Кървене по време на бременност - тема 3

• 375 576
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 365
точица, защо чакаш 8-та г.с. по-малък ли е рискът?

На мен ми биха прегнил днес и ще бият неупоген 5 пъти. Това са мерки относно отлепването. Днес подраних за прегледа си и сега съм по-спокойна.

Един лекар ми обясни ситуацията по много опростен и разбираем начин: бебето по дефиниция е наполовина чужд организъм, значи на теория има логика майчиният организъм да го разпознае като чуждо тяло и да се стреми да го изхвърли. Природата обаче е измислила редица механизми за неутрализиране на имунната система на майката и за защита на плода. Понякога обаче тези защитни механизми са компрометирани по една или друга причина. Колкото повече напредва бременността, толкова по-добре се защитава бебето срещу евентуални атаки от майчиния организъм. Затова при проблемна бременност първите седмици често са най-рискови и понякога се налага приемането на медикаменти, които да подпомогнат бременността.
Много се радвам, че прегледът е минал добре. Пак повтарям, зацапването само по себе си не е голям проблем, важното е, че си намерила навреме помощ.

# 1 366
fatoumata, и аз така си ги обяснявам нещата. Благодаря ви, за подкрепата, ще пиша отново как се развиват нещата.  Peace

# 1 367
SAB-f, не знам до колко е миродавно това мнение, но лекарите тогава ми казаха, че периода около датата, на която се е случил миседа /както беше при мен /или пък ако имало примерно друг вид аборт може да е рисков за следващата бременност. При мен стана в 8та и затова си я чакам да отмине. Това в никакъв случай не означава,че съм се застраховала или нещо подобно. Според мен чак след 3тия месец ще се успокоя,че имам големи шансове накрая да си гушна моя бебо.

# 1 368
SAB-f, не знам до колко е миродавно това мнение, но лекарите тогава ми казаха, че периода около датата, на която се е случил миседа /както беше при мен /или пък ако имало примерно друг вид аборт може да е рисков за следващата бременност. При мен стана в 8та и затова си я чакам да отмине. Това в никакъв случай не означава,че съм се застраховала или нещо подобно. Според мен чак след 3тия месец ще се успокоя,че имам големи шансове накрая да си гушна моя бебо.
Точица, пожелавам ти само хубави емоции и аз съм чувала, че в първите три месеца стават най-неприятните неща, но ти мисли позитивно и ще видиш, че всичка ще е наред!

# 1 369
miloto73, Благодаря ти   bouquet Hug Днес бяхме на преглед пак - в 7 г.с., имаме си пулс, което за сега ми е най - важното и обнадеждаващо нещо, което да ми дава положителни мисли.  Praynig дано всичко да е наред  Praynig отново ако всичко е безпроблемно другата седмица на 20ти Simple Smile

# 1 370
Супер много се радвам че при теб нещата се развиват по-възможно най-добрия начин  Hug Ей този пулс го чакаме и ние Sad

# 1 371
Дай Боже!  Praynig Praynig Praynig Стискам ви много палци  Peace

Докато вчера ме преглежда докторката с ваг. ехограф малко ме заболя, защото тази лекарка го въртеше така, все едно заровено имане търси. .. Снощи имах болежки и днес продължават, които са идентични с тези, които усетих по време на прегледа newsm78 дали може да се дължи на ехографския преглед, което ме замисля всъщност до колко е безопасен  Thinking

# 1 372
  • Точно където трябва
Точице, извинявай, смешно ми стана  Laughing Ами то си е имане това дето търси. Grinning

# 1 373
 Laughing ама точно така си беше Simple Smile а на предишните 2 прегледа, които бяха при 2ма различни доктори нямаше такива изследователски пориви и всичко мина безусетно и нормално. Може би като видя,че съм с обърната матка да е преценила,че трябва да се прави на Индиана Джоунс в пещерата на обречените  hahaha Joy смешно ама си ме понаболява от тогава насам

# 1 374
  • UK
Момичета, аз родих.  Crazy Тапата не била тапата, контракциите зачестиха, кървенето се увеличи, същия следобяд на Никулден влязох в болницата, опитахме се първо да изчакаме да видим дали няма да ми се размине и да ме понаблюдават в болницата, но не стана. Никакво разкритие и надеждите за нормално раждане загаснаха и беба се роди 18 дни по-рано 5 мин. след полунощ. Благодаря за стиснатите палчета на всички, възстановяването е невероятно бързо и лесно, не вярвам още, че всичко мина, и двете сме добре.
Стискам палци на останалите! Ще ви следя.   

# 1 375
  • Точно където трябва
Честито! Да е здрав бебока!

# 1 376
Честито!!!  Да ти е живо и здраво бебчето и много да ви радва, само такива хубави новини да четем Simple Smile))) Heart Eyes Hug  bouquet

# 1 377
Честито, да ти е жива и здрава дъщеричката  Hug  bouquet

# 1 378
Момичета, аз родих.  Crazy Тапата не била тапата, контракциите зачестиха, кървенето се увеличи, същия следобяд на Никулден влязох в болницата, опитахме се първо да изчакаме да видим дали няма да ми се размине и да ме понаблюдават в болницата, но не стана. Никакво разкритие и надеждите за нормално раждане загаснаха и беба се роди 18 дни по-рано 5 мин. след полунощ. Благодаря за стиснатите палчета на всички, възстановяването е невероятно бързо и лесно, не вярвам още, че всичко мина, и двете сме добре.
Стискам палци на останалите! Ще ви следя.   
    Честита дъщеричка! На каква прекрасна дата си родила!  bouquet

# 1 379
  • UK
Благодаря ви!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт