Кървене по време на бременност - тема 3

• 375 431
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 590
Здравейте,
Пиша ви моята история и се надявам да вдъхна надежда на много хора Simple Smile. Така.. мен ме започна с болките от самото началото и от 2-рия ден на закъснението ми (вече знаех че съм бременна) започнах да пия Дуфастон 3х1, папаверин 3х1 (от време на време и инжекции папаверин ми слагаха до към 10 седмица). Болките намаляха към 3-тия месец и така 4-ти месец спрях напълно папаверина и намалих дуфастона с 2х1. 27 седмица и 3 дена спрях напълно дуфастона и започнах да пия магнезий, 2 дена след като го спрях дуфастона започна да ме боли тъпо и силно корема на интервали.. и така поне 2 часа, докато накрая реших, че това не е нормално и се обадих на лекаря ми. Отидох в болницата и ми сложиха система и ми казаха на другуя ден да отида на преглед. Така и направих, всичко изглеждаше наред на ехографа, но въпреки това за всеки случай решихме да ми сложат още една система. Прибрах се в къщи, но не се чувствах добре, болеше ме. Легнах да спря и след 2-3 часа като станах вече някак всичко премина....НО..... отидох до тоалетната и видях кръв... пак към болницата пак системи и така до сутринта ми вливаха. Кървенето си продължаваше, падаха съсиреци (все едно си ми е дошло.. обилно кръв както 1-вия ден на менструацията) Корема продължаваше да ме боли.. на сутринта контракциите станаха на 5 мин.. с болка.. Лекарят ми дойде да ме погледне за разкритие (за щастие нямах), но имах скъсена и загладена шийка. Понеже от града, в който съм няма неонатология, ме пратиха по спешност в областния ни град.. Приеха ме там без никой нищо да ми каже, какво ще ме правят, как ще се процедира, бях в напълно нова среда, няма да обяснявам какво беше чувството.. Смениха ми системата, и ме държаха няколко часа в предродилна зала.. (чувството беше ужасно!) та бебенцето ми беше само 1кг... Накрая ме преместиха в стаята и системите продължиха, кървенето също не спираше.. Кървенето ми спря на 5-тия ден, лежах там 10 дена докато накрая започнах да пия само лекарства.. Болките продължаваха, но се разредиха контракциите.. започнаха да стават на по 10 мин, на 15, на 30.. понякога пак на 5 и така. Изписаха ми да пия магнезии 3х2, гинепрал (едвам намерих изостанали блистери от други майки и от 2 гинекологични отделения и сама решавах колко да пия според това как се чувствам и за да ми стигне за повече време, понеже имах 4 блистера, които трябваше да ми стигнат за 2 месеца) папаверин 3х2. Прибрах се в къщи и плътно лежах до 35-та седмица ставах само до баня/тоалетна.. даже по голяма част ядох в леглото. Като разбира се до 35-та седмица ми се наложи още 2 пъти да ходя на системи, но за по ден-два. Започнах постепенно да се разхождам по много малко като влязох в 9-тия .. спрях лекарствата като минах 1-вата седмица на 9-ти месец.. и 2-рата седмица родих момиченцето ми, моят герой и сърце!!! Сега е до мен и е на 2 месеца и половина!  Heart Eyes
Това е нашата история.. надявам се да даде сили на мамите, които се намират в подобно положение, вярвайте! Молете се! и всичко ще бъде наред! Пожелавам ви го от сърце!  Hug

# 1 591
  • гр.София
Честито бебче Simple Smile Стрaхотно, че всичко е зaвършило тaкa добре! Нямa по-голямо щaстие от товa дa гушнеш детенцето си след толковa премеждия! Нaистинa дaно историятa вдъхне курaж нa всички!

# 1 592
Честито бебче Simple Smile Стрaхотно, че всичко е зaвършило тaкa добре! Нямa по-голямо щaстие от товa дa гушнеш детенцето си след толковa премеждия! Нaистинa дaно историятa вдъхне курaж нa всички!

Много благодаря   bouquet
забравих към историята да спомена, че съм с двурога матка.
Успех на всички  smile3504 Simple Smile))

# 1 593
  • London
Историята ти направо ме разплака   bouquet
Аз съм с еднорога матка и сега всеки ден се моля бебенцето да ми е добре и да се роди живо и здраво. Хубаво на твоята история е щастливия край и куража който даде  Hug

# 1 594
Здравейте, аз съм 11 ден след трансфер. Преди три дни рано сутринта имах розово зацапване, от което много се притесних, обадих се на доктора и му казах, че цикълът ми е дошъл. Той ме посъветва преди да спра всички медикаменти да си пусна кръвен тест. Така и направих и неочаквано за нас ЧХГ беше 154. Доктора каза, да отида на преглед следващата седмица, спря ми фраксипарин и аспирин. Спокойни и щастливи се прибрахме в къщи, но в следващите две нощи също имах кървене. Много се притеснявам на какво може да се дължи това кървене и още повече, че се появява еднократно, по едно и също време чрез нощта и след  това през деня няма и помен от него.
Надявам се всичко да се нормализира и развие по най-добрият начин за мен.
Някой от вас имал ли е подобни премеждия?

# 1 595
Здравейте,

По повод кървенето ... в 7 седм. съм и 3 дена. Преди 5 дни и аз получих леко зацапване, обадих се на лекарката си предписа ми Утрогестан 2х1 и но-шпа. Междувременно да спомена, че си ми се гадеше но по-малко... не бях повръщала. Само пих сутринта първото хапче Утрогестан и следобяд като започнах да повръщам, удари ме една сънливост и гадене ДЕНОНОЩНО. Никакъв апетит, а каквото хапна повръщам!  Лежах два дена и поспря. Днес пак започна.. Предполагам защото вчера излязох на разходка с кучетата и се пораздвижих....  Прегледа ми е чак другата седмица, но ако се засили ще се обаждам пак на лекарката. От този утрогестан се чувствам ужасно и не знам само от него ли е... като парцал съм, нямам енергия желание за нищо. Каквото и да е , надявам се вс да е наред с бебо. Успех на всички!

# 1 596
Снежанка, за гаденето не мога да коментирам, но за отпадналостта и сънливостта - аз бях същата. Зацапването какво е? Ако е кафеникаво и не се увеличава няма страшно... Разходки обаче не те съветвам да правиш,  на мен ми процапа в 6 г.с и после в 8 г.с и изобщо не излизах само лежах и ставах само до тоалетна. Постепенно като се закрепят нещата АГ ще ти каже може ли да излизаш и по колко. Сега най-важно е да си почиваш! Успех!

# 1 597
Разходки обаче не те съветвам да правиш,  на мен ми процапа в 6 г.с и после в 8 г.с и изобщо не излизах само лежах и ставах само до тоалетна.
smile3524
Лежането е най-изпитаното лекарство в случая. Успех и от мен!

# 1 598
Здравйте, бъдещи мами! Аз съм в 6 г.с. (според моите изчисления на посления ми цикъл, тъй като не съм ходила на гости). Днес видях може би 1-2 капки леко розова кръв като се бърсаш, но след това нямаше нищо. Леко ме болят яйцниците и кръста. Имам час за другата сряда. Не знам какво да правя. Моля ви, посъветвайте ме.

# 1 599
Здравейте! Искам да попитам,понеже съм в 4-та седмица,направих си 3 теста и трите са с много бледи втори черти. В този момент приятелят ми,с когото живеем и всичко ни беше ок,изведнъж каза,че си отива.Това беше огромен шок и единственото,за което се молех беше ембрионът да не се задържи (бях и на преглед,но нищо не се видя,но пък и осъзнавам,че е рано). Тази сутрин имах леко кафеникаво зацапване и си казах,че сигурно се е имплантирало,но имам и невероятни болки в корема,а сега като се пробрах и отидох до тоалетна имах кръв и малки парченца. Отново много ме боли коремът като при цикъл...Възможно ли е да съм се разминала с бременността...Стресът,който преживях беше наистина огромен..

# 1 600
Здравйте, бъдещи мами! Аз съм в 6 г.с. (според моите изчисления на посления ми цикъл, тъй като не съм ходила на гости). Днес видях може би 1-2 капки леко розова кръв като се бърсаш, но след това нямаше нищо. Леко ме болят яйцниците и кръста. Имам час за другата сряда. Не знам какво да правя. Моля ви, посъветвайте ме.

Ако си сигурна, че си бременна (обади се да попиташ и лекаря си ) но според мен е добре да си вземеш хапчета за задържане (дуфастон например) и за болката нещо като папаверин или но-шпа, за да се отпусне матката. Но до сряда реално си има доста време и понякога всеки ден е от значение.. така, че му се обади кажи му за тези капчици и го попитай дали би могла да приемаш някакви медикаменти докато отидеш на лекар..

# 1 601
Здравейте! Искам да попитам,понеже съм в 4-та седмица,направих си 3 теста и трите са с много бледи втори черти. В този момент приятелят ми,с когото живеем и всичко ни беше ок,изведнъж каза,че си отива.Това беше огромен шок и единственото,за което се молех беше ембрионът да не се задържи (бях и на преглед,но нищо не се видя,но пък и осъзнавам,че е рано). Тази сутрин имах леко кафеникаво зацапване и си казах,че сигурно се е имплантирало,но имам и невероятни болки в корема,а сега като се пробрах и отидох до тоалетна имах кръв и малки парченца. Отново много ме боли коремът като при цикъл...Възможно ли е да съм се разминала с бременността...Стресът,който преживях беше наистина огромен..

Какво имаш предвид под "нищо не се видя" видя ли се поне сакче? на какъв ехограф те гледаха? Като цяло възможно е да е имало бременност, но организма да го е изхвърлил... Но дори да остане, знаеш ли колко хора мечтаят за тези 2 чертички? Не се притеснявай!

# 1 602
Изобщо не мечтая,защото останах сама. Аз самата съм дете с един родител и не искам отново. Вече 3-ти ден ми падат парченца,боли ме умерено коремът,като през нощта доста ме боля,не е обилно кръвотечение,което ме успокоява,че нямам кръвоизлив,просто като ходя до тоалетна по малка нужда си падат ''разни неща''. Сякаш съм в цикъл...Утре съм пак на лекар,гледаха ме с ехограф през корема,утре пак така се очертава,защото ми тече кръв. Иначе абсолютно нищо нямаше в матката ,била само леееко задебелена...За това искрено се надявам организмът ми да го е изхвърлил,да е бил лош генетичен материал...Само от извънматочна се притеснявам и чета постоянно симптомите... Praynig

# 1 603
Здравейте! И аз се обръщам към вас за мнение! Имах замразен ембриотрансфер на 28.9.2014г, като ми свърнаха две ембриончета на пети ден. На 11 ден след трансфера ЧХГ-то ми беше 324,37, на 15 ден - 2342.61, на 17 ден - 2527.79. Днес обаче ЧХГ-то ми е 2491.77. Имам кафеникаво зацапване от 5 дни, което понякога е придружено с малко кръв. Иначе пия естрофем 3*1, но-шпа 3*2, утрогестан 2*2+2 вагинално вечер, през ден фраксипарин. Благодаря предварително!

# 1 604
Да ви споделя колко съм изумена. След 5 теста с бледи втори черти (направени след 5 дена закъснение,а на 6-я получих кървене),днес ми излезнаха резултатите от кръвния тест- 2,04...Което е отицателен тест,защото е по-малко от 5...чудя се дали има смисъл да правя нов...

Общи условия

Активация на акаунт