Фентъзи и фантастика - Тема 3

• 32 222
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
  • ул. "Мечтание"
За почитателите на Робин Хоб и Придворният убиец има качени книгите му тук :
http://book-log.net/authors/profile/%D0%A0%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0% … D0%A5%D0%BE%D0%B1

Това е БГ вариант на Goodreads, като архив за книги. Там няма качени книги, а само инфо за автори и произведения.  Peace

# 106
Много ме е яд на Лукяненко, значи  Crossing Arms така ме грабна с Патрулите. Всичко друго негово, което похвана обаче, не ми допада.
Мен Лукяненко ме плени с Лабиринта на отраженията и най-вече с Фалшивите огледала. На техния фон Патрулите са ми даже малко мейнстрийм. Огледалата си остават голямата ми любов Simple Smile

при такъв мащабен автор, с кое да започна  newsm78 ?
Малки богове
Господари и господарки
Вещици в чужбина
Маскарад

Петият слон и Нощна стража са може би най-добрите от серията за стражите, но не започвай с тях, не си разваляй удоволствието да ги прочетеш след като вече познаваш и харесваш героите.

Много е сложно с Пратчет. От една страна за да се зарибиш, трябва да започнеш с най-яките книги, а от друга, за да оцениш в пълнота една истински яка книга, трябва да познаваш вече добре героите. И без да ги познаваш пак става, но ако ги познаваш е много по-яко. Затова стражите ги започни с Въоръжени мъже.

Аз имах късмета да имам нерви да изчета поне четири-пет книги на Пратчет, които въобще не харесвам към днешна дата, но които много добре ме запознаха със света и обстановката. В началото НИЩО не разбирах, но много по-късно разбрах в пълнота колко нищо не съм разбирала в началото. До такава степен нищо не разбирах, че не виждах връзка между повествованието, завръзката и развръзката. Пълен нонсенс ми беше поне до Интересни времена (включително).

# 107
  • Пазарджик/Лондон
За почитателите на Робин Хоб и Придворният убиец има качени книгите му тук :
http://book-log.net/authors/profile/%D0%A0%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0% … D0%A5%D0%BE%D0%B1

Зарадвах се, но прочетох следващият пост Sad.

Роца , и сега какво ще излезе - Джоан  да не е плагиат?

# 108
  • София
Привет  Hug !
Влизам с молба за отзиви от "Багатур - Мечът на сътворението" - първа част, историческа фентъзи трилогия от сагата "Пътят на меча", автор Верени Дилом.
Само тази книга ли е излезнала досега?
Някой ако я е чел, ще ми е интересно да сподели мнението си.

# 109
Нахално се намърдвам в темата с глас за династия Атреиди, макар и Арагорн да ми е на сърце. Колелото пробвах да започна, но беше преди мноого години и още бях твърде запленена от Властелина (включително и от филма). Обаче имам желание да започна и ``Песен за Огън и Лед`` и ``Вещерът``, чувам само страхотни отзиви и ми се чете хубава поредица. Та...с кое да започна Simple Smile И да попитам някой чел ли е нещо от The Culture? Един познат описа поредицата като най-доброто, което е излизало в жанра в последните 20 години  Simple Smile

# 110
На мен Властелина си ми остава любим,класика. Peace
Колелото го четох до десета книга /само тези намерих/.Малко е препълнено с герои и описания,но е интересно.
Песента я четох до трета книга /тези открих/ и ми харесва повече от Колелото.

Що ми е такъв ника? Mr. Green

# 111
Valandin, "Вещерът" на мен не ми допадна. Но то си е въпрос на вкус, така че ... Laughing Но пък за мен "Песента" е номер едно.

# 112
  • София
Но пък за мен "Песента" е номер едно.

И за мен!  Peace

# 113
  • Belgium
А за мен "Колелото" е номер 1  Laughing

# 114
  • София
За мен пък Малазана е номер 1  Mr. Green

# 115
  • ул. "Мечтание"
Но пък за мен "Песента" е номер едно.

И за мен!  Peace

И за мен!  Mr. Green
Следвана от "Малазана".
Ама не съм чела "Колелото".  Flutter

Айде бой сега!  Joy hahaha baby_neutral

# 116
За мен пък Малазана е номер 1  Mr. Green

веднага след нея е "Песента" Simple Smile

# 117
  • Пазарджик/Лондон
"Песента" ми е номер едно на мен Wink.Следвана от "Колелото".А за Вещерът не съм чувала - защо така  newsm78?Или съм прочела малко инфо, ама съм го забравила newsm78?Сега ще погугълствам Flutter.

# 118
  • ул. "Мечтание"
Я кажете нещо повече за тоя Вещер. На няколко пъти го заглеждах, ама нещо ми е неутрално - ни да го чета, ни да не го чета.  Rolling Eyes

И Малазана колко книги са? Аз съм стигнала до 7ма, гледам, че има още две на БГ - всичките ли са това или да очаквам продължение?

# 119
10 тома и още няколко, които не очаквам да излезат на български  Confused
http://malazan.wikia.com/wiki/Malazan_Book_of_the_Fallen

Общи условия

Активация на акаунт