Откога ананас?

• 8 347
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте мами!  Simple Smile Бихте ли споделили мнение относно откога бихте или сте започнали да давате ананас на бебенцата си? Става въпрос за ананас в пюре и на компот. Благодаря предварително!  Hug

# 1
Аз цитруси още не давам.А това ми изглежда много интересно-компот от ананас,за 1-ви път чувам  newsm78

# 2
ами има готови компоти, така да ги нарека консервирани, продават се в Кауфланд например. Нямам предвид домашно приготвени  Wink Доколкото знам обаче ананаса се води екзотичен плод, а не цитрус и затова и пуснах тази темичка.  Thinking Смятате ли че в този им вид са удачни за бебе? Доколкото съм се интересувала във форумите се дава след годинка, но ми се искаше да споделите мнение дали сте давали и по раничко, и дали се води алерген. Rolling Eyes

# 3
Аз ананас все още не съм давала. Според мен той е в графа "цитруси" и остава за след 1 1/2 година.

# 4
  • в града на вечния купон
аз дадох на 8 месеца в пюре на бебевита цитросови плодове

малката го прие добре

# 5
В САЩ има пюре  с ананас-6+ месеца(пюрето е ананас и шунка).аз съм давала след 8 месеца.

# 6
  • Видин
Мисля, че на рождения му ден му дадох - много му хареса. Беше пресен плод обаче Simple Smile
Ако ще взимаш готов компот гледай да не е в метална опаковка - знаеш, че не са никак полезни и са малко опасни даже  Peace

# 7
Аманита, това за металната опаковка не го знаех Shocked В консерва е ананаса и пише "компот от ананас на парченца" Проблем ли е? какви вреди причинява металната опаковка на храната? Пусни малко инфо ако имаш възможност малко да се пообразовам Simple Smile

# 8
да,да и аз да се образовам! мислех да и дам кашичка, в която има манго,но и той цитрос,та май ще го толожим така като гледам!
п.с. зайче преследвам те май! Hug

# 9
  • Видин
Не ги харесвам металните консерви, защото в тях се отлагат тежки метали, съдържат отреченият вече и вреден Бисфенол А и след отварянето много бързо се окислява металът. И колкото пъти съм купувала ананас от консерва толкова пъти е миришел на ръжда  Sick Затова най-добре пресен плод - по-вкусен е, по-полезен със сигурност, а и не е толкова кашав като от консерва   bouquet

# 10
да,да и аз да се образовам! мислех да и дам кашичка, в която има манго,но и той цитрос,та май ще го толожим така като гледам!
на колко сте? аз дадох манго на 8 месеца и половина някъде. Доколкото знам и той не е цитрус, а е екзотичен плод.
много ти благодаря amanita за поясненията Hug

# 11
на колко сте? аз дадох манго на 8 месеца и половина някъде. Доколкото знам и той не е цитрус, а е екзотичен плод.
много ти благодаря amanita за поясненията Hug

оф и аз незнам кое вече го водят за цитрус,кое не!ми той и ананаса не ли и той екзотик! на 7 и половина,клоним към 8 Laughing

Аманита,така си го обяснила,че чак ми се отщя да го хапна и аз Simple Smile ,пък много го обичам!

# 12
Аз цитруси още не давам.А това ми изглежда много интересно-компот от ананас,за 1-ви път чувам  newsm78
има има  в Метро си купувах едно време .
Все пак е консерва .
Ако ще даваш нека да е пресен плод .
аз не съм предлагала на Малчо , но мисля че след годинка е добре . Simple Smile

# 13
И аз скоро бях взела ананас,но не посмях да дам,от пресен ананас на мен ми става лошо и сам повръщала и си мисля че е тежък за дете под годинка,но то е въпрос на организъм,а в компота има и захар,по добре ако даваш да е бебешко пюре Peace
А манго също съм давала,но мисля че е екзотичен плод,виж за ананаса незнам със сигурност newsm78

# 14
Благодаря ви за отговорите, момичета!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт