Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-19

• 70 661
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
  • Горна Оряховица
Кой даде два  пъти по- ниска цена...?  newsm78

# 436
Ljuboznatelna красота благодаря   bouquet
Аз да се включа както винаги с въпрос. Според вас задължително ли е да имам договор с архитекта  newsm78 Всички ли имахте такива?
И се чудя как да се договоря с плащането. Половината сума в началото и останала след като бъде удобрен проекта или след, като го внесе в общината. Как мислите. Да не би да го внесе в общината и да го върнат за някакви доубработки и после да ми иска още пари да ги оправи. Оф много съм недоверчива напоследък.. Как ще ме посъветвате.  Hug Даже по едно време мислих да предложа парите да са на 3 етапа  Laughing
Аз едно знам, даваш ли пари за каквата и да е услуга или стока, винаги трябва да има съответният документ ( договор и т.н.)

# 437
  • Банкя
 Shocked Все едно е паднала бомба тук - ни вест, ни снимка...

Дайте да раздвижим малко темичката! Grinning

При нас малкото развитие е, че си имаме вече архитектура и конструкции - готови, но не и разпечатани, тъй като чакаме да финализираме до няколко седмици делбата и да ни излезе официално новото УПИ. Praynig

Но пък си имам количествени сметки и мога да започна да си правя груби разчети. Mr. Green без кръчмар естествено
Като за начало сравнявам с инфото, което имам споделено от Буболечо, за което пак й благодаря! Hug
Само за къщата бетонът е 115 кубика, а арматурата малко под 10 тона. Но пък за подпорните страни имаме още 50 кубика и 1,5 тона желязо. Rolling Eyes Покривът е към 175 кв.м.

Ще попитам във фирми и при майстори, пишещи тук във форума за оферти, но за сега ще изчакам да оправим документалните неща, както и да завършим проектите по останалите специалности. Peace

А при вас какво се случва? Wink

# 438
Аз пък да попитам, можете ли да ми препоръчате фирма за дървена дограма, ама хубава, качествена Thinking

# 439
  • Пловдив
АксиGrinning чудесни новини! Стискам палци нещата да завършат безпроблемно Hug.

Ние този уикенд нищо няма да правим по къщата - ще я оставим да си почива  Laughing Снимки ... - ако не забравя да взема фотоапарата - ще снимам заснежените склонове на Родопите  Grinning

# 440
  • Русе
Акси, супер, дано да оправите по-бързо нещата и да почвате по същество.

Ние пък размразихме обекта тази седмица. Почваме инсталациите - ВиК, парното, изолация, замазка на пода. После тока, замазка на стените, таван. Надявам се за мах 2 месеца да сме готови. Малко да изсъхне и слагаме дограмата. Та на въпроса на _KIARA_, сега сме с тази http://teodesita.com/. Изключително сме доволни и ще слагаме пак такава. Цената наистина не е малка, но си заслужава. Единственото, което би ни накарало да сложим дървена дограма на друга фирма, е ако намерим качествена, НО да се отваря навън. Така че ако някой знае така, моля кажете, есента обърнахме фирмите за дограма да търсим, но нищо не намерихме.

# 441
Усещам аз, че скоро няма да открия това, което търся, защото аз искам двойни прозорци, в смисъл такива дето има външни и вътрешни крила и могат примерно да се отворят само вътрешните, не знам дали го обясних добре, но се надявам да сте ме разбрали Peace

# 442
Киара, аз доколкото разбрах искаш като от едно време прозорците. Предполагам, че тези фирми могат и такива да направят  newsm78

Ние сега уж събираме оферти и чакаме общината да даде зелена светлина  Rolling Eyes

# 443
Elichka_mama , да като прозорците от едно време, но със съвеменен стъклопакет Peace

# 444
Според мен така се губи смисъла  Peace
Едно време е имало 2 прозореца с по 1 стъкло и така се е постигало нещо като ефекта на сегашния стъклопакет  Rolling Eyes

# 445
не е съвсем така, защото например, когато стане топличко и отвориш вътрешните крила става леко прохладно, но не и студено; докато с тия единични прозорци отваряш и някак...абе не знам не ме кефят Peace

# 446
Според мен обаче при такова положение, с 2-ен стъклопакет на всяка дограма трябва да имаш доста дебеличка стена  newsm78 и със сигурност ще си без первази (както едновремешните)  newsm78

А не знам как би станало по-хладно ако отвориш вътрешните... Ние сме с големи прозорци ииии ми не ми е хладно покрай тях. Не знам каква температурна разлика би се получила де  newsm78
Според мен разпитай хубаво по фирмите правещи дървена дограма.

Ние се чудим дали да не си сложим капаци на прозорците вместо външни щори, но като си представя хамалогията по лакирането им и набързо се отказвам.

# 447
  • Русе
Ние се чудим дали да не си сложим капаци на прозорците вместо външни щори, но като си представя хамалогията по лакирането им и набързо се отказвам.

И ние искаме такива, но мноооооогоооо скъпи Sad.
А що се отнася до хамалогията на лакирането, фирмите, които ги монтират предлагат тази услуга. На на Теодосита ни дадоха гаранция 10 г на лака и после ги прелакират. Нашата на на може би 6, все още няма нужда, а си я вали и дъжд и сняг, слънце я пече, климата в Русе, не е от най-благоприятните. Соленият въздух покрай морето действа много зле също.

# 448
Да, и аз обмислям идеята с капаците  Thinking

# 449
  • густо майна Филибето
_KIARA_ , на тази дограма й казваха двукатна. Беше на по-голяма почит от слепената- онази дървена, която слагаха масово.

Общи условия

Активация на акаунт