Кървене по време на бременност - тема 3

• 375 523
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 485
а имате ли представа дали фактът, че приятелят ми изпи завидно количество алкохол в нощта на забременяването, може да се отрази по лош начин на плода и да доведе до спонтанен аборт?

Категорично НЕ! Колко бебета са станали на пияно  Grinning
Успех! Мисли положително!  Hug

# 1 486
Simple Smile Благодаря!
Просто съм чувала, че алкохолът се отразява лошо на сперматозоидите, както и на яйцеклетките.

# 1 487
Понякога в 7.г.с. се чува вече сърдечна дейност, понякога не...може би просто още е рано. Ако можеш отиди при друг лекар, аз на твое място едва ли ще устискам до 26,04 да не знам какво става. Или, ако не е проблем, може и на същия доктор да се обадиш и да му кажеш какво се случва. Но в толкова ранна бременност /то и в по-късна/ нещата са Божа работа. Мисля, че доктора е реагирал адекватно. В кой град си?

От Бургас съм.. запазих си час при двама различни лекари  Rolling Eyes само трябва да избера дали да отида и при двамата или само при единия.. Hug оххх дано всичко да е наред  Tired

# 1 488
Понякога в 7.г.с. се чува вече сърдечна дейност, понякога не...може би просто още е рано. Ако можеш отиди при друг лекар, аз на твое място едва ли ще устискам до 26,04 да не знам какво става. Или, ако не е проблем, може и на същия доктор да се обадиш и да му кажеш какво се случва. Но в толкова ранна бременност /то и в по-късна/ нещата са Божа работа. Мисля, че доктора е реагирал адекватно. В кой град си?

От Бургас съм.. запазих си час при двама различни лекари  Rolling Eyes само трябва да избера дали да отида и при двамата или само при единия.. Hug оххх дано всичко да е наред  Tired

И аз съм от Бургас Simple Smile При кои гинеколози си запази час ? Аз утре съм при Недялков в Света София

# 1 489
Ходих днес при друг лекар, опитах се да му обясня притесненията ми за болките и зацапването, а той едвам ме изслуша и все едно нищо не бях казала. Прегледа ме вагинално и вика "чудесно развитие за 5та седмица" а аз съм в шеста и три дни... Сигурна съм, че нямах късна овулация, а лекарката от миналата седмица ми каза, че съм в 5та и 4 дни.. не може да съм пак в пета.. И сега трябва да чакам до другата седмица.

# 1 490
  • София
Ганева, от къде си? Поинтересувай се за някой сериозен лекар в града - наистина е доста несериозно отношението на вчерашния ти лекар. Стискам палци!!!

# 1 491
От София съм. Не ми се иска да казвам имена тъй като може да е било моментно невнимание или нещо такова. По принцип трябваше д-р Иван Костов от Св. София да ме гледа, но е във Франция сега и друг ме прегледа. Май беше джаста праста защото не ми е той основния и сега ей така колкото да мине.. даже и пари не ми взе. Не знам, странно ми е. Другата седмица се връща костов и тогава ще видим как върви.  Дано да е по-заинтересован

# 1 492
  • София
Здравейте, момичета! Виждам, че от известно време не е писано в темата, но много се надявам някой да ми даде мнение или съвет....Та в четвъртък 24.04, т.е бях в 12г.с 4 дни бях на преглед за първият скриниг и всичко изглеждаше чудесно. Тогава, обаче, тъкмо се бях разболяла - имах налепи по сливиците и ужасна хрема, не съм вдигала температура и не съм пила лекарства. В събота 26.04, т.е 12г.с 6 дни, докато си секнех носа ( извинявам се за неподходящия израз ) прокървих доста, не съм усетила болка. Кръвта беше тъмно червена. Бях прегледана по спешност в клиника Надежда и докторът каза, че кървенето е външно - от шийката, почисти ме, след което с вагиналния трансдюсер се видя, че с бебето всичко е наред, няма отлепване, шийката е с нормална дължина. Не успяхме да разберем, обаче каква е причината за кървенето - имам ектопия, която следя от години, но от нея досега не съм имала и капка кръв, дори след сексуален контакт или манипулации; не съм правила секс, нямам симптоми за влагалищна инфекция, от самото забременяване до момента не бях виждала капка кръв по какъвто и да е повод....Кървенето беше еднократно, но и до днес - вече четири дена след това имам съвсем светло кафеникаво зацапване като капки, може би от Йодасепта, с който ме почистиха. Лекарят каза, че няма какво да ми изпише, защото всичко изглежда наред и да си лекувам ангината и хремата. Възможно ли е прокървяването да е от напъните заради хремата или пък да е следствие от вагиналния преглед в четвъртък ( беше доста дълъг, но все пак са минали два дни ), при положение, че досега съм била доста по-активна физически и не съм имала оплаквания? Съвалявам за дългия пост, дано да сте ме разбрали. Ако някой е имал същите превивявания или има идея на какво може да се дължи това кървене, ще съм много благодарна да сподели, че доста се притесних. Благодаря ви, че ви има!  Hug

# 1 493
Точно по такъв повод лежах в болницата като бременна. Нормално е заради засиленото кръвоснабдяване по време на бременността. После всичко се нормализира.

# 1 494
  • UK
Имаше обяснение, нещо за повишено кръвоснабдяване по време на бременност, на мен постоянно ми течеше кръв от носа с последната бременност, никога преди това не ми се беше случвало.   

# 1 495
Здравейте и от мен, момичета,

Винаги съм вярвала, че когато имаш някакви съмнения относно здравето си, най-добре е директно да се обърнеш към лекар, а не да си поставяш самодиагнози чрез форуми. Обачеее...поради текущите празници и притеснението, в което се намирам, ми се иска да получа вашия съвет. Ситуацията ми е следната: МЦ трябваше да започне на 24 април. Денят преди това бях на профилактичен преглед и докторът каза, че вероятно ще ми закъснее 3-4 дни, затова не се притесних. Предменструалните симптоми обаче бяха доста по-силни от обикновено, най-вече болката в гърдите (не можех да легна по корем). Коремът ме болеше с тъпа и постоянна болка в продължение на 4-5 дни. Имах повод да подозирам бременност и на 30ти април си направих тест - положителен Simple Smile Веднага се обадих на лекаря ми, а той каза, че така или иначе още е прекалено рано да се види каквото и да е, така че да кротувам по празниците и на 7ми да отида да ме прегледа. Ако имам болки - да пия Но Шпа. Пия си го по едно на ден и болката отшумява.
На 1 май обаче получих леко кафеникаво цапане при ходене до тоалетна. Купих втори тест - чертичката беше забележима с доста фантазия. С мъжа ми отидохме в спешното в Майчин дом. И там лекарката потвърди, че още е рано да се види бременност. Каза, че цапането било от шийката, която обаче била затворена и не виждала нищо ненормално. Съветът й беше да си чакам до 7ми за редовен преглед при лекаря ми. Цапането продължи. Тази сутрин обаче стана доста по-обилно и с нееднородна консистенция (само при ходене до тоалетна го има). Купих си трети тест - отново с доста по-бледа чертичка от контролната, но все пак я има. Вече не знам да им вярвам ли на тея тестове. Кръстът много ме боли, едва се движа. Гърдите ми спаднаха и нямам напрежение в тях - това нормално ли е? По онлайн календарите за следене на бременността разбирам, че е вероятно да съм в 5та седмица, а оттам ми възниква въпроса как е възможно в 5та седмица да не може да се диагностицира бременност. Доколкото чета във форума, доста от вас са минали през лекар по това време на бременността. Може ли някой да ми препоръча лекар в София, който работи днес - утре и ще ми обърне достатъчно внимание?
Това чакане доста ме измъчва и съм супер объркана какво се случва.

# 1 496
В 5-та седмица би трябвало поне плоден сак да се види с вагинален ехограф. Тези дни- само спешни кабинети в болниците- Т. Киркова, МД, Шейново....

# 1 497
  • София
В 5-та седмица би трябвало поне плоден сак да се види с вагинален ехограф. Тези дни- само спешни кабинети в болниците- Т. Киркова, МД, Шейново....
Надежда...

# 1 498
  • София
Мисля, че от правене на тестове от този тип ("пикливи", както им викаме) нищо няма да разбереш - те определят нивото на хормона, но зависят от това коя е урината - сутрешна или не, и ред други. Освен това, бледа или наситена черта, значи нивото на хормона е по-високо от това за небременно състояние. Най-добре се отчита има ли бременност с кръвен тест, който след 2 дни се повтаря и се вижда  как е нарастнало нивото. Но пак зависи дали лабораторията, която избереш да ползваш, работи ли по празниците.

За мен е обнадеждаващо, че кафеникавото зацапване се забелязва само при ходене до тоалетната, а не е като течение. Но-шпа на ден по 1 ми се струва малка доза. Аз пиех 3х2, доколкото си спомням... Докторът не ти ли каза доза?

# 1 499
Здравейте отново,

След много ходене по доктори и нощно обикаляне по всички възможни АГ болници в София още не съм получила някаква категорична диагноза за състоянието си. Едни ми казват цистит, втори ми казват, че е от рана на шийката, трети твърдят, че си е от матката. И така цапането си продължава - най-вече при ходене до тоалетната. Никой не ми изписва никакви лекарства (примерно за задържане или прогестерон). Дори не ме съветват да лежа и не ми назначават някакви специфични изследвания. Казват, че нищо ми няма. ... При преглед не си правят труда някакъв термин да ми кажат или да погледнат на календара в коя седмица трябва да съм и състоянието ми на коя седмица отговаря. На моменти имам чувството, че е за да ми спестят лошата новина.

Иначе се вижда сакче с размери 5 мм, но нищо повече от това. Отговарял на 5 гс. А по мои изчисления (с онлайн калкулатор) в момента трябва да съм в края на 6 гс. Според една от лекарките, които ме прегледа, развитието на сака се забавяло и трябвало да бъде 10 мм. Ще се радвам ако някой, който е минал по пътя на бременността ми сподели за  6гс какви трябва да са размерите на сака. Доколкото намирам инфо в нета тогава вече трябва да се вижда ембрион, а не просто празен сак. Иначе, формата му е правилна.

Общи условия

Активация на акаунт