Фентъзи и фантастика - Тема 3

• 32 216
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
  • ул. "Мечтание"
Ааааа, значи пак се набутах!  Joy

# 121
И аз май повече клоня към Песента, Вещерът го загледах по-скоро заради компютърната игра, направена по него. Естел, ```естел`` значи надежда, а така се казва и майката на Арагорн. Ти на кое от двете си се кръстила? Simple Smile

# 122
И за мене бой-не съм чела Малазана и Вещерът.И един куп имена още.Няма ги в библиотеката,пари за книги не остават. Confused

Естел, ```естел`` значи надежда, а така се казва и майката на Арагорн. Ти на кое от двете си се кръстила? Simple Smile
Майката не беше ли Гилраен?
Заради това:

Естел означава надежда:

онен и естел едаин у-чебин естел аним
надежда дадох на другите не запазих надежда за себе си

Това са думи на майка му Гилраен малко преди да умре-имала пророческа дарба и знаела че сина й е надеждата на цялото кралство,оня от пророчествата:

Не всяко злато сияе,
не всеки скиталец е враг,
здрав старец не вехне до края,
не жари слана корен як.

Ще лумне пак пламък изгаснал,
над сянката лъч засиял,
строшения меч ще зарасне,
сваления пак ще е Крал.

http://chitanka.info/lib/text/1207/68

# 123
Ох, вярвай ми, от това стихче всеки път ме побиват тръпки. Толкова простичко и толкова хубаво е казано, настръхвам.

# 124
  • ул. "Мечтание"
Естел  Heart Eyes

# 125
И за мене бой-не съм чела Малазана и Вещерът.И един куп имена още.Няма ги в библиотеката,пари за книги не остават. Confused

Естел, ```естел`` значи надежда, а така се казва и майката на Арагорн. Ти на кое от двете си се кръстила? Simple Smile
Майката не беше ли Гилраен?
Заради това:

Естел означава надежда:

онен и естел едаин у-чебин естел аним
надежда дадох на другите не запазих надежда за себе си

Това са думи на майка му Гилраен малко преди да умре-имала пророческа дарба и знаела че сина й е надеждата на цялото кралство,оня от пророчествата:

Не всяко злато сияе,
не всеки скиталец е враг,
здрав старец не вехне до края,
не жари слана корен як.

Ще лумне пак пламък изгаснал,
над сянката лъч засиял,
строшения меч ще зарасне,
сваления пак ще е Крал.

http://chitanka.info/lib/text/1207/68

Ммм, така беше-срам Embarassed Иначе знам думите, приложението към Властелина с тази история съм си го чела много пъти преди лягане  Mr. Green А стихчето е прекрасно Heart Eyes

# 126
  • пак на Рив Гош
И да попитам някой чел ли е нещо от The Culture? Един познат описа поредицата като най-доброто, което е излизало в жанра в последните 20 години  Simple Smile
Не бях чувала тази поредица, но се поразтърсих, да видя за какво става дума. Отзивите звучат мноого обещаващо Simple Smile. Май ще се прави поръчка  Laughing

Аз в момента (наред с другите четива  Grinning) реших за си преговоря "Песента" (последно четена преди има-няма 13-14 години  ooooh!) да съм в час, като дойде филмът  Laughing

Въпрос - освен "Бард", кои издателства публикуват фантастика и фентъзи? Питам, защото изобщо не съм в час българския книжен пазар и ми се иска да видя какво е издавано досега.

# 127
момичета минавам само да предложа книжката "Никога,никъде,никой"–Нийл Геймън
подарък ми е ,но фентъзито не е моя стил ,нова е.Ако се интересува някой нека ми пише

# 128
  • София
Роца, и Инфодар имат доста фентъзи ( http://www.infodar.com/genre.php?genre=%F4%E5%ED%F2%FA%E7%E8& … 497a46d3ae5ffb1a4 ). Те издават Салваторе, Лукяненко, Тери Брукс.
Егмонт издават Потър, Здрачовете. Това се сещам засега

# 129
  • UK
Егмонт издават и Пърси Джаксън и още доста фентъзи/фантастични неща, но ориентирани към детската аудитория.

# 130
  • Разпиляна във въображението
Вчера се загледах в книжарницата и посегнах към първата книга от Колелото, обаче до нея имаше още една дебела книга и тя се водела нещо като въведение. Та се чудя да я взема ли или направо първата книга. Другият ми въпрос е Песента за огън и лед свършена ли е?

# 131
  • Пазарджик/Лондон
Miriel , прелюдията излезе след 10 том, не я чети в началото, тя е интересна само ако вече познаваш героите.Вземи си първи том и приятно четене Hug.

# 132
  • София
Другият ми въпрос е Песента за огън и лед свършена ли е?

Не е  newsm45 ! Чакаме вече толкова години за петата част, която НЯМАЛО да е последна!

# 133
  • София
По втория въпрос - не е довършена още. Очакват се още 3, а досега има 4.
A Game of Thrones
A Clash of Kings
A Storm of Swords
A Feast for Crows
A Dance with Dragons
The Winds of Winter
A Dream of Spring

# 134
  • Разпиляна във въображението
Ееее, вие ме разбихте! Предполагам, че и първата поредица не е завършена, сага май излезе поредната. Абе какво им става бе Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт