Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-19

• 70 591
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
  • Горна Оряховица
Защото  ние вече не знаем какво да правим и взехме да се оглеждаме за нещо в региона. Сменяме статута на парцела си, от юни  м.г. Мислехме ,че до "напролет", всичко ще е готово. А се оказа че на две места имада се чака от 3 до 6 месеца. Мъкаааа newsm45. Притеснявам се ,че докато стане време да строим наличните ни пари ще са се стопили от инфлацията... Харесахме си една прекрасна къща на груб строеж, в село на 10км от нас ,но ме плаши пътуването и организацията покрай децата....Побъркавам се и наистина не знам какво да правя  smile3511 Приемам съвети всякакви !

# 571
Приемам съвети всякакви !
:Simple Smile)) Ако къщата е прекрасна и единствената забележка са 10-те километра, изобщо не бих се замислила. Какво са 10 км?! Ако ти пасва като разположение и визия готовата къща, само си помисли колко нерви, време, а вероятно и пари /щом те притеснява инфлацията/ ще спестиш.
А иначе смяната на статута в общия случай отнема около година, така е. Има си технологични срокове. Не съм запозната с подробности, но това е факт.

# 572
10 км наистина са нищо  Peace
И според мен ако всичко друго ви устройва и има всички документи (проекти, разрешително за строеж, т.е. е бил одобрен проекта) си заслужава да се вземе.

Аз лично бих гледала как е изпълнен строежа и колко време къщата стои на груб строеж  newsm78 Все пак тухлите бързо се прецакват под влияние на времето. Хубаво е да знаеш колко време я е пекло и валяло  Rolling Eyes да не се окаже, че си забиваш пирон и правиш дупка в стената.

Наша роднина си беше оставила тухлите на двора за през зимата незавити и всички (дори тези надолу и вътре на палето) се разпадаха като ги пипнеш  newsm78 Разбира се те не бяха покрити въобще, но все пак...

# 573
 Буболече  Hug в понеделник , ако ми остане време отивам да видя какво става , защото не ги знам как го мислят така, отделно от архитекта разбрах, че нещо може да се запънат затова, че парцела ние е ипотекиран и трябва да учредим строежа в полза на банката, еми хубаво де ще го направим, ама как без разрешително за строеж... ще ги тормозя яко, ако трябва и консултация  с адвокат ще направя, няма да им се дам на тия да ме мотаят  Sick

Акси, аз и преди съм казала в темата ще строим сами, (бригада но от роднини  Laughing- те стова се занимават хората, но поне са рода), но все пак мисля да попитам на 1-2 места за оферти все пак да си сверя чаосвника, като имам резултат ще пиша  Hug

за мен също 10 км са нищо, нашия е на 15 км. от София  Wink

# 574
Вики, при нас къщата е ипотекирана, но никой нищо не е казвал, че трябва да говорим с банката  newsm78
Ние ще правим много сериозно пристрояване и надстрояване, но главния архитект нищо не е казал по въпроса. Само парапетите му пречат на човека  Rolling Eyes

Май и аз ще се вдигна до общината... голямо въртене както ви казах по-рано. Няма го проекта при гл. архитект, няма го и при техничката... егати колко време пътува този проект от 2-рия до 1-вия етаж  ooooh!

# 575
10 км. не са проблем, особено, ако има транспорт и е село с магазинчета, за да си купи човек поне най-важните неща. Но всеки си знае своята ситуация, аз например все по-трудно си представям с двете деца и зимата да живеем там, и макар да я строим като за постоянно живеене май ще е за уикендите и лятото за сега. Ние също сме на 10 км. и има автобуси на всеки час, но децата са малки още.

# 576
темир, не знам къде точно сте, но е много относително това с 10-те км Simple Smile Ако сте с кола, няма от какво да се притеснявате.  Peace

# 577
темир, не знам къде точно сте, но е много относително това с 10-те км Simple Smile Ако сте с кола, няма от какво да се притеснявате.  Peace
Ами то си е и до навици - кварталният ни магазин е на 200 метра и пак ходя с колата. Не обичам да се разхождам и това си е. Grinning
Elichka_mama , "изяде" го този архитект с тия парапети... Laughing /Шегувам се/. Парапети с хоризонтални елементи, както и такива с вертикални, но на повече от 15 см. разстояние един от друг /май толкова беше/ са опасни и не може да дадат разрешение. И за това си има изисквания, както за конструкция, архитектура и т.н.. И е логично - едно малко дете може да се провре спокойно. Мъжът ми не искаше да слагаме на витата стълба и вътрешния парапет едни големи извити цветя, заради малката. Навих го, но тя наистина прави опити да се вре между пръчките.

# 578
Аз съм съгласна с него... но причината да се възмущавам е, защото за мен визуализацията е как ще изглежда къщата в смисъл: колко етажа, каква форма, а подробностите са примерни  Rolling Eyes
На нас няма да ни е такава изолацията, парапетите пък хич не съм ги мислила, но този тип не ги харесвам, нямам и гора около къщата, но на визуализацията има почти такава Simple Smile

Просто можеше да е само коментар, без да трябва заради 3 снимки да разхождаме проекта насам натам. А и ако въобще се намери де  ooooh!, че накрая и двамата се събраха, изпокараха се и казаха утре ще ви дадем информация  ooooh!

# 579
Аз се шегувам - дори не знам, че се  изисква визуализация при вземане на разрешително за строеж. На нас архитекта ни движи нещата. После пък фирмата, която строи. Сега пак те подготвят документите за взимане разрешително за ползване. Всъщност до момента с довършителните работи аз изобщо не съм се намесвала за каквото и да е. Peace

# 580
Здравейте момичета, аз да се отчета - при нас договор със софийска вода няма да стане много е далече законния водопровод (има близо незаконен) та ще дадем проекта за одобрение със собствен водоизточник. Спряхме се на отопление помпа въздух- въздух ( като системата включва отопление-охлаждане с конвекторни печки , а в коридорите и баните ще преминава в подово отопление , системата е свързана да затопля и водата) а като алтернатива котле с пелети- моля за мнения да ли сме избрали що годе удачен вариант. Момичета от общината ми дадоха едно съобщение, което трябва да го побликувам във вестник Новинар , но не можах да намеря информация в нета къде има офис на вестника за пускане на обяви ( за София) да ли може да помогнете с информация?     Акси, Elichka_mama , ♥VIKI♥ , *mimoza*,  A tale that was right , shirindeniz и всички други пишещи в темата момичета благодаря ви много сте полезни и ме извинете, че не съм от активните потребителки, но ви чета всеки ден   bouquet

# 581
  • София
Защото  ние вече не знаем какво да правим и взехме да се оглеждаме за нещо в региона. Сменяме статута на парцела си, от юни  м.г. Мислехме ,че до "напролет", всичко ще е готово. А се оказа че на две места имада се чака от 3 до 6 месеца. Мъкаааа newsm45. Притеснявам се ,че докато стане време да строим наличните ни пари ще са се стопили от инфлацията... Харесахме си една прекрасна къща на груб строеж, в село на 10км от нас ,но ме плаши пътуването и организацията покрай децата....Побъркавам се и наистина не знам какво да правя  smile3511 Приемам съвети всякакви !
аз пътувам всеки ден до местоработата ми по 23км, честно да си призная съм мн щастлива, че живеем по далеч от центъра на града, няма нищо по хубаво от това вечер да си легнеш и да не чуваш аларми на коли, шум от големия булевард наблизо, има много повече плюсове да живееш по далеч от града от колкото минуси, единствения минус са километрите, но 10 км са нищо 10мин с кола няма и толкова не се мъчете а вземете я купете тая къща  Peace

аз не съм влизала от доста време момичета Embarassed, стигнали сме до под кривата круша, измазаха я с изолацията и нищо друго не са пипнали от декември м. насам, мин седмица имаше 4-5дена слънчеви и топли, те спаха сега пак ми се оправдават с времето че трябвало да е сухо за да сложат битума, който го чакаме от 6месеца мамка им вече почват мн да ме нервират и ще им тегля по една дълга  да се махат по-бързо да си довършим сами по-бързо ще си я направим бахти.... #Cussing out

# 582
  • Горна Оряховица
Благидаря ви момичета за съветите и споделения опит  Heart Eyes.
Сега като се замисля като ,че ли най големите ми притеснения са свързани с децата- в каква среда ще израснат (визирам връсниците им в селото), никой от съучениците им няма да им гостува и т.н. Родителите ми също са против- "Ти се връщаш назад, как ще ги забиеш тези деца в село....' Rolling Eyes

# 583
  • Пловдив
... Родителите ми също са против- "Ти се връщаш назад, как ще ги забиеш тези деца в село....' Rolling Eyes

Laughing Темата за "селския манталитет" ми е любима! Малката ми дъщеря ходи на детска градина в Белащица и по този повод колега ме попита не се ли притеснявам, че ще придобие селски манталитет  Laughing Ами не се притеснявам - поне през деня я извеждам от ужасния въздух на големия град, децата в групата са 16 /и голяма част са от Пловдив  Wink/, градината ми харесва. В момента навъртам по 40 км на ден, защото водя детето на градина, по два пъти на ден ходя до къщата, за да храня и разхождам каракачанката Сара, някак успявам и на работа да отида  Grinning. С нетърпение очаквам да се нанесем, така ще "спестя" половината километри.
И , elasmen, за да настъпи този момент макс. бързо - просто вършим довършителните сами. Досега сме сложили ватата и гипскартона на първия етаж, вчера след работа с мъжа ми поставихме почти цялата вата и на втория етаж, утре ще продължим с гипскартона. Утре дано не забравя /пак!/ фотоапарата, че да снимам най-после цъфналия бадем /преди да му опадат цветчетата  Laughing/

# 584
Въпреки че в Казичане си има у-ще и ЦДГ, доста от децата ходят на такива в София (предимно на у-ще де). Не бих казала, че селския манталитет е резултат от местоживеенето. Мен лично това не би ме притеснило ни най-малко.

Защо да не им идват на гости приятелчетата и съученици? В нашия случай например ако децата са от Дружба, идването им до тук би било много по-бързо и лесно отколкото да отидат до Люлин  Rolling Eyes Всичко е относително... 10 км. наистина не са много, но ако не си сигурна, че това е най-доброто за вас и имаш съмнения, може би по-добре да отложите една такава покупка?  Rolling Eyes

При нас най-после има развитие  Laughing Намерили са ни проекта и даже са казали, че ще ни издадат разрешителното вече (доколкото разбрах без да поправяме тъпата визуализация).

Общи условия

Активация на акаунт