Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Може ли зацапването да е от положителен тест за бременност?
Какви са препоръките за жени с рискова бременност?
Какви са препоръките за справяне с кървене по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Може ли зацапването да е от положителен тест за бременност?
-
Какви са препоръките за жени с рискова бременност?
Жените с рискова бременност трябва да отделят време за почивка и да лежат повече на легло. Важно е да избягвате физически натоварвания и да следвате предписаната терапия. При кървене или зацапване е важно незабавно да се консултирате с лекар и стриктно да спазвате инструкциите за почивка и прием на лекарства.
-
Какви са препоръките за справяне с кървене по време на бременност?
При кървене в ранна бременност е важно да се поддържа легло и да се избягват физически дейности. Жените трябва да се консултират с лекар и да следват предписаната терапия, включително лекарства като No-shpa и Uterogestane. Ако има кървене, незабавно потърсете медицинска помощ. Жените с кървене по време на бременност трябва да потърсят медицинска консултация, за да оценят състоянието на бременността си. Почивката, избягването на тежки физически натоварвания и приемането на предписаните лекарства от лекар са общи препоръки. Важно е да следвате индивидуалните указания на лекар за наблюдение и грижи по време на кървене. При кървене по време на бременност, почивката често се препоръчва. Важно е да отделите време за почивка, да избягвате натоварването и да следвате съветите на вашия лекар. При кървене по време на бременност е важно да се консултират с лекар за изследвания и прегледи, които установяват причината за кървене. Обикновено се препоръчва режим на легло, прием на предписани лекарства като прогестеронов и но-шпа, и спазване на инструкциите на лекаря за почивка и лежане. При кървене по време на бременност е изключително важно да се консултират с лекар. Обикновено се предписва прогестеронов за спиране на кървенето, но изборът на лекарство зависи от причината за кървенето. Излишните притеснения и нерви могат да навредят повече, така че е важно да следвате индивидуалните препоръки на вашия лекар. При кървене по време на бременност лечението обикновено включва почивка, спиране на аспирина, приемане на спазмолитници като но-шпа и при необходимост инжекции с папаверин. Освен това често се предписват хормонални лекарства за задържане като естрофем, утрогестан и дуфастон; при кървене може да се предпише прегнил. Важно е да следвате инструкциите на лекаря и да избягвате прекомерно натоварване. При кървене по време на бременност е от съществено значение да се консултират с лекар, да следват лечението, да почиват възможно най-много, да спрат аспирина, да приемат предписаните лекарства като но-шпа и хормонални хапчета и избягват физически натоварвания. Ако кървенето се засили или промени, незабавно потърсете медицинска помощ. При кървене по време на бременност жените трябва да се консултират с лекар за подходящо лечение. В някои случаи могат да бъдат предписани спазмолитници и инжекции за задържане като Прегнил, а почивка и лежане също са важни. От съществено значение е да следвате указанията на лекаря и да потърсите медицинска помощ, ако е необходимо. При кървене в ранните седмици на бременността жените трябва да се консултират с лекар за подходящо лечение. В някои случаи, почивка и лежане са препоръчителни, а приемът на спазмолитници и инжекции за задържане като Прегнил може да бъде предписан. Важно е да следвате инструкциите на лекаря и да потърсите медицинска помощ, ако е необходимо. При кървене в по-късния период на бременността жените трябва да се консултират с лекар за подходящо лечение. В някои случаи, почивка и лежане са препоръчителни, а приемът на спазмолитници и инжекции за задържане като Прегнил може да бъде предписан. Важно е да следвате инструкциите на лекаря и да потърсите медицинска помощ, ако е необходимо. При зацапване и кървене по време на бременност е важно да се потърси медицинска консултация. Лекарят може да препоръча изследвания, предпазни мерки и лечение, включително прием на лекарства като утрогестан, но-шпа и други според индивидуалните нужди на бременната жена.
-
Какви са възможните причини за кървене по време на бременност?
-
Какви са препоръките за жени с отлепване на плацентата или плацентен хематтом?
. Така.. мен ме започна с болките от самото началото и от 2-рия ден на закъснението ми (вече знаех че съм бременна) започнах да пия Дуфастон 3х1, папаверин 3х1 (от време на време и инжекции папаверин ми слагаха до към 10 седмица). Болките намаляха към 3-тия месец и така 4-ти месец спрях напълно папаверина и намалих дуфастона с 2х1. 27 седмица и 3 дена спрях напълно дуфастона и започнах да пия магнезий, 2 дена след като го спрях дуфастона започна да ме боли тъпо и силно корема на интервали.. и така поне 2 часа, докато накрая реших, че това не е нормално и се обадих на лекаря ми. Отидох в болницата и ми сложиха система и ми казаха на другуя ден да отида на преглед. Така и направих, всичко изглеждаше наред на ехографа, но въпреки това за всеки случай решихме да ми сложат още една система. Прибрах се в къщи, но не се чувствах добре, болеше ме. Легнах да спря и след 2-3 часа като станах вече някак всичко премина....НО..... отидох до тоалетната и видях кръв... пак към болницата пак системи и така до сутринта ми вливаха. Кървенето си продължаваше, падаха съсиреци (все едно си ми е дошло.. обилно кръв както 1-вия ден на менструацията) Корема продължаваше да ме боли.. на сутринта контракциите станаха на 5 мин.. с болка.. Лекарят ми дойде да ме погледне за разкритие (за щастие нямах), но имах скъсена и загладена шийка. Понеже от града, в който съм няма неонатология, ме пратиха по спешност в областния ни град.. Приеха ме там без никой нищо да ми каже, какво ще ме правят, как ще се процедира, бях в напълно нова среда, няма да обяснявам какво беше чувството.. Смениха ми системата, и ме държаха няколко часа в предродилна зала.. (чувството беше ужасно!) та бебенцето ми беше само 1кг... Накрая ме преместиха в стаята и системите продължиха, кървенето също не спираше.. Кървенето ми спря на 5-тия ден, лежах там 10 дена докато накрая започнах да пия само лекарства.. Болките продължаваха, но се разредиха контракциите.. започнаха да стават на по 10 мин, на 15, на 30.. понякога пак на 5 и така. Изписаха ми да пия магнезии 3х2, гинепрал (едвам намерих изостанали блистери от други майки и от 2 гинекологични отделения и сама решавах колко да пия според това как се чувствам и за да ми стигне за повече време, понеже имах 4 блистера, които трябваше да ми стигнат за 2 месеца) папаверин 3х2. Прибрах се в къщи и плътно лежах до 35-та седмица ставах само до баня/тоалетна.. даже по голяма част ядох в леглото. Като разбира се до 35-та седмица ми се наложи още 2 пъти да ходя на системи, но за по ден-два. Започнах постепенно да се разхождам по много малко като влязох в 9-тия .. спрях лекарствата като минах 1-вата седмица на 9-ти месец.. и 2-рата седмица родих момиченцето ми, моят герой и сърце!!! Сега е до мен и е на 2 месеца и половина!