Фентъзи и фантастика - Тема 3

• 32 223
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
Е аз прочетох първо прелоюдията- Нова пролет, и после всички останали, но накуп
Според мен който започва сега да чете Колелото- от книга 6 спокойно може да скочи направо на 10  Laughing

# 91
Гледам за "Седморката на Блейк" си говорите Simple Smile. Култов! Само дето миналата година си смъкнах 2-3 епизода, ей така, заради доброто старо време... и установих, че е остарял страшно зле - специалните ефекти са направо допотопни и стоят ужасно грубо на навикналото ми на 3D, ILM и други подобни ефекти око Simple Smile.

При мен се получи идентично, но с Дюн. Чак ме хвана яд на мене си, защото пазех хубав спомен за него, а сега се разочаровах.

# 92
  • ул. "Мечтание"
...и се усетих, че "Малазана" е само в моите челни позиции Simple Smile

Не е, не е!  Sunglasses

Уф, аз все ви изтървам по трасето. Напоследък почти не съм чела фентъзита, а имам тооооолкова много да наваксвам! ooooh!

Аелис, "Шутът и убиеца" може и отделно да си я прочетеш. Трилогията си е обособена. Макар че според мен ще пропуснеш много, ако не прочетеш и "Придворният убиец". И двете трилогии са ми номер едно! Обожавам ги барабар с "Песен за огън и лед".

# 93
  • София
Аелис, "Шутът и убиеца" може и отделно да си я прочетеш. Трилогията си е обособена. Макар че според мен ще пропуснеш много, ако не прочетеш и "Придворният убиец". И двете трилогии са ми номер едно! Обожавам ги барабар с "Песен за огън и лед".

Много ме зарадва с този отзив  Hug ! Значи инвестицията ми си заслужава отвсякъде  Party !
Остава да си намеря и "Придворния убиец", както и още 50-тина книги, набелязани от тази тема  Crazy !
За Тери Пратчет - наистина не мога да си спомня книгата, която съм чела. Трябва да се  разровя в библиотеката си, за да я видя точно как се казваше. Щом препоръчвате да дам втори шанс на човека, със сигурност ще пробвам отново. Това провокира следващия ми въпрос -  при такъв мащабен автор, с кое да започна  newsm78 ? Истината е, че след разочарованието ми, изобщо не съм се интересувала от другите му книги. Ще съм благодарна на малко просветление относно творчеството му - поредици, самостоятелни романи...

# 94
  • ул. "Мечтание"
Остава да си намеря и "Придворния убиец"...

Да не те разочаровам, но може да се окаже доста трудно. Аз я четох от библиотеката. После тръгнах да си я търся и така сумати време, все удрях на камък. Накрая един приятел ми поради неговите екземпляри.

# 95
  • София

Да не те разочаровам, но може да се окаже доста трудно. Аз я четох от библиотеката. После тръгнах да си я търся и така сумати време, все удрях на камък. Накрая един приятел ми поради неговите екземпляри.

А, няма проблеми! Толкова много неща са ми се струпали за прочитане, че в близката година-две едва ли ще закъсам. Пък и за мен не е проблем да чета на компютър и не ми е задължително да имам всичко на хартиен носител  Wink !

# 96
  • Пазарджик/Лондон

Е това ме разби Sad.Много се надявах все пак да си я намеря отнякъде.Май ще си остана само с първият том Sad.

# 97
  • ул. "Мечтание"
Преди само трети не се намериша, но вече и останалите два са изчерпани. Даже гледах и на сайта на Бард - и там са изчерапни вече.
В електронен вариант съм намерила само първи том.

# 98
  • Пазарджик/Лондон
То аз първият в електронен вариант го четох.Е, няма нищо, може пък да я преиздадат или някой ентусиаст да я сканира Wink.Пък ако не - направо ще прочета "Шутът и убиецът".

# 99
  • пак на Рив Гош
Честита Коледа, момичета! Много обич, здраве и радост в семействата ви!  Hug

Вдигам темата, за да споделя доста положителните си впечатления от трилогията на Maria V Snyder - "Poison Study", "Magic Study", "Fire Study" (ако са преведени на български)  - добро четиво са  Peace.

Второ - гледах един двусериен ТВ филм по роман на Тери Пратчет - Going Postal - прилично уплътняване на времето за две вечери Simple Smile, но се губи чарът на езика от книгите.

Трето - днес следобед за нула време изгълтах един роман, препоръчан ми от колега.
Действието се развива в Англия. Дванадесет годишен ученик, Дейвид, с ужасни и студени родители, е изключен от частно училище. И ето че като по чудо долита брошура за частен пансион, на остров на север, близо до Норфолк. Родителите записват веднага Дейвид и го пращат още същия ден с влака. Във влака той се запознава с други двама нови ученика - момче с очила с телени рамки (Джефри) и момиче (Джил) и си дават обет да останат приятели. До училището стигат с лодка. И си дават сметка, че училището е меко казано странно, а и самите те са особени - Дейвид е седми син на седми син, а Джил - седма дъщеря на седма дъщеря...  Laughing Да ви звучи познато?  Wink
Книгата е на Anthony Horowitz, казва се "Groosham Grange" и е написана през 1988  Grinning.

# 100
  • София
Честита Коледа на всички  Hug !

Роца, доста интересни заглавия предлагаш  Heart Eyes, но не съм сигурна дали са издавани на български. Някой по-наясно от мен, да сподели моля  Praynig !

Аз влизам да споделя за една изключително ТЪПА книга - "Колеж за магьосници" на Лев Гросман  ooooh! !
Толкова зле написано, (или преведено), толкова плоски герои, особено главният, на когото направо ти идва да му праснеш два шамара; и уж "страхотно оригиналната история за Хари Потър, който открива Нарния" .... БЛЯ  Sick !
Издържах стоически до края, който беше пък съвсем умопомрачителен.... и толкова ме хвана яд, че си изгубих времето в прочитането на тая книга!
Сега ще си "промия" малко мозъка малко с тежка артилерия - Стивън Кинг, че да ми дойде душа и сърце на място!

# 101
Сега ще си "промия" малко мозъка малко с тежка артилерия - Стивън Кинг, че да ми дойде душа и сърце на място!

Joy Joy Joy и аз така се чувствам в момента  Laughing мъча "Не е време за дракони" на Ник Перумов и Сергей Лукяненко и пусто съм накрая, но не мога и не мога да я довърша. Много ме е яд на Лукяненко, значи  Crossing Arms така ме грабна с Патрулите. Всичко друго негово, което похвана обаче, не ми допада. Освен и аз да се върна към Кинг, че отдавна не съм си препрочитала нищо негово.

Честита Коледа и от мен  Hug

С кеф си изгледах Нарния и принц Каспиан преди вечер. Малката също го изтърпя целия. Интересно дали ще тръгне по моята пътечка, въпреки че е здраво заземен Овен и разни алабалистики не й минават.

# 102
  • София
Весела Коледа и от мен
Аз още си чета от Колелото и като гледам няма скоро да го свърша. Мисля си сега, за да не ми писне много, да почна нещо друго и после пак да се върна. Все още не съм чела нищо от вампирските книги, както и Хрониките на Амбър. Обаче май искам нещо по-малко, но пък и трябва да е в електронен вариант. Роца, твоето не е издавано на български, така ли?

# 103
Хрониките на Амбър са много кратички, аз лично много бързо ги изчетох- не са като Колелото

# 104
За почитателите на Робин Хоб и Придворният убиец има качени книгите му тук :
http://book-log.net/authors/profile/%D0%A0%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0% … D0%A5%D0%BE%D0%B1

Общи условия

Активация на акаунт