Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-19

• 70 715
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Напълно подкрепям мнението на SVETOSVETO относно термопанелите. Те наистина са предназначени за индустриални сгради, хладилни камери, спортни зали и временни постройки - павилиони, бунгала и фургони. Предполагат метална конструкция на самата сграда и това именно ги прави подходящи - металната носеща конструкция е лека и изисква леко ограждане и покритие. Аз съм проектирала изцяло метална къща с такива термопанели - прилича на малко хале и аз лично не бих живяла в нея, но там решаващ беше срокът за изпълнение - хората сибяха продали апартамента, живееха под наем, смяната на статута им се беше проточила повече от година, парите им се стопяваха и това беше удачно решение. Но! Фактът, че има няколко изпълнени такива покриви на жилищни сгради, не ги прави по-подходящи. Коала, нищо лично! Пиша това, не за да дразня теб, а за да помогна на хората, които тепърва трябва да вземат това немаловажно решение.

# 346
мдааа... малко закъснях с поста си SVETOSVETO е казал всичко.

# 347
SVETOSVETO - не случайно споменах за мазето ни и местните жители в предишния пост - просто нещата се променят! Гара Яна - мда, кофти място, но явно не сте виждали завода на Технопанел там - поточната линия е 200 и кусур метра /май беше италианска/ - ламарината и пяната са внос - те просто правят панелите! Покритието на нашите панели е като на автомобилите, без ефекта металик само.
Носещата конструкция е метална - на къщите и дървена на гаражите.
Според производителите - 40мм е оптималната изолация за тези панели, разликата в изолацията между 40мм и 80мм е много малка, но разликата в цената е огромна. Панели над 80мм дебелина - използват се, но не много често и са доста скъпи. В нашият случай бяха безполезни, понеже ще имаме обшивка на тавана отвътре.
Пак ще спомена - дълго време мислихме върху покрива, дълго време го правихме, дълго време проучвахме, но това е защото там ще живееме. Имали сме консултации на място с няколко архитекта и конструктора, досега всички са били единодушни в едно - това ще ни надживее! Отделно металната конструкция увеличава якостта на цялата сграда. 
А иначе винаги можете да наминете и да видите за какво става въпрос на място - друго си е спора да се води очи в очи и с бира в ръка! Предложението важи и за kallitko

# 348
http://s004.radikal.ru/i206/1101/27/b427381024f1.jpg
Ето това успяхме да постигнем след много ходене, уреждане, подписване на документи и прочее. Много труд и усилия хвърлихме със съпруга ми, който с това се занимава. Помощ от бригадата му почти не използвахме, само при зидарията и за покрива. Сега сме в застой, но обмисляме следващите стъпки.

# 349
http://s004.radikal.ru/i206/1101/27/b427381024f1.jpg
Ето това успяхме да постигнем след много ходене, уреждане, подписване на документи и прочее. Много труд и усилия хвърлихме със съпруга ми, който с това се занимава. Помощ от бригадата му почти не използвахме, само при зидарията и за покрива. Сега сме в застой, но обмисляме следващите стъпки.

браво, добре дошла в темата, малко прилича на нашата идея за къща само където отшред към верандата ще сме с колони. Как така не сте ползвали бригада, искаш да кажеш че мъжът ти сам е построил това  Shocked

дай малко повече информация, колко квадрата е, колко кубика бетон, желязо с кави тухли, колко ви излезна като парички, ако н те притеснява, ако да пиши ми ако искаш на лични  Praynig  Hug

# 350
  • Горна Оряховица
Ana.Ivanova заслужавало си е всичко, къщичката е много приятна  Heart Eyes. Аз пък искам повече инфо от къде сте тръгнали и през какви перипетии минахте за да стигнете до тук   bouquet

# 351
Благодаря ви! Земята е 1,5 дка, дарена от родителите ми. Отидохме при архитект с неясни възгледи, но лека-полека мъглите се вдигнаха  Simple Smile После ходихме в институции като Енерго-за откриване на партида, ВиК- за разрешително за вода, защото без тези разрешителни не подписват строителни разрешения в Общината. Отне доста време, някъде около 2 години, за да стигнем от скиците върху хартия до реален покрив.
Къщата е 100 квадрата, заедно с верандата. Има коридор, 2 спални, като едната е със санитарно помещение, хол и трапезария в едно общо, голямо помещение, и още една самостоятелна баня.
Къщата е без втора плоча, гредоред. Таваните ще са с гипскартон, като гредите са видими.
Отиде ни бетон-около 60 кубика, повечето поръчвахме готов. Но за колоните бъркахме на ръка.
Тухлите са Младост /мисля newsm78/, а циглите -Тондах.
Парички ли? Колкото имаше, всичките отидоха  Joy, за това сега само умуваме  Thinking

# 352
Ана като спомена ел. и вода и се сетих за нашия случай  ooooh!

Някой да се е разправял със Софийска вода за промяна на "и-аз-не-знам-как-се-казва".

Понеже сегашната сграда е едноетажна предполагам, че ще трябва да се подмени тръбата, която идва към къщата, понеже бъдещото потребление ще е доста по-голямо. Ще ни трябва нормален дебит на водата,а  не като влезнат да се къпят на първия и втория етаж и на третия да няма вода  newsm78

Дано сте разбрали за какво говоря, че нещо напоследък съм много зле в обясненията  ooooh!

# 353
coala1, много съм съгласен с теб. При мен избора също е сандвич панели.
Предстои ми да говоря с архитект и предполагам, че реакцията му ще е като на SVETOSVETO.

# 354
Само внимавайте с тия сандвич панели да не са от етернитови плоскости. Защото въпреки, че азбестът вече е забранен в Европа, тук не е ясно какво е положението.

# 355
абе тия термопанели къд еги говорите как вървят на кв. гледха некви цени 30 лв, ама това на квадрат ли е какво, не ми се виждат много евтини ако е така   bouquet

# 356
  • Горна Оряховица
До колкото съм запозната покрива с термопанели се полага много по лесно, върху по- лека покривна конструкция  и няма нужда от допълнителни топло и хидро изолация. Ако сложим труда и материалите за горните мисля, че нещата ще е в полза на термопанелите... не че съм госмятала де ... Mr. Green

# 357
♥VIKI♥ - при нас излезнаха повече - към 38 или 39 лв/квадрат. Но си зависи - дебелина, брой ребра, цвят, вид покритие на ламарината и т.н., а да - не на последно място и количеството което ще поръчаш / с две думи ако искаш 50 квадрата, може и да те пратят другаде или да ти кажат да чакаш по-голяма поръчка с твоите параметри и да ти ги пуснат заедно/.
*mimoza* - от един строител чух че с панели покрива излизал по-евтин от този с керемиди. С друг човек говорих, който има същия проект само че за панели с размери 1 на 1 метър / #Crazy/, той каза че смятал че с панели е с около 30 - 35% по-скъпо, но се изплащало във времето благодарение на дълготрайността им, само че нямаше пари и отиде на керемиди.
За нашия покрив никога не сме смятали колко точно ще излезне в двата варианта, то май и не знам точно какво и колко се слага за керемиден покрив. 

# 358
я дайте някаква снимка, да видя как изглежда такъв покрив, аз нещо не откривам добре ли  newsm78

# 359
я дайте някаква снимка, да видя как изглежда такъв покрив, аз нещо не откривам добре ли  newsm78

Покривни термопанели

Стенни термопанели

Покривни панели тип керемида

Соларни панели с изолация

Аз малко не съм фен на индустриалното строителство за къща  Thinking от познати знам , че е много неприятен звука, когато вали, особенно ако има силен дъжд или градушка.

Ето ти и една снимка на покрив

Последна редакция: сб, 22 яну 2011, 12:22 от tzenzura

Общи условия

Активация на акаунт