Кървене по време на бременност - тема 3

• 376 320
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 765
  • Бургас
Ако контракциите не се влияят от магнезия, обикновено се включва Гинипрал, този път засега минавам без него.
А кървенето не винаги се повлиява само от но-шпа и прогестерон, за съжаление.

# 766
Здравейте, аз съм на 23 години и съм бременна в 11 г.с. Бебето не беше предвидено , дори научих за него по най-неприятния начин- чрез масивна хеморагия (кръвоизлив) , която си мислех , че е месечният ми цикал и последвал колабс. Направих си тест и след това потвърди гинеколог новината, но така и не ми обясни от къде идва въпросната кръв. Посетих друго "светило" , тъй като се намерих в спешното на системи за втори път , в следствие на загубената кръв. Той ме увери , че с бебето всичко е наред, но ми откри кисти в единия яйчник , до тук добре , но аз съм с кръвозагуба вече 2 седмица и съм посетила 6 различни доктора и изпих голямо количество и различни хапчета и решение няма, само абсурдни изказвания ... Нивото на еритроцитите ми е ниско , съответно хематокрита, желязото и какво ли още не ... В безизходица съм , незная къде да отида и какво да правя .. Мислех да правя аборт , тъй като съм се захванала с доста сериозно следване , но това май е най-малкият ми проблем сега..

# 767
no_promises , аз не мога да ти помогна със съвет , но дано скоро се намери на-доброто  решение за проблемите ти.В специализирана болница ли си?

# 768
Не , не се ангажират да ме спрат за повече от ден .. накратко всеки си прехвърля отговорността на другия

# 769
И аз да кажа за ТСХ-то. Мон е абсолютно права че трябва на бременни да се изследва. Има случаи когато щитовидната жлеза има недостиг на тироксин заради самата бременност, а жената да не е имала проблеми преди. Това може да доведе до спонтанене аборт.
Аз дълго не знаех за мойто хашимото и имам два спонтанни аборта в ранна бременност. После като разбрах и си вкарах хормона в ред всичко си мина перфектно. Имах и недостиг на В12 и през бременността ми слагаха с инжекции двойни дози В12-всеки две седмици по 500ед. Вярно е и това, че липсата на вит. В12 може да доведе до аборт. Вярно е и че много жени с Хашимото имат такъв недостиг-казва се пернициозна анемия и не може да се компенсира с храна, защото при нея витамина просто не се усвоява от стомаха. Тази анемия няма нищо общо с желязодефицитната и няма реални доказателства, че е свързана с хашимото освен статистически. Просто много жени с проблеми в щит жлеза имат и проблеми с вит. В12. Така че няма лошо от едно боцване и едно изследване на ТСХ ако се е появило кървене. Щит. жлеза е ключова при износването на бременността и при умственото развитие на плода и не бива да се подценява. Човешкият организъм е една свързана система и органите се разглеждат заедно, а не отделно.

# 770
  • София
Герри а някой да е казал,че не трябва да се изследва ТСХ при бременни?

И хайде и към теб риторичния въпрос-защо тогава при перфектно ТСХ и без липса на Б 12 ПАК имах биохимична. Никаква гаранция за нищо няма. Моля, стига се хващайте за това Хашимото,че като ви четат хората ще решат че с Хашимото е живо чудо човек да има деца-да ама не. ooooh! Познавам една камара жени с Хашимото, с анемии, с по 3  здрави деца и с НИКАКВИ аборти или биохимични или извънматочни или кървене и прочие. Освен това пък аз не познавам нито една жена с Хашимото и с недостиг на Б12, а повярвай покрай форума и не само, вече имам дооста хашимотки за другарчета. Има си тема за Хашимото и за бременност и хашимото- нека тропаме клавиатурите там по тези фундаментални въпроси за "проклетото" автоимунно и неговите производни, а не в тази тема.... Laughing
Цитат
Човешкият организъм е една свързана система и органите се разглеждат заедно, а не отделно
- нима някой твърди обратното? newsm78

Хубав ден момичета и дано няма новозаписали се в тази тема с конкретния проблем! Peace Hug

Последна редакция: пн, 11 мар 2013, 09:11 от magnet_for_happiness

# 771
Magnet-права си, но аз исках да си кажа. Защото наистина всичко е божа работа, но е добре жените да знаят за това ТСХ и неговата важност. То не е основната причина, а една от хилядите вероятни. А и в България много доктори вообще не се интересуват от проблемите с щит жлеза и ги пренебрегват. Гледат само с ехографа матката, а за друго само вдигат рамене. Това са масовите гинеколози по поликлиниките, не говоря за истинските специалисти.
Така е има си тема, а и хашимотото не е вообще проблем, стига да знаеш за него.

# 772
  • Точно където трябва
Момичета , то се е видяло, че докторите мълчат по проблема ми, да питам вас. Имам кървене вече 4-ти ден. Започна със зацапване, 1-2 пъти на ден. При забърсване и съвсем оскъдно кафеникаво.Вчера пак беше такова, но и  течението, което имам е оцветено. Днес продължава т.е. според мен се засилва, пак е кафеникаво, но 1 път съм виждала и червено петно.
 Вчера бях при единия си лекар - няма проблем според него, само ми е малко ниска плацентата. Пия Магнерот, Нош-па, Вит. С, Бусколизин и фолиева киселина.
Днес мисля да отида и при другия лекар, но защо никой от тях не ми изписва нещо за спиране на кървенето...И да ви питам конкретно за сипране на вас какво ви дават?

# 773
  • Бургас
Освен всичко изброено аз пиех и прогестерон в доста ударни дози, започнах с Дуфастон, после минах на Утрогестан. Но моето зацапване започна около 10г.с., после към 13г.с. направих кръвоизлив и около 15-16г.с. спря.
Не знам на етапа в който си ти каква е точно практиката.

# 774
Момичета здравейте!Не намерих подходяща тема да задам въпроса си,но се надявам някой тук да може да ми помогне.
Преди 2 дена разбрах,че съм бременна.Дигитален тест положителен и няколко часа по-късно и кръвен положителен.Това беше на 10.03 деня на преполагаемата  ми менструация.От около 7.03 имах много симптоми,като болезнени и напрегнати гърди,гадене,често ходене до тоалетна.
Но днес нямам никакви симптоми цял ден.Нищо.Нито ме болят гърдите,нито ми се гади.Даже гърдите ми се върнаха в нормалния размер.От около 30мин имам усещане,че ще ми дойде и леки болки в яйчниците.
Дали това е нормално в начална бременност,така да се появяват и изчезват симптомите?Или да се подготвям психически ,че ще ми дойде и мечтата е била реалност за съвсем малко?
Някой дали е имал сходна ситуация с тази?
Много съм объркана Sad

# 775
  • Монреал
elliee, аз лично не съм голям привърженик на тъпкането с лекарства. За спиране на кървенето, мисля че се изписва прогестерон, но много зависи за причината за кървенето. На мен не ми бяха дала никакви лекарства, на други момичета изписват прогестерон, така че вярвай на лекаря си и бъди спокойна. Нервите и притесненията могат да ти навредят много повече.

SmurFka, мисля, че това което описваш е нормално. Може да имаш и леко зацапване, когато ембрионът се имплантира, мисля че става точно около датата на очакваният цикъл.

# 776

SmurFka, мисля, че това което описваш е нормално. Може да имаш и леко зацапване, когато ембрионът се имплантира, мисля че става точно около датата на очакваният цикъл.

Имплантирането става между 7 и 10 дена след овулацията, така че на датата на очакваната менструация определено няма имплантиране.

# 777
SmurFka това са нормални усещания. Не се притеснявай. На лекар беше ли? Видяхте ли сакче?

elliee аз си слагахили пиех Утрогестан и то иманно поради това, че кървях дълго време. Задължително е да те видидобър лекар, дали няма отлепване. Също така по мой съвет, човек, който има 2 преждевременни раждания, е добре при кървене да се следи кръв и най вече ЦРП, за да се види дали няма някаква инфекция. Често кървенето води до такава,което нее благоприятно за средата сега.

# 778
Охх..дано са нормални тези усещания наистина.
Да бяхме на лекар на 10.03(тогава излезе и положителния кръвен тест),но тъй като това ми е датата на която трябваше да ми дойде,лекарката каза че е много рано да се види и да отидеме след седмица.
Аз съм голяма паника по-принцип и винаги ама винаги си мисля най-лошото.
Цял ден надух на мъжа ми главата,че щом вече не ме болят гърдите,значи край и утре ще ми дойде сигурно....абеее  ужасссс с 2 думи

# 779
  • Точно където трябва
Ами аз като не съм лекар се съгласявам. Казва, че нямам отлепване и  вярвам. Ама да ми дадат нещо за кървенето и по-важното - да открият причината! Нищо ми няма пък кървенето се засилва.

Общи условия

Активация на акаунт