Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-19

• 70 710
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
 Имаме проект днеска влиза в общинатаа..... newsm68 newsm44 много съм щастлива, вървим по план.... пу-пу-пу  newsm68 newsm44 newsm24 Окончателно покрива ни е 167 кв  smile3544

# 376
поздравления и успех за напред,дано всичко върви все така.

# 377
Честито ♥VIKI♥ ! Дано и занапред всичко е по план-график! Peace

# 378
  • Русе
Вики,  Hug Hug Hug

# 379
  • Горна Оряховица
Вики,Честито и от мен! Браво на вас !!!

ann79, Подобни проблеми с ВиК имахме и ние, но не ни позволяваха дори да си докараме водата до парцела за собствена сметка. С 300 зора, месеци чакане и ходене и най-накрая естествено с походящата "връзка" ни позволиха да си прокараме 150 м. вода сами. Естествено се прави съвсем отделен проект...

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 13:49 от *mimoza*

# 380
Здравейте, ние в понеделник си получхме проекта, а от вторник е в общината. Уж срока е 1 месец, а техничката за нашето село ни вика.... ааа поне 3 месеца ще ни почакате  Twisted Evil Толкова беше "любезна", че мъжа ми беше яко бесен и на излизане подхвърли "много сте любезна, когато и да ви набият все ще ви е късно"  ooooh!

Та сега и ние ще чакаме. Новата инфо е, че в Казичене е планирана подмена на ВК инсталацията и трябва по-различно да подходим към СВ. Да видим и там какво ще става. За съжаление за акт 16 ще трябва да се разправяме и с ЧЕЗ. Отврат! Планирали са ни огромна мощност на сградата и ще има да наливаме парииии Sad Ама няма избор Sad

# 381
Момичета, имате ли идея какви са недостатъците на електроснабдяването по въздушен път, при нас май ще се наложи да стане така и не съм наясно какви са рисковете и дали излиза по-евтино поне.

# 382
temir , сега за въздушни захранвания се използват усукани проводници, които са добре изолирани и много здрави. Освен някой камион да ти закачи кабела , други рискове няма. И със сигурност въздушното ще ви излезе много по евтино, защото се спестява от копаене ,полагане на кабели в тръби и т.н.

# 383
  • Банкя
ann79 Както ти е написала *mimoza*, ще трябва да подготвите отделен проект за изграждане на уличен водопровод, който да внесете и да ви разрешат да го изпълните. След това разрешение би следвало да ви одобрят и самия проект за къщата. Като изпълнение след това последователността не е много важна, но за да вземеет Акт 16 на къщата, ще трябва първо уличният водопровод да е въведен в експлоатация. Самото даряване на СВ не съм сигурна дали е обвързано с разрешенията за ползване. Peace
Успех! Hug

♥VIKI♥ Това се казва експедитивна работа. Браво! Hug
Определено ще започнете много преди нас.
Дано бързо ви одобрят. Praynig

Конструкторът направи ли ви количествена сметка? Правили ли сте някакви предварителни разчети на разходите за строежа? Wink

Elichka_mama
Аз като гледам в нашата община с каква скорост се движат нещата и като слушам и на вас какво ви предричам, не се надявам да започнем преди лятото. Rolling Eyes Дано поне покрием тази година...
Дано все пак дамата не е чула мъжа ти и да имате по-рано разрешение. Peace Grinning

# 384
Благодаря за съветите! Аз вчера стигнах чак до ДКЕВР от където ми казаха, че задължение за изграждане на отклонението до имота е на Софийска вода и ако ми откажат да го изградят или поискат аз сама да го изградя и да им го даря да отида при тях и да си пусна жалба - ще ги санкционират. Не, че са проблем да изградим тези 20 метра до къщата, обаче ме ядоса техния чиновник, който така ехидно ми обясняваше какво точно да направя и как да им го даря после. Обаче от вчера ново двайсет при мен, с което незнам как ще се оправя. Мястото, което купихме по нотариален акт и актуална скица от общината е 500 кв.м. Обаче като отиде геодезиста да си извърши замерванията какво се установи - по одобрения регулационен план е 370 кв.м. и аз направо бях  #Crazy . Та това са си цели 130 кв.м. по-малко. И сега се започва ходене до техника да уточня как видиш ли те са издали скица за 500 кв.м., когато всъщност излиза, че е 370 кв.м. Ще видя какво ще стане и съм решила, че няма така да ги оставя от общината. Ако трябва ще се съдим за издаване на документ с невярно съдържание, още повече че съм плащала 500 кв.м., а не 370. По-важното обаче е, че дори и на тези 370 може да се построи това, което ние искаме, така че къща ще има.

# 385
Мястото, което купихме по нотариален акт и актуална скица от общината е 500 кв.м. Обаче като отиде геодезиста да си извърши замерванията какво се установи - по одобрения регулационен план е 370 кв.м. и аз направо бях  #Crazy . Та това са си цели 130 кв.м. по-малко. И сега се започва ходене до техника да уточня как видиш ли те са издали скица за 500 кв.м., когато всъщност излиза, че е 370 кв.м. Ще видя какво ще стане и съм решила, че няма така да ги оставя от общината. Ако трябва ще се съдим за издаване на документ с невярно съдържание, още повече че съм плащала 500 кв.м., а не 370. По-важното обаче е, че дори и на тези 370 може да се построи това, което ние искаме, така че къща ще има.
Ако скицата е наистина актуална, може грешката да е в геодезиста - да работи със стара база данни. Той реално измери ли ги?

# 386
♥VIKI♥ Това се казва експедитивна работа. Браво! Hug
Определено ще започнете много преди нас.
Дано бързо ви одобрят. Praynig

Конструкторът направи ли ви количествена сметка? Правили ли сте някакви предварителни разчети на разходите за строежа? Wink

Не странното е че не ни е направил, само ни е  казал горе долу колко бетон и желязо ще отидат, за покрива  около 9 кубика дъски и греди.Правили сме разчет на разходите, но тепърва ще правим по голям. Чух нещо, че желязото щяло да се покачва уж и сега умуваме дали да не купим и да го държим на склад  Thinking Но за къща като нашата грубия строеж не мисля, че ще ни излезне повече от 30000 лв. Има 2 съфорумки  с подобни къщи , строили миналата година и толкова им е легнало грубия строеж. От едната съфорумка даже съм  взела телефона на нашия архитект , много беше мила и по телефона даже говорихме   bouquet Та така, мен не ме срам да говоря за цени и пари, така че в процеса на работа ще ви пиша кое колко ни е излязло, ако ви интересува.  Hug Отделно аз си направих екселска таблица с всички разходи по къщата и продължавам да я попълвам, някой ден може да е от полза на някой който иска тепърва да строи, пък и накрая аз ще си видя кое колко ни е излязло Simple Smile

# 387
  • Банкя
ann79 Ако в нотариалния ви акт пише, че площта на УПИ-то е 500кв.м и съответно на скицата също е споменато "УПИ", по-вероятно грешката да е в геодезиста. Thinking
Ако се променя устройствения план и ви се очуждава площ за улица, трафопост или подобно, трябва да има заповед за това, да бъдете уведомени (или предния собственик) и да е отразено на скицата.
Няма ли как да премериш грубо с крачки... Това си е 1/4 от площта. Shocked
За коя община става въпрос?
Най-добре попитай техника/техничката в общината.
Успех! Peace

♥VIKI♥ Обикновено искат допълнително заплащане за изготвяне на количествена сметка, не е стандартно изпълнение.
И аз имам намерение да си водя подобни отчети, но да видим кога ще започнем. Grinning
Благодаря ти, че ще споделяш! Hug

# 388
♥VIKI♥, честито, миличка  bouquet Не бях влизала от 100години във форума и изведнъж такава хубава новина от теб Heart Eyes

# 389
  • Банкя
Ако някой има време за губене в неделя следобед, препоръчвам да гледате новия канал TLC. Днес въртят поредицата Grand Designs - има интересни идеи, странни дизайни и новаторски технологии за строителството на къщи във Великобритания. Peace Wink

Общи условия

Активация на акаунт