Кървене по време на бременност - тема 3

• 375 479
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 770
Ехааа - двечки! Супер! Полежи си сега, отлепване сме имали (почти) всички в тази тема. Ти със спонтанна бременност ли си?

# 1 771
Ще лежа, само да се закрепят нещата  Praynig
Иначе и моята работа не е тежка, по цял ден съм седнала и принципно не ми се искаше да излизам в тооолкова ранен болничен, но ще правя каквото трябва. Аз нямам гинеколог, който работи със ЗК, а доколкото разбирам само такъв може да издаде по-дълъг болничен, но ще се запиша, ако трябва.
Ми да ти кажа на мен 1-вия болничен ми го изкара гинеколога,но нямах направление и ми го издадоха като частен преглед за 14 дена,след това си ги взимам от една болница от частна комисия (плащам си по 30 лв. за 30 дена болничен),казвам ти го само като идея Simple Smile за диагноза ми записаха "заплашващ аборт" .
И на мен не ми се искаше толкова рано да излизам,но да ти кажа добре ми е сега по цял ден си почивам и си правя малки разходки на слънчице и разглеждам разни сайтове с бебешки неща.

# 1 772
  • Пловдив
Както ти е казала Марго,болничен може да ти се издаде и при частен преглед. Честно казано по-добре е да се запишеш на консултация през здравна каса, а ти пак си ходи на преглед при когото поискаш. По-лесно е според мен с документацията и по-евтино,а и ти се полага. Аз също исках да работя ,ако може до последно,защото не ми е тежка работата, само цял ден съм седнала пред комп. Но явно няма да стане, АГ каза,че дори да спре кървенето и болките иска да си остана, но това да е,щом трябва ще лежим.
Не се притеснявай лежи си и всичко ще е наред.

# 1 773
Snowche, забременяването не е спонтанно, след ин витро процедура съм  Simple Smile
Иначе ММ точно сега трябва да е при личната за болничен. Предполагам ще му даде за седмица. Довечера ще го разпитам какво са говорили и ще звъня в клиниката да видя дали те могат да ми издадат следващ. Иначе след пункцията ми предложиха болничен, но аз не исках да взимам от там заради диагнозата, която ще е посочена. Бях си взела няколко дена от личната и си се върнах на работа.
Много ми е приятно и някак малко по-спокойно като имам с кой да обсъждам темата  Simple Smile Благодаря ви  Hug

# 1 774
  • Пловдив
Чесно казано и аз не исках да взимам от АГ ,заради диагнозата, а не ми се искаше още да се разбира,защото все още не се вижда пулс. Исках да съм сокойна,че всичко е наред и тогава,но АГ каза,че иска до края да си остана в къщи , не дай Боже винаги може да се объркат нещата, дали сега или после ,по-добре да не се омотвам с лъжи.
Разбирам те ,напълно,може да са няколко реда, но когато лежиш цял ден и само чакаш ,ти дават малко от малко кураж ,а и "говориш" с някой със сходни проблеми. Така,че тук сме, дано всички да лежим за хубав край, а вас момичетата с двете ембриончета ,двойна радост ви чака Wink

# 1 775
[quote author=мишолинка

Това за витамин Ц-колко мг.пиеш защото на мен доктора ми каза че след определена доза не е добре до 100 мг на ден иначе ми каза действало абортативно.Ще ми е интересно да знам дали е грешил?

# 1 776
[quote author=мишолинка

Това за витамин Ц-колко мг.пиеш защото на мен доктора ми каза че след определена доза не е добре до 100 мг на ден иначе ми каза действало абортативно.Ще ми е интересно да знам дали е грешил?

Каза че мога да си взема ампули и да пия по една сутрин и вечер.
ММ ги взе от аптеката и там са му казали, че може до 2 на ден. Сега видях, че една ампула е 500 мг, а на самата кутия пише, че дозировката е 600 мг дневно или 1 ампула. Аз ще си го пия както ми казаха. Дано помогне.

# 1 777
  • Пловдив
Момичета,има ли такива от вас,които вече имат дечица? Как реагират на това,че лежите? Казали ли сте им,че очаквате бебе в тази ситуация?

# 1 778
Как сте, момичета?  Hug
Аз си лежа, като вчера и днес ставам за по мъничко. По-спокойна съм след прегледа в понеделник, но гледам да не се отпускам в движенията си. От понеделник насам имам еднократно червено прокървяване и няколко кафеникави. Следващият преглед ще ми е на 23.11. въпреки че тогава ще е рано за пулс.
Вчера търсих малко информация, но не успях да се ориентирам - отлепване от около 10мм май не е от малките  Thinking. Вие какво мислите?
deer, на мен ми е първа бременност и не мога да се включа по питането ти  Simple Smile

# 1 779
Момичета,има ли такива от вас,които вече имат дечица? Как реагират на това,че лежите? Казали ли сте им,че очаквате бебе в тази ситуация?
Deer, аз лично нямам деца още, но свекърва ми е лежала 4 месеца със сестрата на ММ и той го помни, защото е бил 5-годишен. Било му е трудно, винаги говори за това с тъга, макар че майка му му е говорила, че го правят за бебето и Т.н. Но напълно го е превъзмогнал и само помни, че след като се е родила пак е можел да гушка силно мама и да спи при нея. Зависи на колко години ти е детето, но като цяло ми се струва трудно за тях. Но според мен трябва да се опитваш да събудиш инстинкта на голямото брстче/сестриче, за да чувства детето, че е един вид мисия и за него. Това, ако е по-голямо де, ако е все още малко да разбира, едва ли има много какво да се направи  Tired

# 1 780
  • Пловдив
Първо да ви се похваля, има тонове, има тонове, има тоновееее . Честно казано поех си малко въздух. Продължавам с лежането ,ставам само за баня, тоалетна, хапване и някои много ограничение действия из къщи. В понеделник пак ще съм на АГ ще ми пусне кръв,урина и ще ме види с вагинален ехограф. Ще ми продължат болничния със сигурност ,ще се наложи да не ходя повече на работа, но колкото и да не ми се искаше ,щом трябва така да е.
Първото ми дете е на 8г. И мечтае за братче/сестричка,дори го е поръчал на Дядо Коледа,поне той да му изпълнел желанието. Още не сме му казали,защото ме е страх,особенно до сега, както не се виждаха тонове. За сега знае ,че ме боли корема,доктора е казал да лежа ,за да ми мине и ми помага много. Мисля да му кажем за Коледа,тъкмо ще вляза в 4-тия месец , а и Дядо Коледа ще си изпълни поръчката Wink

# 1 781
Deep много се радвам за тоновете Simple Smile вече по- спокойничко го карай, възползвай се от почивката на 100%. Почивай си активно!

# 1 782
Супер, deer, честито ви сърчице  Hug
Това е коя седмица се случва? Май малко не съм наясно - първо сакче, после сърчице, ембрионче... Thinking

# 1 783
  • София
Моля пуснете нова тема.

# 1 784
  • Пловдив
8г.с. + 4  дни поне по календар така се води.
Миналата седмица по това време не се виждаха тонове,лекаря каазваше ,че и да расте не значи,че е жив ембрион.

Общи условия

Активация на акаунт