Кървене по време на бременност - тема 3

• 375 469
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 530
Здравейте,от проблемно забременяване се прехвърлям в тази тема! Забременях инвитро при д-р Персенска, на 12 май ми беше трансфера! Оше от 9-10 получих зацапване, което изчезна, после се появи отново, докато на 16 юни прокървих сериозно! Приеха ме в болница в Пловдив, където ми биеха но-шпа и спазмалгон и отделно утрогестан и фолиева, кървенето спря, и премина в едно кафеникаво зацапване, което се появава сутрин за около час и после изчезва и евентуално следобед пак за около час! Според вас на какво може да се дължи! На всички прегледи бебо се развива нормално, не виждат отлепяне, затовами е странно! Ще съм благодарна на всяккави отговори на момичтата с повече опит, защото на мен ми е първа и страшно много желана бременност и доста се притеснявам! Успех на всички от мен!

# 1 531
Лекарите нямат ли предположения от какво е? Аз съм получавала такова, но нямаше нищо общо с бебето, беше си контактно кървене- много силно кръвоснабдяване, по-слаби капиляри......

# 1 532
Казаха, че най-вероятно е хематом, който се е спукал, но ме притеснява продължителното зацапване!

# 1 533
Вече сьм в 6 месец и още имам зацапвания. Обиколих много лекари и болница не се знае от какво е но бебчо е добре. И на феталната не видяха кървене. Трябва спокойствие и почивка макар че при мен и двете липсват

# 1 534
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Вече сьм в 6 месец и още имам зацапвания. Обиколих много лекари и болница не се знае от какво е но бебчо е добре. И на феталната не видяха кървене. Трябва спокойствие и почивка макар че при мен и двете липсват

Здравей,
Права си, че е необходимо спокойствие и почивка. И си заслужава. Аз прокървих в 6-ти месец, установиха, че е от плацентата, беше по- ниско прикрепена. Веднага ме поставиха на постелъчен режим, тоест на легло и ставане само до тоалетна. Така износих бебето и родих 4 дена преди термина си.
Пожелавам ти успех!

# 1 535
здравейте момичета може ли да ви попитам аз съм съвсем в началото на бременност ,но прокървих доста обилно лекарят ми ми предписа  фраксипарин и утрогестан  но кървенето не спира след колко време би трябвало да спре може ли някоя от вас да ми каже?

# 1 536
здравейте момичета може ли да ви попитам аз съм съвсем в началото на бременност ,но прокървих доста обилно лекарят ми ми предписа  фраксипарин и утрогестан  но кървенето не спира след колко време би трябвало да спре може ли някоя от вас да ми каже?

На базата на какво ти е изписан фраксипарина? Само заради кървенето ли? Това е абсурдно, момичета които слагат фраксипарин при кървене го спират обикновенно ... Потърси и друго мнение  Naughty

Дано всичко да е наред  Simple Smile

# 1 537
ние правихме  опит ИКСИ  след процедурата за вземане на яйцеклетки ми предписаха фраксипарина и утрогестан до сега беше ок след кръвният тест за бременност  който показа положителен резултат започнаха леки болки в кръста и корема след което и кървенето обадих се на лекаря тъй като сме далеч и ми каза да увелича дозите на утрогестан но болките не спират нито карвенето доста съм притеснена и объркана

# 1 538
За болките не ти ли изписа нещо. Аз бях на ношпа и инжекции папаверин и пълно лежане една седмица. Ако си чела аз имам чести кървенета, при теб постоянно ли тече кръв или зацапва

# 1 539
Вили, почивай си много, аз от както разбрах че съм бременна съм само в леглото... Ставам само до wc и когато ходя на прегледи! Хубаво е да нямаш болки - затова си пий нош-па без да се притесняваш, аз взимам 3 по 1 и се чувствам много добре

# 1 540
Не не са ми изписали нищо за болките и кървенето е постоянно все едно съм в цикъл лекарят ми каза да продължавам с лекарствата и в понеделник съм на преглед

# 1 541
Може би моят опит ще помогне на някого - с предишната бременност имах кървене, което така и не се установи като произход. Ту ми заявяваха, че имам отлепване на плацентата, после, че нямам, а кървя от шийката... В крайна сметка не успяха да го намерят от къде е.
С тази се започна почти от самото начало отново с кървенето, с тази разлика, че този път не ме лекуваха с но шпа, а ми направиха диагностиката.... Оказа се автоимунно заболяване. След първото вливане на Гамаглоболини кървенето мистериозно спря. Надявам се и занапред да се овладява толкова лесно.
Давам се сметка, колко просто е било решението на проблема ми и че ако съм била попаднала на ПРОФЕСИОНАЛИСТ, а не на професионални ползватели на клинични пътеки, сега щяхме да имаме бебе на четири месеца.

Дано моят случай да помогне с идея на тези майки, при които причината за кървене е неизвестна.

Вили, Фраксипаринът понякога може да предизвика кървене, ако имаш насложени и други проблеми. Поради тази причина аз (все още) не слагам Фраксипарин.

# 1 542
аз съм в 5 месец - 23 г.с. - снощи след секс ,малко по - бурен , имах бледо розово зацапване и до днес сутринта премина в тъмно кафяво , но отминава  Rolling Eyes .. болки нямам , бебето си го усещам ,

мислите ли,че е от секса ?  Rolling Eyes преди не ми е ставало така

питам, понеже ми се налага да пътувам , и няма да мога да ида на лекар , поне не днес
дано да нямам повод за притеснение  Praynig

# 1 543
Mademoiselle Chocolate   понякога и това се случва да попаднеш на непрофесионалист,но важното е да се осъзнаем на време и да вземем мерки при нас резултата от изследванията също не беше добър в началото имаше бременост,но после каквото и да е имало си замина,но няма да се отказваме ще се борим до последно

# 1 544
  • London
Здравейте   bouquet
Накратко моята история: след 6г опити, 1 спонтанен аборт,  4 инсеминации сега съм бременна след инвитро в 13 седмица.  В 11 седмица ми зацапа кафяво. Понеже живея в Англия,  веднага отидохме до спешното. Чакахме доста, но видяхме бебчо беше добре, не видяха от къде идва зацапването. След два дни си имах час за видеозон за Синдром на Даун,  тогава нямах зацапване всичко беше наред. След два дни пак се появи, пак отидохме в спешното, с бебчо всичко си беше наред. Тогава се обадих на генекогът ми в България и той ми изсписа Утрогестан 3х2 и нош па 3х2. Пратиха ми ги и почнах да ги пия, но зацапването продължава Sad леко е само 1 път на ден е и то като отида до 00. Дали пак да отида до спешното или ме притеснява да не е някоя инфекция Sad. Съжалявам за дългия пост, но съм много притеснена Sad

Общи условия

Активация на акаунт