Сам е по-печения, но все пак той не носеше пръстена Wink

Гласувах за Арагорн. Другите не съм ги чела Blush Blush Blush

# 143
  • Чехия
Да, да...  Сам е бащински тип, поне при мен е ясно, но все пак Сам има една черна точка ... не повярва на Ам-гъл... не че беше лошо, но вярвам в доброто и при най-голямото зло...

А Фордо го видя... видя искрицата светлина в злината. Освен това при Фордо има нещо някаква тъга, нещо от което не може да избяга, да прекърши, да забрави и да потисне... нещо тъмно, с което се налага да живее цял живот... Точно това харесвам най-много... че не всичко е идеално, но живота е живот.

Такъв е, не може да го обърнеш, не може да го препишеш и ти носиш следите му, неизбежни и корави, болезнени и незарастващи рани, силни и вълнуващи радости и всичко е отпечатано там в очите ти.   

# 144
  • София
Да, да...  Сам е бащински тип, поне при мен е ясно, но все пак Сам има една черна точка ... не повярва на Ам-гъл... не че беше лошо, но вярвам в доброто и при най-голямото зло...
Е то се видя, че не трябва да му вярва. Да не сме чели 2 различни книги Mr. Green

# 145
  • Чехия
Е то се видя, че не трябва да му вярва. Да не сме чели 2 различни книги Mr. Green
Хахаха... мига на вярата, че може да се промени ми хареса, то после и Фордо не можеше да му се вярва Simple Smile  една и съща е била книгата няма как...   Mr. Green
В България издадоха ли от Толкин една приказка, за Роувър кученцето чела съм я само на чешки и  бих я видяла с радост на родния език.

# 146
  • ул. "Мечтание"
Моят любимец обаче го няма в анкетата - Фарамир. Wink

И аз много харесва Фарамир. Peace

Обещали са да ми дадът да чета "Стражите" на Лукяненко.  Crazy Малко ще са на английски, ама ще го преживея. Възлагам им големи надежди. Да видим.

Иначе в момента чета първата книга от поредицата на Таня Хъф за Вики Нелсън и Хенри Фицрой - Blood Ties. За сега не ми е много интересно, щото историята се покрива със сериала (който естестевно съм гледала!), ама сериала така и не го довършиха, та чакам с нетърпение да прочета как свършва историята.  Mr. Green

# 147
Здравейте!

За един читател, който нищо от стил фентъзи не е чел, какво бихте препоръчали?
Предпочитам да са разкази или нещо, което е от една част Simple Smile

Благодаря ви!

# 148
  • ул. "Мечтание"
На прима виста се сещам за "Оковният пръстен" на Луис Макмастър Бюджолд.

# 149
  • Пазарджик/Лондон
ayas , бих ти препоръчала "Колелото на времето" - вярно е, че са много томове, но ще прочетеш първият и ще си решиш дали искаш да продължиш Hug.Ако ти хареса и го изчетеш - почвай "Песента" Wink.

Общи условия

Активация на акаунт