МАЙчетата ни добрички греят като коледни звездички! №12

• 24 009
  • 732
  •   1
Отговори
# 690
Ох, аз кръстосвах 3 часа кварталните улици, беб поспа а аз останах без кръст Sad Ани тебе с това кенгуру направо не мога да те мисля ooooh!

Силве, стана ми много смешно като те прочетох Mr. Green Добре че и жените са излезли хора де:)

Утре парка а, олеле трябва да почна да се мажа че до утре да съм на линия пак. Ако е лошо времето - МОЛ-а на Стамболийски, ама за парка вероятно Марая и Кикиники ще отпаднат пък

За райските ябълки, тук не знам откъде ги внасят или дали има и в БГ, хич не съм на ясно, ама тукашните хич не ми харесват обаче в Израел има едни там им викат Кака, леле колко са вкусни нямате си на представа

# 691
  • София/Сливен
По нашия край хората имат в дворовете си. Расте при по-мек климат. Има различни сортове, едни са по-сладки, други по стипчиви. Латинското име на райската ябълка е Diospyros kaki - явно оттам идва названието им в Израел.
И много зависи кога се берат - плодовете могат да останат много дълго на дървото, много след опадването на листата. Ако тези, които си опитвала са били рано обрани, на зелено, няма как да ти харесат, даже и да стоят до омекване.

на гръцки  диоспирос означава храна на боговете; други имена са хурма, японска хурма, каки

И ето какво намерих още. И аз не го знаех: "Сега се знае, че сокът от райски ябълки действа отхрачващо. Чудесен е срещу настинки и кашлица, която е в резултат от запушване на белодробните пътища с възпалителен секрет. Същият ефект се постига, когато се пие отвара от обвивката на плодовете."

Ето един материал, който ми хареса: райска ябълка   И там пише, че "Най-вкусни, разбира се, са райските ябълки, узрели на дървото, които са станали меки и сладки, докато са били на клона."

Последна редакция: ср, 08 дек 2010, 16:48 от М_е_г_и

# 692
Привет момичета!!

Силве, стана ми и на мен смешно, но добре че са се отказали от акт Hug

При нас нищо ново, днес и ние излизахме из кварталните улици, леле научих ги наизуст Mr. Green

Ани, Деси, оправяйте се бързо с тези болежки Praynig

# 693
И ние днес кръстосвахме доста. Марти си поспа, но този път в количката, а не в слинга.

Силве, браво, че ви се е разминал акта! На мен ми правиха проверка от НОИ и се оказа, че дължа  една вноска - подала съм единица, а не съм ги внесла - заплес съм Embarassed

Rallichka, аз съм решила да го захрана с мръвка около Коледа, че тогава ставаме на седем месеца и за да е в унисон, ще започна с пуйка Simple Smile

vivid_v, браво! Пожелавам ти успех! Аз все отлагам за когато спра да кърмя ама май защото ми е удобно да се крия зад кърменето.

# 694
 Привет  HugИ ние бяхме решили да захраним с мръвка след коледа хихи сега като четох и видях че и вие, бъзикаме се с мъжо тъкмо като свършат постите иии хайде на пържолкитее  и ние

Силве, чесно казано много се посмях и добре че има резултат де Hug Целувки за Мирко

# 695
Хайде честито и от мен на всички студенти!
Аз да се похваля, че в петък ще празнуваме със закъснение с мои бивши колеги от университета още от бакалавърската степен. Макар че завършихме преди доста години  Embarassed все още всяка година се събираме около тази дата. Ееех, а беше време - ту Боровец, ту Банско... сняг, вериги, емоции...

Мимаче, нашият лаптоп е тошиба и досега не съм имала никакви проблеми  Peace
Алекс, това с отказването на пюрета е много кофти. Но и аз с учудване забелязвам, че Али се радва повече на зеленчуковите, а плодовите ги яде между другото, но не с голям апетит. За да те окуража - и при нас заместването на хранене стана доста бавно, но успяхме  newsm68 Днес дори се възползвах от това и я оставих с баща й сутринта, а аз зачезнах на козметик. Никога не съм свързвала процедурата почистване на лице с приятни изживявания, но днес имах чувството, че е релаксираща процедура....  Laughing
Славче, успех със зъбаря. И на мен съвсем скоро ще ми се наложи да посетя моя зъболекар и подозирам, че ще има доста работа. Tired
vivid - поздравления за начинанието и мерките за влизане във форма. Аз се чувствам като абсолютен шопар пред Коледа. вече се отказах да пробвам старите дрехи и да се депресирам, а пък не спирам да набивам сладки неща дори и вечер. не мога да се понасям. докладвай по-често за резултати при теб да ни заразиш с ентусиазъм  Hug
За МЦ - за съжаление и аз съм в отбора и исках да питам нормално ли е да е по-обилен и все така ли ще е или ще се нормализира, защото аз такова чудо не бях изживявала до момента. ooooh!
Видях, че пишете за пюрета Бебивита със сол. Аз пък се чудех дали мога да захраня Али със зелен боб, който за съжаление е бил бланширан преди поставяне във фризера с малко сол. Как мислите? newsm78

За утре ще се пробвам да ви видя, но не знам как ще го организирам, че сме и на имен ден следобяда.

# 696
  • София
Айде в края на темата да се включа и аз Simple Smile

Днес скиторихме из квартала, после и из града   Joy оправиха ми спуканата гума на количката и наместихме предната, която беше излязла от джантата hahaha после измерихме Габи - 9.400 кг и 71 см. Педито май се потресе като разбра, че давам цели парченца храна, а не пюре, ама.. И като чу за желанието ми да не замествам хранене до годинка, доволно ме оплю, обаче.. пуснах покрай ушите си и така. Надявам се все пак да стане на моето  Mr. Green  Praynig скоро ще въвеждам глутен, после и аз малко мръвка. За сега горкото дете е яло само 2 плода, 2 зеленчука и ужасната оризова каша (на нея май направо й се услажда  Crazy а аз мога да върна само при мисълта..)
И да си кажа и тук - туй малкото теленце вчера не яде 12 часа  (от 3 през нощта до 3 на обяд  #Crazy ) луда работа, ей... реших да й предложа малко от кашата, от нея хапна, но да цокне - не... тръгва като да хапе, гледа ме и се хили... аз, разбира се, не й се дадох...  Naughty Въобще вчера беше егати деня от към хранене, днес нещата са си по старому, дано и да си останат така  Praynig

Честити фотоапарати! Да правите страхотни снимки на сладките си бебета!!!
Ани, и аз имам такъв Канон, че и на курс по фотография ходих, но ръчните настройки са.. яко сложна работа. Опитвам, но най-често карам на по-автоматичните режими...

Честити месечинковци, и вчерашни (целувки за Андреа и Чавдар от нас), и днешни бебчета! Да са живи и здрави!

Вчера и Диана на Девилчето е имала месечинка, къде се загубиха те?!?

Честито и на всички студенти - завършили и незавършили такива Simple Smile В това (последното) число и аз  Mr. Green мързелът не ме подминава и мен. Останали са ми няколко тъпи курсови и дипломната, решила съм, че се взимам в ръце и да ми се маха от главата тази досада... Айде, Нелка, Севде, да се отърваваме  Peace

Силвенце, браво на големия Мирко, че е отървал кожата! Ама да вземе да се подготви, т.е. да си оправи нещата, че да не дойдат пак тия от данъчното...

Севде, и мен ме заболя като прочетох за колко си я продала люлката... като те знаем каква си мераклийка, а малката Каролинка дори не й се е радвала достатъчно, накрая и за никакви пари - ама здраве да е! Начесала си си крастата Simple Smile за следващото бебе ще ревизираш списъците Simple Smile

Меги, отново много полезно инфо си дала   bouquet

Вили, успех с начинанието и от мен! Като Ани, и аз ще кажа, че не мисля, че имаш нужда, но човек най-добре си знае.

Славче, успех утре!

Вчера ходихме с приятелка и нейното бебе в новото Джъмбо (Ани/Марая,  Hug мерси ти много!). По едно време имахме усещането, че само ние сме в магазина - за разлика от този на България. Разглеждахме бавно и напоително, кърмихме дребните Mr. Green накупихме разни глупости (реших вместо онова прословуто жирафче да взема едни кубчета с разни нещица от всяка една от страните - дрънкащи, мърдащи, блещукащи), абе, бебешка му работа. Взех и цветните рингове, които се нанизват по големина. Габче е "оправена" от към подаръци - понеже беше "най-трудна". Ами останалите?!? Чакам си календарите, фотоалбумите и другите джаджи.  hahaha и ще са готови и те  hahaha

Утре май няма да успеем да се класираме, че имаме малко работа из нашия вилает и после ходене до Мед. Академия. Но ви пожелавам прекрасно изкарване и дано на следващата срещичка се видим  Heart Eyes

Изписах отново цял ферман. Лека и спокойна, мами и бебета  Hug

А, Весето писала.. Весе, ям толкова шоколад, че направо сигурно какао ми тече по вените.. всеки ден изяждам по нещо (ако е шоколад) или няколко неща (сникърс, вафла...) и нямам насита. Зъбарката ми каза, че това е защото имаме нужда от енергия и бързите въглехидрати са най-лесното. Но ме подкрепи и каза да не се притеснявам Peace За МЦ - и аз бях питала - и при мен е по-обилно, по-продължително, на по-голям интервал  ooooh! Crazy много нещастна история.. дано се нормализират нещата...
Весело ти изкарване със състудентите в петък! И честито за заместеното хранене Simple Smile представите ни за удоволствие в момента са яко изкривени  hahaha (никога няма да забравя като излезнах за първи път след раждането - до супера пред нас - все едно беше най-уникалното преживяване, въздух, слънце, 10 минути САМО за мен  Joy

Няма повече, обещавам  Peace

# 697
  • гр. София
Добра вечер и от нас!
Отчет от днешната консултация- + 300гр. (7 300кг.)и + 1 см.- добре сме бавно но славно си растем. Биха и противохепатитната ваксинка - всичко е ок. засега. нещо само се киселявчи, та сега пишем двете  Mr. Green
desex днес се справихме с колектора но процедурата ще повторим в петък- тогава ни записаха за кръв и урина.Между другото сега разгледах снимките от срещата на пловдивчанките- сладки мами с най- прекрасните бебоци. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Ох, Силве направо ми се сви сърчицето като четох, но вашит тати се е справил перфектно Peace
Malini , разучавам го все още, но нямам ръководство- та засега съм по метода Проба-грешка  Mr. Green
  За срещата утре, тъй или иначе имам среща по обяд в Мола, така че ако е кофти времето може и да ви засека Wink Хм, тъкмо казаха, че утре ще е последният хубав есенен ден  Grinning Да го използваме максималнооооо Grinning
Хайде лека и спокойна  Hug

# 698
  • София
Преди да легна да пиша на Малини. И моята Габчица така прави- през деня като че ли много не иска да суче, а гърдите ми ще се пръснат. Или пък хапе ужасно. Преди 3 дни така ме захапа, че кръв ми пусна  Shocked А днес пък нон-стоп сменяме гърдите- два пъти дръпне от едната, следва другата пак два пъти и така докато се нахрани. Но и така да е няма значение важното е да яде. Чудя се само дали това не е някакъв нов вид игра?  newsm78 Толкова е захитряла, че ...

Айде, лека нощ от мен! Отивам в страната на сънищата

# 699
Я да се включа в последния влак за този ден и да Честитя студентския празник!

Честито и на вчерашните и днешните месечинковци!
Ох, аз четох, четох и накрая стана една каша в главата, та:
за хемоглобина - аз имам едни референтни стойности, дето пише за деца от 0-1г. са 90-118, така че май всички сме отличници, нашия е 111.
Браво на всички бебоци, дето се изправят вече и на тези дето си похапват благо-благо пюренца (и парченца)  Heart Eyes Ние сме далеч от тези дейности. Напредваме доста бавно, след ябълката и моркова, можем да се похвалим с успешно въведено картофче. Уж почнахме да ядем оризова каша (мен много ме кефи като е с кърмичка (мирише на мляко с ориз, което много обичам)), но се появиха едни пъпчици по бузката и зад ухото, та я спряхме временно.
Честито на сдобилите се с бънджита, фотоапарати и т.н. Да похваля Мишо, че ми изпълни душата с тези подскоци - страхотен е  Peace
Болничките да се оправяте по-бързо  Praynig
При нас нищо ново, сновем из квартала в това време, че после ще си е кофти, вчера сефтосахме и космонафта, който взех от Джъмбото (беличък) - много ме накефи, ще е идеален за идващото време.
Утре ще ходим профилактично на ортопед на своя глава, че педката реши, че нямало нужда. Нямам спомен имаше ли ходили за 6-тия месец.
Ааа да се включа за кърменето - и при нас е хилеж, засукване, хапане и край, след това пак. Като ме захапе силно, я оставям 30мин да почувства по-голям глад и пак същото упражнение. С тия зъби не знам как ще я караме. Казването на НЕ не ни върши работа  #Crazy

Оф, стана дълго, ама щи мъ извинявате  Mr. Green

# 700
Пенелопата ние ходихме на ортопед този месец Peace даже не съм питала педката, исках да съм си спокойна, че всичко си е наред, следващото е чак на 2год.

# 701
Пенелопата ние ходихме на ортопед този месец Peace даже не съм питала педката, исках да съм си спокойна, че всичко си е наред, следващото е чак на 2год.
Ми и ние заради спокойствието ще ходим  Peace Все пак вече таза се натоварва повече  newsm78

# 702
  • София
Ох, малката най-после заспа  Tired
Какво и стана днес незнам,но не е спала изобщо...енергия за целия китайски народ има значи  ooooh!
Честити месечинки на всички сладурковци,и вчерашни, и днешни, да са здрави  и послушни. А малката Ади има и специални целувки от нас  Heart Eyes Изпуснах на 7-ми да ти честитя, мило дете (за което ме е срам  Blush )
Малкото кюфте вече е 8,750кг  и 74 см,за белега- ми аз не го видях,ама педката щом казва,че го имало...имало го  Crazy
Каза ми и да правя попарата с масло и захар,нишестето с прясно мляко,а вечер кисело с бисквити,в супите лук,фиде,ориз,сол,подправки и аз се изприщих  Shocked к'во ш' кажити,а  Mr. Green
Пък да ви кажа..на тема кръщене сме,мъжо се е побъркал  Mr. Green само за това се говори в нас  Crazy се едно ш' пра'им сватба братко  Grinning   Аз ще спретна един албум за снимки само от кръщенето, спряла съм се на този,ама не в тия цветове...май.... http://www.nastyarai.ru/alb/018/ само трябва да си намеря самия албум,де...декорацията лесна работа.Покани някакви иска да му измислям  Crazy луд човек,ама толко му е кеф,че как да му секна мерака  Naughty и подаръци за гостите избрал ->http://www.bebeshkidreshki.com/product/327/podarak-za-krashtene-medche-.html кръстницата и тя на самолета с него  Mr. Green а на мене така ми се спи,че не ми е до никво кръщене  Crazy
Изчезвам,че трябва да се спи  Hug

П.С.1 Аз не си легнах (ох,имам проблем с Л-то,от както диването го изчопли,само пада) та...будна съм,тежък ден ще е ..и този...загледах се в рокли за кръщенето,ама няма ли да е студено...тоест кръщене през зимата...с рокля...к'во да му облечем на това дете.Бяла рокля,под нея бяло боди с дълъг ръкав,чорапогащник,болеро,шапка.....ок,ама сатенена рокля с памучен чорапогащник....малко не иде,а?
Има ли мама,дето ще кръсти госпожицата си през зимата?

П.С.2Туй нЯщо със зимно кръщене е по вина на тати! Не могъл да чака до май месец  Crazy

П.С.3 Айде ,де, мами,къде сте? Знам,че ставате рано,моля ви,появете се! Не мога да си позволя да заспя,вувузелчо ще стане след малко.Ани,къде си,скучно ми е Simple Smile Ставайте,поспаливкииии Mr. Green

Последна редакция: чт, 09 дек 2010, 06:03 от BeBoRanChe

# 703
Да ви почерпя за именния ми ден- днес по изключение стартираме със синя Маргарита  Wink

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН И НА АДАШКИТЕ ОТ ФОРУМА!  bouquet

# 704
Добро утро!

Браво за хуабвите мерски и резултата ни сладки Габче и Вики-то
Малини, Калини къде е това ново Джъмбо?

ANNI_M със здраве да си носиш името  bouquet Честито и на всички празнуващи днес Heart Eyes

Искам да питам (понеже с мъжа ми само се караме) затопляте ли стаята по време на баня?

Общи условия

Активация на акаунт