Да продължа ли със захранването?

• 1 981
  • 20
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте. Имам следното питане. Започнахме със захранването не отдавна, дала съм по 3 пъти круша и банан (сурови плодове) и веднъж пюре от круша. Но с доста дни разлика на отделните предлагания. Бебка е изключително кърмена. В един момент обаче почна да ака много по-течно от обикновено, но пак 2-3 пъти на ден. Като се чух с докторката, тя каза да изчакам с въвеждането на нови храни и да ям по-затягащи аз. Минаха 3 дни от опита ми с пюрето, рядкото ако си продължава, днес исках да й дам картофче, но се чудя дали да го почвам, или да ходим на някакви изследвания. Иначе тя си е същото бебе, както и като акаше по-кашесто - усмихнато, пискащо от радост, живичка....
Благодаря много предварително!  Hug

# 1
  • София
Забравих да спомена, че й избиха 2 зъбчета в последните две 2 седмици, но без проблеми като температура, рев, неспокойство...

# 2
ако искаш преустанови даването на твърда храна за още няколко дни и останете само на кърма. После предложи готово пюре от картофи, моркови, тиква или пък плодови - банан например. Според мен не е удачен вариант да даваш сурови плодове в началото на захранването. Остави ги за по-късно. Въпреки че причината може и да са зъбки, но за всеки случай се презастраховай.  Peace

# 3
Аз също смятам, че не е правилно да почваш захранването със сурови плодове - те са по-груби и най-вероятно дразнят бебешкото стомахче. Виж във форума има много схеми за захранване с какво да почнеш и как да продължаваш по-натам.

# 4
Първите пъти, когато дадох сурова круша и моето дете се подриска. Но то беше и няколко месеца по-голямо. Според мен е от крушата.

# 5
Много е рано за сурови плодове още повече за захранване.Акането може би е от зъбите.Според мен не е правилно да се захранва с плодово пюре(всяка майка си решава),аз със сина ми започнах с плодове,а с дъщеря ми започнах с оризова каша,зеленчуково пюре,плодово пюре(почти не съм давала сурови плодове).УСПЕХ.

# 6
Можеш след ден два да опиташ с оризова каша -има такива на Блевит , милупа . Simple Smile

# 7
  • София
Благодаря за споделеното   bouquet

Принципно захранвам по тази схема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=529928.0;topicseen и смятам, че е добър вариант (имаме няколко майки от отчетната, които захранват по този начин, след като бебетата общо взето отказват пюрета, моето също не му се изкефи въобще). 

Може би вариант каша е удачен (имам безмлечна на Милупа) Peace ще изчакам още два-три дни и може би наистина ще предложа такава. Чудя се само, ако продължи да ака така, дали да носим за изследване... 

# 8
относно акането,ние когато имахме разстройство дадох на бебка оризова вода(малко  гадничка на вкус,но подейства),предполагам че от крушата.тя на нас действа разхлабващо камо ли на бебоците ни!

# 9
Привет, аз също захраних горе-долу така и със сурови плодове - пюрета хич и не поиска да яде, ама никакви, както и каши и пр. бебешки продукти.
Моето малкото специално всеки зъб го изкарва с разстройство и газове, като иначе не е нервен и неспокоен. В такива моменти давам затягащи храни - картоф, морков, ориз в някаква форма. Вчера открих едни оризови бисквити на "Изи" - без мляко, глутен, сол и захар (продават се на диетичните щандове), лесно се дъвчат и биха били подходящи

# 10
Може да дадеш картоф защото той затяга, но по вероятно е да е акала от зъбките.Аз също сум за готово пюре да се захрани от колкото с сурови-по лесно е да се преработи от техните стомахчета.Успех

# 11
  • София
Привет!
Нов проблем  Cry не захранвах поради течно ако, а от вчера не е акала въобще  Crazy днес вече беше неспокойна, свива крачета, приплаква, по-трудно заспа, не иска да яде много, повърна няколко пъти пресечено (тя по принцип доста връщаше, и все още връща, лакомийка...), по-кисела. Колко време не предприемаме нищо преди да помагаме с някакви средства...  И какво е най-препоръчително да се използва? Благодаря отново!

# 12
Привет Malini,
Беше споменала, че педиатърката ти е препоръчала да хапваш по-затягащи храни. Ако действително си хапвала такива, възможно ли е това да е, което да може да се промени отново, т.е. да приемаш малко по-разхлабващи или регулиращи храни? Когато детето е само на майчино мляко и не се захранва може да се изчака 5-7 дни, тъй като кърмата се усвоява изключително добре от организма. След захранването обикновено процеса започва да се регулира плавно като често, когато детето се запече, майките избират за подходящо да му предложат по-разхлабваща храна. Вариант може да е поносиш бебето, сякаш го издържаш за изхождане, с леко присвити крачета, в тип клекнала поза. Може да му направиш масажче по посока на дебелото черво, т.е. по часовниковата стрелка. Топли компресчета според някои родители също помагат или ваничка с топла вода, където детето да се отпусне и после евентуално по-лесно да се подържи и евентуално изходи.  bouquet

# 13
  • София
Ivy, мерси много! Днес Габче се облекчи на 2 пъти, отново течно  Crazy - масаж й правих и предния ден, и днес, но тази сутрин прибавих и това със свиването на крачетата, което препоръча ти.
Иначе вчера й дадох да хапне супер малко банан, че горкото дете гледаше така жално...). Мисля си утре да й въведа картофче..
Има ли смисъл да нося памперс на изследване?  Thinking

# 14
Ivy, мерси много! Днес Габче се облекчи на 2 пъти, отново течно  Crazy - масаж й правих и предния ден, и днес, но тази сутрин прибавих и това със свиването на крачетата, което препоръча ти.
Иначе вчера й дадох да хапне супер малко банан, че горкото дете гледаше така жално...). Мисля си утре да й въведа картофче..
Има ли смисъл да нося памперс на изследване?  Thinking
просто спри да му даваш сурови плодове! разбери че е много мъничко и го дразни стомахчето!  Naughty ако се притесняваш направи изследване за успокоение, но според мен спри за още 3-4дни и го остави на кърма само. После почни с пюре от картоф, морков, може бананово пюре да дадеш, оризова каша и т.н. и изчаквай по дълго време за да видиш дали ще му понесе добре. Ако не се подобри положението се посъветвай отново с педиатърката и виж тя какво ще ти каже-дали да направиш изследвания или не. Успех!   bouquet Peace

Общи условия

Активация на акаунт