Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Търся електронна книга - тема 4

 • 121 116
 • 748
 •   2
Отговори
 • В две мънички очи...
 • Мнения: 1 272

Преди да попитате за търсената книга може да проверите дали я няма тук Книги в библиотеката

Тема 1
Тема 2
Тема 3

# 1
 • Мнения: 12
 Party първа  Party Pan Joro, няма проблем Peace

# 2
 • Мнения: 60
Книги в библиотеката

Това е новата тема, в която ще се актуализира списъка на книгите, които сме качили и ще качваме на Флибуста. Вече съм въвел трите книги от КРОСФАЙЪР.

Не виждам как мога да разреша на някой друг да редактира списъка с книгите, освен ако някой модератор не може да даде такова разрешение. Ако може - да го дава. Иначе има само 2 решения:

 • Пращате ми на лични списък на книгите, които сте качили и аз ги включвам в списъка.
 • Пускате пост в новата тема със списък на книгите, които сте качили. По-нататък ще добавяте книги в същия пост, за да не се раздува темата. Има вариант аз да копирам книгите в моя списък и да ви уведомя да си изтриете поста, но трябва да го обмисля (понякога ми се налага да отсъствам и не е добра идея нещата да зависят само от мен).

Вероятно има и други решения - приемам предложения в тази посока.

Под подписа ми ще видите едно бутонче [www]. Това е линк към темата "Книги в библиотеката". За да се отвори темата в нов таб на браузера, можете да задържите натиснат клавиш Ctrl е тогава да кликнете върху бутончето. Предлагам всички редовни участници в темата да променят профила си по подобен начин, за да има бърз достъп до списъка с книги. За заглавие на Web-страница задайте "Книги в библиотеката", а за адрес: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=727156.0

# 3
 • Мнения: 1 434
 Hug  bouquet   Благодарности  за новата тема  Hug

# 4
 • Мнения: 11 462
Книги в библиотеката


Благодаря за старата нова тема и за новата тема.   bouquet

По повод новата тема - Може би засега е по-неангажиращо всеки да пише какво е качил. А ако се понатрупат, всеки  може първо да провери в библиотеката дали търсената от него/нея книга е качена и след това да пита тук.

# 5
 • София
 • Мнения: 57
И аз благодаря за новата тема! Simple Smile Нека всеки намери в нея книгата която търси! Simple Smile

# 6
# 7
 • Мнения: 160
Благодарности към всички ,които отделят от свободното си време и качват книги,за да можем всички ние,които сме далеч от  България,да се насладим на хубаво четиво.   bouquet   bouquet   bouquet

# 8
 • Мнения: 60
Вече допълнихме списъка с книга от kremi173. За да не се налага да коригирам текстовете, ще ви помоля да спазвате подредбата при описание на книга:

1. Заглавие на n-логията, ако има такава (виж КРОСФАЙЪР)
2. Заглавие на книгата (тома)
3. Автор (без съкращения)
4. Ъплоудер (UserName)
5. Линк към книгата или автора (не е задължителен)

За разделител се използват точка и запетая.

Vapor, Идеята е да не се търси във Флибустата, защото е по-бавно и по-неудобно. Ако всеки от редовните участници си направи профила, както съм го направил аз, търсещите ще получат бърз линк до списъка с книгите, да намерят търсената книга и директно да влязат във Флибуста, за да си я изтеглят. Ако постовете в новата тема се разпрострат на повече от една страница, търсенето ще стане по-трудно - затова искам да няма много постове.

# 9
 • Мнения: 25
Благодарности към всички ,които отделят от свободното си време и качват книги,за да можем всички ние,които сме далеч от  България,да се насладим на хубаво четиво.   bouquet   bouquet   bouquet
Присъединявам.се!
  bouquet
  Peace

# 10
 • Мнения: 60
Получих няколко лични съобщения с молба да разясня каква е работата с новата тема "Книги в библиотеката". Ето как стоят нещата:

1. Когато търсите дадена книга, най напред влезте в новата тема и проверете дали книгата вече не е качена във Флибуста, вместо да молите да ви я пратят по пощата. За да направите това просто трябва в списъка от теми в "Литературен клуб" да намерите "Книги в библиотеката" и да влезете. Ако сте в темата "Търся електронна книга...", погледнете подписите на другите участници - ако виждате бутонче www в долната част на поста, то ви дава бърз преход в новата тема без да ходите да я търсите. Кликнете върху бутончето (не е необходимо да натискате Ctrl) - темата се отваря в нов прозорец. Надявам се редовните участници да модифицират профила си по подобие на моя, за да се даде възможност на търсещите по-лесно да влязат в списъка с налични книги.

2. Когато сте в новата тема, нормално е да потърсите книга или автор, които вече са качени на Флибуста. Това най-лесно става като натиснете комбинацията от клавиши Ctrl+F (за Internet Explorer). В горната лява част на екрана се отваря поле за въвеждане на търсения текст. Започвате да пишете и в страницата започват динамично да се маркират търсените символи, от което разбирате дали сте намерили това, което ви трябва.

3. Ако темата се разрастне на повече от една страница ще трябва да се използва търсенето от сайта - в горната част на екрана.

4. Ако намерите това, което търсите и в описанието на книгата има линк - кликвайте върху него, той ще ви отведе на необходимото място във Флибуста, откъдето да си изтеглите книгата. Ако няма линк, ползвайте главния линк за Флибуста, изведен в началото на темата и търсете в библиотеката.

Още една подробност - не качвайте в библиотеката книги във формат PDF. До края на седмицата ще публикувам ръководство за преобразуване на PDF в други формати.

Важно. Темата не е предназначена за общо търсене на книги. Тя съдържа само списък на книги, които ние сме качили във Флибуста. Ако не намерите книгата в списъка, тогава попитайте в тази тема ("Търся електронна книга").

# 11
 • Пловдив
 • Мнения: 50
Благодаря за темата и цялата организация с качването на книги във флибуста   bouquet
Ще следя и ако има с какво да допълня тази библиотека, ще го направя с удоволствие  Simple Smile

# 12
 • Мнения: 345
Благодарности към всички ,които отделят от свободното си време и качват книги,за да можем всички ние,които сме далеч от  България,да се насладим на хубаво четиво.   bouquet   bouquet   bouquet

Присъединявам.се!
   bouquet

# 13
# 14
 • Мнения: 55
Живи здрави и късмет.Благодаря,че виима.Прекрасно!

Общи условия

Активация на акаунт