Отговори
# 405
Честито на мама  Mzorizaver, да е жива и здрава малката принцеса, да порастне дивна красавица, много обичана и щаслива  newsm51

Калинче, браво за хубавите новини от прегледа  newsm10, задръжте още една седмица с бебка  Hug

Nikolinko, честито и за твоите хубави новини, голяма мома ще имате и аз искам нашата да е голяма ама май ще е финничка, около 3 кила, макар че аз не вярвам много много на ехографа и мерилките, които прави  Grinning

Аз пък отново имам херпес, през този бременност сигурно за 4ти път ми се появява отдолу, но е отвън, доки ми беше казал при останалите да не се притеснявам, да се мажа с ацикловир /нямало проблем щом е отвън/, тогава каза, че ако е преди раждането ще трябвало да съм секцио, но аз така или иначе ще съм била секцио. Сега не звънях на док да му кажа, а и не съм се мазала и сега и преди с нищо, не е нещо, което да ми създава особен дискомфорт и бързо минава, може би ще звънна на док утре да му кажа, не зная какво да правя, аз съм при док в четвъртък, ще видя.

# 406
Честито на щастливите Мамчетаааа!!!! smile3504 newsm30 страхотно еее , всеки ден има бебешори smile3501

# 407
  • Нюрнберг, под високото небе!
Много ви благодаря за пожеланията  Hug
Малката спи като папагалче на рамото ми и сега мога да пиша малко.
ТОООООЛКОВА Е ХУБАВО!
Не че не ми остава време да седна на лаптопа и да чета, ама не мога да откъсна очи от нея и да й се радвам!
Калинче, ти си ми писала за един по-ранен пост, когато лекарката ми каза, че всичко е в главата ми... Да, Попова беше, чакам я да дойде на смяна, за да й покажа, че бързо съм материализирала всичко, което е в главата ми  hahaha
Мисля, че съм се възстановила перфектно, даже на третия час бях готова да си ходим вкъщи, но неонатолозите не дават- бебка има високи левкоцити и даже трябва да останем един ден повече, защото й вливат АБ Sad Тати няма търпение да се приберем при него, но.... и това ще стане, и ние ще сме щастливи като другите прибрали се мами Simple Smile
За раждащите в Токуда мога да напиша- беше като на добре режисиран филм Simple Smile доволна съм!!! А дори не родих в екипа на моята лекарка, понеже била отпуска, в провинцията.
Адски беше периода на приемането за задържане, всички системи и инжекции, които бяха напразни и ме докараха до агония. За тях хич не мисля да говоря. Но хубавото се случи- водите ми се спукаха в полунощ, понеже се уплаших какво става- извиках с червеното бутонче акушерката да провери  Shocked Оставаше да чакаме разкритие, защото имах само 1 см. Шест часа по-късно вече имах 7 см разкритие и без малко да ме пуснат по пързалката без упойка. Знам, че звуча като лигла, но бях склонна да дам едната си ръка за упойка Simple Smile извикаха анестезиолог и той, както каза д-р Кръстанова "ме направи щастлива".
След упойката веднага ми включиха окситоцин, направихме репетиция на напъните, целия екип се държа страхотно, имах чувството ч ме подготвят за скок с парашут, толкова бяха прецизни в обясненията си. Закараха ме в родилна, където целта беше да имам по 3 напъна на всяка контракция. До края на третата контракция Дивна се роди и проплака в ръцете на неонатолозите  Hug
Имам два шева, безобидна работа. в момента само те ми напомнят, че вчера съм родила, иначе се чувствам прекрасно!
На третия час ми доведоха бебка- да я сложа на гърда. Така по цял ден сме заедно и вече свиквам с мисълта, че съм майка Simple Smile
Извинете ме за дългия пост, но искам да дам кураж на всички, на които им предстои това щастие!!!

# 408
Честито на всички мами! Да са ви живи и здрави бебовците и бебките!     bouquet

# 409
mzorizaver честита принцеса Дивна. Да ти е жива и здрава и много да ви радва.

Момичета спокойно, няма как да пропуснете изтичането на водите. Аз с първото раждане вече имам опит. Както си спях се събудих с идеята че много ми се пишка. Отидох до тоалетната и всичко уж беше ок. Пак си легнах, но в момента в който се отпуснах почувствах все едно се изпускам. Пак станах и отидох до тоалетната, но вече нямаше какво да пишкам. Пак се върнах в леглото и всичко се повтори. Тъкмо се отпуснах и все едно се изпуснах малко. Като реших да стана за трети път и водите ми тръгнаха по краката. Тях не можеш да ги контролираш както когато ви се пишка. Те просто си текат безконтролно и са доста повече от едно пишкани.

# 410
mzorizaver , чудесно, ех като те чета как се размечтах за нормално раждане, ей това му е хубавото, че после ставаш още на първия час, докато при секциото не е така, влачиш се , възтановителен период, но няма как, ще се търпи!
Аз се чудя и не мога да проумея защо някой жени избират да родят секцио по желание, като могат да родят съвсем безболезнено с епидурална упойка и то без да им е рязан стомаха и матката.
Като слушам и разказа на Анастасия, чак страх ме хваща, възможни са и такива усложнения  като нейните след едно секцио  при втора бременност , да се надяваме да не ни се случавт никога.

# 411
mzorizaver честита принцеса Дивна. Да ти е жива и здрава и много да ви радва.

Момичета спокойно, няма как да пропуснете изтичането на водите. Аз с първото раждане вече имам опит. Както си спях се събудих с идеята че много ми се пишка. Отидох до тоалетната и всичко уж беше ок. Пак си легнах, но в момента в който се отпуснах почувствах все едно се изпускам. Пак станах и отидох до тоалетната, но вече нямаше какво да пишкам. Пак се върнах в леглото и всичко се повтори. Тъкмо се отпуснах и все едно се изпуснах малко. Като реших да стана за трети път и водите ми тръгнаха по краката. Тях не можеш да ги контролираш както когато ви се пишка. Те просто си текат безконтролно и са доста повече от едно пишкани.

# 412
Поздрави и от мен за новите мами и за новите форумки !  Hug
Поздрави и на всички други Grinning
На Роси разказа е много успокояващ наистина, дано всички имат този късмет с бързо нормално раждане. Чудно ми е само дали са и включвали окситоцин Thinking ..
Снощи гледах този филм "Le premier Cri" за естественото раждане и още повече кураж придобих- страхотен филм. Дано бебето ми се намести, че ако още веднъж чуя, че съм за секцио, ще се гръмна  #2gunfire
Някой ако знае упражнения за извъртане на бебе да помага. Simple Smile Аз знам само че ако стоиш на 4 крака за по 10 минути помагало уж..
В Петък чак съм на преглед за второ мнение относно раждането, ама като слушам как лесно ме засилват към секцио и съм почти отчаяна. От самото начало си знаех, че ще родя естествено и изведнъж докторката ме отряза.
 newsm10 Стискам палци на всички с близка дата за секцио! Леко и бързо да мине.

за упражнения за завъртане на бебе не знам точно, но  при мен подейства следното нещо- заставаш в разкрачен стоеж и се навеждаш до земята все едно,че плевиш градинка или все едно береш малки цветчета -така корема увисва във въздуха и от гравитацията ,ако има достатъчно място бебо само ще се завърти ,понеже главичката би трябвало да е по-тежка вече от телцето- така правиш  няколко пъти на ден ,стига да не ти е неудобно ,докато можеш стоиш така-бебето да го усещаш като люлка вътре в корема как се полюшва
също връзката майка-бебе мисля,че е много силна и като сте самички с коремчето може да си поприказвате с него ,че е време да се завърти,че така ще му е по-добре и по-лесно ,да го милваш и да го помолиш  Praynig на твой си език  да се завърти preggo говори си с него
няма такава силна връзка като бременна жена с бебето и -мисля,че това усещане ще ми липсва много ,когато бебо се роди
както се казва : бебетата са послушни ,докато са в коремите на майките им ,после като излязат вече я няма тази връзка  Rolling Eyes
аз от края на 6-ия месец го завъртях моето бебче и му благодарих ,че се завъртя милото Heart Eyes
чула съм и за прословутия бели денс /или нашия кючек/,че вършел работа ,но лично на мен не ми се понрави това усукване и кълчотене
пожелавам ти успех!! -дано се намести слядурчето ти

# 413
Mzorizaver! Честита рожба Дивна! Да ти е жива и здрава и да носи най-голямото щастие на теб и на тати!
 newsm51 newsm51 newsm51
Благодаря ти от сърце и за споделеното изживяване с нас. Нека всички на финала се похвалим с леко раждане, от което са останали само положителни емоции.  Hug

Wondergirl, много се радвам, че всичко при вашата бебка е наред и "кистите" са изчезнали (ако въобще ги е имало, де). Сега остава спокойно да си чакате срещата с принцеската!

Калинче, радвам се, че и при теб нещата са нормални. Стискам малката да задържи, а не да иска да празнува 8-ми декември навън... и до назначената дата да си кротува в коремчето на топличко.

А пък аз да ви споделя нещо... вегетарианка съм от 15 години. За това време не ми е минавала мисъл за месо през главата... но днес, какво ми става... май имам чувството, че ми се яде месо  #Shocked #Shocked #Shocked  #Crazy не съм го установила все още - едно, такова блуждаещо усещане е... мине, не мине и си помисля за месо.  Rolling Eyes Rolling Eyes Ако и утре ми е така - явно бебко си иска месцето и туй то...  и ще видим дали ще се престраша да хапна. newsm78

# 414
Много ви благодаря за пожеланията  Hug
Малката спи като папагалче на рамото ми и сега мога да пиша малко.
ТОООООЛКОВА Е ХУБАВО!
За раждащите в Токуда мога да напиша- беше като на добре режисиран филм Simple Smile доволна съм!!! А дори не родих в екипа на моята лекарка, понеже била отпуска, в провинцията.
Адски беше периода на приемането за задържане, всички системи и инжекции, които бяха напразни и ме докараха до агония. За тях хич не мисля да говоря. Но хубавото се случи- водите ми се спукаха в полунощ, понеже се уплаших какво става- извиках с червеното бутонче акушерката да провери  Shocked Оставаше да чакаме разкритие, защото имах само 1 см. Шест часа по-късно вече имах 7 см разкритие и без малко да ме пуснат по пързалката без упойка. Знам, че звуча като лигла, но бях склонна да дам едната си ръка за упойка Simple Smile извикаха анестезиолог и той, както каза д-р Кръстанова "ме направи щастлива".
След упойката веднага ми включиха окситоцин, направихме репетиция на напъните, целия екип се държа страхотно, имах чувството ч ме подготвят за скок с парашут, толкова бяха прецизни в обясненията си. Закараха ме в родилна, където целта беше да имам по 3 напъна на всяка контракция. До края на третата контракция Дивна се роди и проплака в ръцете на неонатолозите  Hug
Имам два шева, безобидна работа. в момента само те ми напомнят, че вчера съм родила, иначе се чувствам прекрасно!
На третия час ми доведоха бебка- да я сложа на гърда. Така по цял ден сме заедно и вече свиквам с мисълта, че съм майка Simple Smile
Извинете ме за дългия пост, но искам да дам кураж на всички, на които им предстои това щастие!!!

mzorizaver още веднъж ЧЕСТИТО   bouquet .... и аз ще съм в Токуда ... живот и здраве естествено (ако не стане прекалено дебел и не се наложи секцио  #Crazy) ... при кой лекар се падна да раждаш!? ...

# 415
Искам да по питам има ли някой от тук да са му се появили хемороиди или подутини някакви?

# 416
miss_666 , аз другата седмица постъпвам в Токуда, ако случайно бебо тръгне може да се намерим Hug

# 417
RikaRurika   много благодаря за отговора  Hug
Аз си му говоря на бебето, даже на моменти се чуствам като луда от много разговори с него  Joy
Дано помогнат настройката ми и разговорите и упражненията. До сега всеки път на прегледите си беше правилно разположено и накрая нещо се е врътнал не както трябва. Поне не е седалищно, а лицево - има по-голям шанс да се намести, в Петък ще разбера.

# 418
  • при моите любими
Искам да по питам има ли някой от тук да са му се появили хемороиди или подутини някакви?

Да на мен, наследствени от предишното нормално раждане. Аз не знам точно какво са хемороиди, но определено, всичко ми е подуто. След напъните имах и доста болки, май имах някакви хемароиди тогава, сега пак май се обостря нещо. Ще питам лекарката, като ме гледа за разкритие на какво и прилича Simple Smile

Преди малко се връщам от запис на тонове и се засекой с second, със съмнения за изтекли води. Може утре да има новини и от нея  Peace

Последна редакция: пн, 29 ное 2010, 21:49 от cydonia

# 419
Mzorizaver, честита дъщеричка Дивна!  newsm51 Много скоро да сте у дома и много късмет!
Лека вечер и дано поспим повече  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт