Кървене по време на бременност - тема 3

• 375 594
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 335
Ами нош-па на мен ми даваха ударна доза 3х2 както и на инжекции. Но не знам какво да ти кажа при теб, но вземай поне по 2, едно сутрин и едно вечер, това поне няма как да ти навреди на мен утрогестан ми даваха 3х2.

# 1 336
  • София
Благодаря,
В интерес на истината не останах никак удовлетворена от прегледа, на който отидох когато прокървих. Лекарката нещо даже не искаше да ме приема за преглед май, защото бях без предварителен час...както и да е - та постоянно висят в главата ми всякакви недоизяснени въпроси. С моя късмет утре е събота, незнам къде да отида на преглед, доктора, който смятах да ме прегледа е в отпуск до 16ти. Но-шпа 1 или 2? иначе утрогестана го слагам всяка вечер, въпреки,че не ми беше казано до кога и кога да очаквам окончателно спиране на тези цапаници ..затова и пиша тук поне някаква идея и насока за размисъл да ми дойде

Точица, докато "цапаницата" е кафява, не е страшно - това е стара кръв и тя трябва да излезе. Почивай си и потърси инфо в нета за добър лекар, дори на частно, за който можеш да си запишеш час - въпреки че ако отидеш в държавна болница, няма да те върнат! Аз пия 3х2 но-шпа. В началото, предвид историите ми, бях превантивно на 3х1, а след зацапването докторката ми каза да увелича дозата и че не е страшно, нито вредно. Утрогестанът ми е 2х2, но пия и Дуфастон 3х1.

# 1 337
Точица, според мен утре иди в някоя частна или държавна болница. 100% няма да те върнат, даже могат да те приемат за задържане!!! Аз в началото пиех 3х1 но шпа и 3х2 утрогестан през устата (не съм го слагала никога вагинално). Ние тук само споделяме при нас как е било, не сме лекари. Аз също имам един миссед, сегашната ми бременност също щеше да завърши с аборт ако не бях попаднала в добри ръце!!! Така че моят съвет е да обиколиш ако трябва и всички гинеколози във Варна, докато не ти обърнат нужното внимание. При мен проблема е в задържането: лежала съм нон стоп в началото в комбинация с много хапчета и постоянни прегледи. Надявам се и при теб да се развият добре нещата и да не преживяваш отново ужаса на аборта!!!  Hug Hug Hug

# 1 338
 HugСърдечно ви благодаря за отговорите. Вътрешно в мен знам,че няма на къде да чакам повече, макар и да не е зацапване каквото беше. Утре със сигурност ще посетя някой доктор дано този път имам късмет и не е твърде късно  Hug

# 1 339
HugСърдечно ви благодаря за отговорите. Вътрешно в мен знам,че няма на къде да чакам повече, макар и да не е зацапване каквото беше. Утре със сигурност ще посетя някой доктор дано този път имам късмет и не е твърде късно  Hug
Добре си решила, а сега се наслаждавай на празника!

# 1 340
Така че моят съвет е да обиколиш ако трябва и всички гинеколози във Варна, докато не ти обърнат нужното внимание.

И аз така бих те посъветвала. Някой може ли да сподели какво се изследва в начална бременност? Например НК клетки? За някои изследвания знам, че не се правят по време на бременност, защото резултатът не е надежден.
С малкия ми син така и не ми направиха никакви изследвания, защото бях държава, в която гинеколозите са твърде консервативни и действат само по учебник. В техния учебник явно пише, че за най-отчаяните като мен (с безкрайно количество аборти  Rolling Eyes ) се полага само хепарин, евентуално аспирин и преднизолон, обаче нк-клетки, вливания и други подобни глезотии не правят.
При големия ми син всичко се размина на магия, благодарение на доброто старо пазене на леглото + утрогестан. Тогава все още не изследваха и не изписваха нищо и в България.

Така че пази леглото, а през останалото време търси най-добрия гинеколог. Дано всичко да е наред.

# 1 341
  • София

И, Точица, дори да не намериш някой, на когото да се довериш точно утре, пази леглото и знай,че това е най-хубавото което би могла да направиш за момента. Лекарите препоръчват при кафеникавото течение, особено намаляващо, да остане тялото в покой, така че да не миткосваш по улиците да тропаш от врата на врата. Или просто лека-полека отиваш в някоя държавна АГ или добра частна балница и чакаш кротко, докато те приемат!

# 1 342
 Точица, как си? Мисля те!Не за друго, а от притеснение да не направиш някоя глупост! Нека ТМ да се разтича или да прозвъни на частните и държавни, да види, кога има читав доктор и да ти запише час и по-добре наистина полежи, ако трябва през уикенда, а върви на сигурен лекар вместо на случаен.Ако пък сега намерите свестен, върви-за твое спокойствие! Хайде стискам ти палци да се успокоиш! Hug

# 1 343
Здравейте момичета,
за съжаление и на мен ми се налага да пиша в тази тема.

Бременна съм след ин витро, в 5 г.с. Получих много бледо и оскъдно кафеникаво зацапване. Още преди трансфера на ембриона си слагам утрогестан 2 по 3, пия естрофем 2 по 1. Получих на 3-ти страшни болки в матката през нощта, направо ужасни. След 2 дни се появи това прокървяване. От ин витро клиниката ми ме посъветваха да лежа и да продължа с хапчетата плюс Но спа 3 по 1.
Вчера не издържах и отидох при лекаря в Стара Загора, който се слави с най-добро име. Той каза, че сакчето ми е леко отлепено.Той потвърди, че не трябва да приемам други лекарства и че трябва да си почивам. Притеснява ме това, че никой не ми предписва Прегнил или нещо по-силно от Утрогестана.

Снощи получих отново силни болки и сега пак имам няколко капки кръв. Много съм уплашена. Нито съм дигала тежко след трансфера, нито съм чистила, нито съм готвила и до магазина ходят вместо мен. Не правя секс, лежа по цял ден от дена на трансфера. Sad Единственото ми излизане беше 2 пъти до лабраторията. Според вас дали лекарите не пропускат нещо или просто това със сакчето се случва от време на време? Дали тъй като отлепването е леко има по-голям шанс нещата да се оправят? Прегръщам ви.

# 1 344
Здравейте, момичета, някак си ми стана много мило от проявената ви загриженост - благодаря ви.
Положението не се е променило. Снощи "изхвърлих" най - голямото до сега парченце съсирек или и аз не знам как да го нарека, защото прилича по- скоро на слузесто и еластично много тъмно кафяво почти към черно нещо. Имам леки спазми даже и докато лежа. Снощи се усетих,че като се завъртя по корем все едно вътре нещо се изсипва..може вече и да си въобразявам. От както се зацапа положението днес вече е 5ти ден ...а ми се струва все едно вчера беше. Днес по - късно ще отида до АГто ...дано там попадна на доктор, който да помогне да разрешим ситуацията и всъщност първото, което се надявам е да видя пулс . Като се върна ще пиша

SAB-f , съжаляам, че  и ти си в това положение.  Tired стискам силно палци да имаш подобрение скоро и щастлив резултат накрая

# 1 345
  • София
SAB-f, предполагам клиниката, за която говориш е Надежда.  Няма ли вариант да дойдеш тук в София, сигурна съм, че веднага ще те приемат. Аз имах кафяво зацапване в 5г.с. и 3 дни и в Надежда веднага ме приеха. Бях на папаверин венозно, инжекции нош-па и утрогестан. Не са ми били прегнил, на 4-я ден ме изписаха със следната терапия: 3x2 нош-па, 3x2 утрогестан орално/докато има течение не трябва да се слага вагинално/ и основно лежане. От тогава до сега лежах 3 пъти там , като последните два бяха с обилни кръвоизливи. Много е важно да се види от къде кървиш. Болките са от спазмите които прави матката. Не са ли ти предписали Неупоген?
За естрофема до кога ще го пиеш? Да не слагаш фраксипарин?
Стискам палци. Hug Praynig
Точице, стискам палци и за теб. Лекарите казват по принцип, че кафявото е стара кръв.  Praynig

# 1 346
Здравей, кафеникавото зацапване беше наистина много бледо, не знам дали е достатъчно за да идвам до София? А и тогава защо Д-р Шефкетова ми каза нищо да не правя? Не знам,много съм объркана. Тя, както и на спешния телефон ми казаха да си лежа вкъщи. Как да реша сама дали съм достатъчно зле, за да дойда до София Sad Нали уж те трябва да преценят и да ме извикат. Вече започнах много да се разтройвам. Sad
Никакъв неупоген не са ми изписали. Само утрогестан, естрофем и но спа.

# 1 347
  • София
Здравей, кафеникавото зацапване беше наистина много бледо, не знам дали е достатъчно за да идвам до София? А и тогава защо Д-р Шефкетова ми каза нищо да не правя? Не знам,много съм объркана. Тя, както и на спешния телефон ми казаха да си лежа вкъщи. Как да реша сама дали съм достатъчно зле, за да дойда до София Sad Нали уж те трябва да преценят и да ме извикат. Вече започнах много да се разтройвам. Sad
Никакъв неупоген не са ми изписали. Само утрогестан, естрофем и но спа.
Целта не ми е била да те паникьосвам. Трябва да слушаш лекарите, може би на този етап е рисково да се пътува. Кога трябва да се видиш пак с Шефкетова? Мисли положително и почивай.

# 1 348
На преглед съм за сак на 12.12. Твоето зацапване тъмно кафяво ли беше или много бледо като моето?Моето е по-скоро бежаво. Може би това първо трябва да си изясня, но щом имам леко отлепване, значи нещата не са на добре.

# 1 349
На преглед съм за сак на 12.12. Твоето зацапване тъмно кафяво ли беше или много бледо като моето?Моето е по-скоро бежаво. Може би това първо трябва да си изясня, но щом имам леко отлепване, значи нещата не са на добре.

Зацапване в начална бременност се среща твърде често и обикновено не е кой знае какъв проблем. Матката обаче трябва да е спокойна. Ако но-шпа не ти помага, а добре да ти инжектират или вливат медикаменти в болница, докато се закрепи бременността. 

Общи условия

Активация на акаунт