AST и други?

• 12 612
  • 33
  •   1
Отговори
# 30
АСТ при вас най-вероятно е повишено от предшестващо заболяване. Направете изследането отново след един месец , макар че АСТ пада за около 6.Направете и консултация с УНГ.А оплаквания относно болки в стави има ли детето?
И аз мисля така да направя - след месец-два да повторим изследването. За болки в ставите - никога не се е оплаквал. Гърлото му обаче си стои хронично зачервено, не силно де, но все пак.... Въпреки това, не се проявяват други симптоми - температура, кашлица, хрема или др. под. Затова за момента мисля да го оставя на мира, че и той горкият се измъчи покрай тези безкрайни изследвания. Искрено се надявам на нашия хомеопат - на 16.02 имаме час. Много ми е интересно той какво ще каже! От сега си знам, че няма да е операция на всяка цена  #Crazy

# 31
zdraveite maiki....malkoto mi dete e na 3 godinki i predi 10 dni,go zavedox na likar... lekarkata mi kaza che shte mi prepishe antibiotik che garloto mu e ujasno...pixmego edna sedmica ,temperaturata izchezna no kashlicata si ostana...i tozi ponedelnik pak go zavedox...napravixa mu snimka i se ostanovi che ima dvustrana plevmonia....ne se saglasix da vleznem v bolnica ...tai kato deteto niamashe temperatura....prepisaxa mi zenat i gentamicin injekcii ....nikoi moje li da mi kaje dali sam postapila dobre che ne sam vleznala v b-ca i dali tezi lekarstva shte mu pomognat

# 32
zdraveite maiki....malkoto mi dete e na 3 godinki i predi 10 dni,go zavedox na likar... lekarkata mi kaza che shte mi prepishe antibiotik che garloto mu e ujasno...pixmego edna sedmica ,temperaturata izchezna no kashlicata si ostana...i tozi ponedelnik pak go zavedox...napravixa mu snimka i se ostanovi che ima dvustrana plevmonia....ne se saglasix da vleznem v bolnica ...tai kato deteto niamashe temperatura....prepisaxa mi zenat i gentamicin injekcii ....nikoi moje li da mi kaje dali sam postapila dobre che ne sam vleznala v b-ca i dali tezi lekarstva shte mu pomognat

Добре си постъпила, най-много в болницата да хване и нещо допълнително.Просто ходете да го следят редовно и следвайте предписанията на лекарите и всичко ще е наред.Спомням си , когато аз лежах с малкат в болница , за да лекуваме пневмонията, че ден преди да ни изпишат хвана диария и повръщане на фонтани .Имало е болничен вирус , който не подмина слабия имунитет на детето ми.От тогава се зарекох, че влизам в болница само при най-крайна и супер належаща необходимост.

# 33
Виждам че в темата не е писано повече от 120 дни, но не мога да ви разбера модератори и админи, какъв е смисъла да се пуска нова тема?!

Здравейте!
Към по запознатите и с личен опит, искам да попитам възможно ли е АСТ вариращо в границите 200-300 нелекувано от години, да създаде някакви сериозни ставни проблеми-оплаквания. Най високата стойност която съм засичала  е 282 преди 5 години, последно от тази година три пъти изследвано съответно 258, 217, 235. Принципно не е лекувано, но са пити антибиотици Сумамед, Клацид преди 5 години и забравих какво беше още по други поводи, може да се е повлияло от тях.

Има проблеми с гърлото в момента, особен и странен дъх, жестока кашлица в пиковия и момент, болки и неприятно усещане при преглъщане, болки във врата и шията. Няма температура. Какво точно е ангина, тези бели петна по сливиците ли, ако е така не съм имала ангина, няколко лекаря ми казаха че ми няма нищо на сливиците, но последния видя че може и да не се наблюдава класическата картина, но все пак имам хроничен тонзилит там нещо около сливиците пътеки ли канали ли било възпалено.

Не мога да преценя точно имам ли ставни болки от високото АСТ, защото по принцип си имам дегенеративни многоетажни проблеми на гръбначен стълб, които и без това предизвикват болки по цялото тяло. Та АСТ в посочените стойности, има ли потенциал за сериозни симптоми и индикация ли е за вадене на сливици?   Защото според последния лекар трябва да се извадят ако не се свали АСТ-то с лекарства, в момента пия антибиотик ОСПАМ и хомеопатия streptococcinum 15sh

Общи условия

Активация на акаунт