Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-19

• 70 712
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
  • Банкя
Ana.Ivanova Добре дошла! Hug
Поздравления за приключилия груб строеж и успех в довършването.
Браво и на мъжа ти за свършената работа! Simple Smile
Къде се намира къщичката ви?

Някой да се е разправял със Софийска вода за промяна на "и-аз-не-знам-как-се-казва".

Може би имаш предвид подмяна на сградното водопроводно отклонение. Wink

Ако ви е одобрен проектът ВиК, то в него е даден размерът на новото отклонение. Софийска вода изгражда нови отклонения без пари, след подаване на молба и чакане. Но точно какви документи се подават, най-добре попитай в някой център за услуги. Grinning Peace

# 361
моля за помощ
търся координати и мнения относно дренаж на къща.
моля, който се е сблъсквал с проблема или скро е правил да сподели фирмии, майстори цени и др.
предварително благодаря.

# 362
Акси, мерси  Hug
На нас утре трябва официално да ни предадат проекта  Party
Ще го подадем след това в общината и ще чакаме  Whistling Къщата удари към 600 кв РЗП  ooooh!
Да сме живи и здрави да изкарваме пари, че доста ще ни трябват. Хубавото е че сме много хора и поне и сами ще можем да си вършим част от нещата.
Имаме и кадърни роднини и приятели, но не смея да се хваля предварително. Времето ще покаже как ще се развият нещата.

Никой ли не е наемал технически за строежа си? Ще трябва да направя проучване Simple Smile

Колко много нови се включиха, в това число и доста мъже. Хайде споделете повече.

# 363
*бонбонче*, ние есента правихме дренаж, мисля че ако не най-доброто, то поне нещо близко сме направили Embarassed, за момента нямаме проблеми, но пролетта ще е големия тест!
Кажи какво те интересува и откъде си - понеже за София и района мога да препоръчам хора, които ми правиха хидроизолацията и дренажа /две отделни бригади бяха/.

Elichka_mama - появиха се толкова мъже, защото сега сме замразили "обектите". Ние си имаме технически - но понеже ни е рода и си правиме взаимно услуги, ни е без пари. Но си е вписан в книгите и т.н. а си има и образованието.

# 364
Коала, а той работи ли като технически по принцип? Искам да знам просто горе долу колко струва да си наеме човек технически, за да знам. На нас технически ще ни е моя приятелка, но искам и да й платя, а тя не иска.

# 365
Elichka_mama, зависи за какво по-точно я наемате - само да е вписана в заповедната книга, само да ви подготви документите, необходими за въвеждане в експлоатация, или действително ще води строителството.

# 366
Момичета имаме си ПУП  с виза за строеж от вчера  Party ( сега чакаме срока от 14 дни да влезе в сила) и така стигаме до енергото и соф. вода - ще видим там да ли ни чакат изненади newsm78 все още се надявам, че края на март или началото на април може да ни бият колчетата и да започнем строежа. Чета ви всеки ден, но при нас нямаше развитие и нямаше какво да пиша. Проекта ни има някои промени, по натам ще ви го пусна. Момичета пожелавам ви скоро всички да си пием сутрешното кафе в мечтаните ни домове  bouquet

# 367
  • Горна Оряховица
Честито мила и Дай Боже !!!

# 368
Интересува ме с какво отопление сте? На нас нещо ни разказват за метан, но доколкото разбирам излиза доста скъпа инвестицията и няма да е оправдано за сезонна вила. Някой проучвал ли е въпроса?

# 369
Момичета имаме си ПУП  с виза за строеж от вчера  Party ( сега чакаме срока от 14 дни да влезе в сила) и така стигаме до енергото и соф. вода - ще видим там да ли ни чакат изненади newsm78 все още се надявам, че края на март или началото на април може да ни бият колчетата и да започнем строежа. Чета ви всеки ден, но при нас нямаше развитие и нямаше какво да пиша. Проекта ни има някои промени, по натам ще ви го пусна. Момичета пожелавам ви скоро всички да си пием сутрешното кафе в мечтаните ни домове  bouquet
Искам да те попитам за строежа на къщата поискаха ли от теб фирмата изпълнител да е регистрирана в регистъра?

# 370
: tzenzura  за съжаление не мога да ти отговоря- терена, който купихме беше със статут на поземлен имот и предприехме процедура по смяна предназначението на имота ( регулация) , при нас пътя е доста дълъг (документално) до започване на строежа, но успяхме да се възползваме от едно законово облекчение и паралелно минахме две процедури за това ПУП и визата за строеж са заедно (или са в един документ и аз не разбрах точно) и след договорите с енергото и соф. вода следва внасянето на ПРОЕКТА ЗА СТРОЕЖ за одобрение (предполагам, че към този етап от документите е насочен въпроса ти)  bouquet 

# 371
Не, не точно към този въпрос, а дали искат от вас строителят-изпълнител да е регистриран в централния регистър на строителите?

# 372
Не, до този момент такова изискване не е имало към нас. Thinking  bouquet

# 373
Здравейте, момичета! Да се отчета и аз докъде стигнахме - наехме си архитект с проектантски екип. След това тръгнахме да си вадим скица с виза на наше име, където се бях приготвила да чакам 1 месец, но от общината ни изненадаха приятно - ще ни презаверят скицата с виза от предишния собственик, защото е все още валидна и ще ни изпишат имената и това за срок от 7 дни. След това тръгнах за предварителните договори до любимите ЧЕЗ и Софийска вода и разбира се както всички се досещат все нещо там няма да е както трябва. Предварителен договор с ЧЕЗ имахме от предишния собственик, но се оказа, че това нямало значение и трябва да си подадем документите за ново проучване, при което аз бях  #Crazy. Казах им - по-добре си кажете, че искате да приберете отново таксата от 98 лв, вместо да ми обяснявате как ще проучвате при положение, че такова за този имот е имало. Платихме таксата, настоях обаче да снимат и съществуващия предварителен договор, за да се знае, че все пак веднъж са разрешили необходимата ни мощност. Сега чакаме законоустановеният им срок от 1 месец. От Софийска вода вече съвсем ме втрещиха, та ще помоля който се е сблъсквал с подобно нещо да ми помага. За тях имахме от предишния собственик писмо от ДАГ, в което е написано с какви тръби и от къде да си вземем водата, което е на 15 м. от имота ни. И тук вече служителят ми се изсмя и каза - ооо, сега трябва да сключите договор, че ще си го изградите за собствена сметка и след това ще ни го дарите. Оказа се май, че  трябва да се направи проект за външна ВиК връзка и да се съгласува със разните му там институции. Та сега се чудя откъде да го подхващам. Някой имал ли е подобен проблем със Софийска вода?

# 374
Проектантът ви по част ВК ще ви направи проект за външни връзки и ще си го одобри където трябва. Ако не е договорен такъв, ще платите допълнително. Говорете с архитекта си.

Общи условия

Активация на акаунт