Бели пухкави Снежинки са на Юлчето дружинки

• 24 113
  • 693
  •   1
Отговори
# 615
Да се разпиша и аз по случай нашата месечинка.
Тайра, благодаря за честитката  Hug
Да са живи и здрави всички бебоци и да пораснат големи, умни и красиви!
Лелее, кога минаха 5 месеца .... не е истина.

Виктор е кротък. Доста по лесно се гледа вече. Суче добре, а когато не му стига дохранвам с АМ.
От пюретата сега сме на вълна морков или ябълка с морков.
Обръщаме се от гръб по корем, с две думи, порасна си детето  Mr. Green

# 616
пепка  Hug, гледах аз , в магазина изчетох всичките пюренца  Joy, ама от форума разбрах за глутена,благодаря!

# 617
  • Stavanger, Norway
_Izabella_ , спирай да мажеш с олио. Алекси целия се обели от олиото на Бочко. Преди това мажех с мляко на Саносан и си беше ок. Като спрях олиото минах на флуида на А-дерма. Една голяма туба 700мл с помпичка е 22-23лв  Peace С това мляко му правя масажа и кожата му е мекичка и хидратирана  Peace

# 618
  • Stavanger, Norway
А и щях да питам мамите, които ползваха млякото на Мустела за бебешките крусти по главичката. Действа ли наистина? з мажех с разтвор на пчелен клей по съвет на свеки, но няма ефект. Те са малки крустичките и не са разранени, и се чудя да ги третирам ли въобще?  newsm78 Преди млако четох, че изчезвали сами. Но все пак ако някой е опитал това на Мустела нека да каже ( за олиото знам, но не ща и с това да мажа и да му изтъргвам люспичките  Rolling Eyes Все си  мисля, че така ще се разпространи повече  Thinking)

# 619
Честита месечинка на Вики на мама Дани , да  е жив и здрав, все така послушен и много да радва мама и тате!!!   party023  Party Time

# 620
cvetulka, аз ползвах това на Мустела за дъщеря ми. Има много доволни мами от него, но на нея изобщо не й помогна. Нищо не се махна.
Сега с бебето ползвам зехтин за махане и съм по-доволна.

Izabella, олиото омазнява, но не хидратира. Затова е възможно кожата на малката да се е изсушила. Крем/лосион/флуид са по-подходящи.
Аз ползвам крема на А-дерма. Много хубав е и лосиона на Юриаж.

# 621
# 622
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Минавам само да се отчета и отивам да сготвя нещичко. Порастали сме със 700гр. сега сме 6970 и сме вече 68см + 3см.
За захранването - Димитрова ми обясни така: започвам с 20гр. това са около 4 лъжички каза тя и всеки ден удвоявам докато стигне до 150/170гр. и замествам хранене. Аз си мислех да правя паузи между храните, но тя ми каза като заместя хранене вече само на пюре, т.е. без пауза от млечно хранене. Каза да започна с картоф и че мога да добавя масло и подправки каквито имам: магданоз и др. подобни. После да давам морков, тиква, тиквичка. Само каза да НЕ започвам с броколи или грах.  Това е за храненето в 12 наобед. После млечно хранене и в 18ч. или там когато се храни, ако искам мога да предложа каша след като съм въвела зеленчуковото пюре наобед! Кашата задължително БЕЗГЛУТЕНОВА. Попитах я за плодовите пюрета, каза че те са по-скоро добавка. Ако искам мога да започна да давам между храненията напр. в 10 сутринта сок или 20гр. плодово пюре. Понеже аз си мисля да ги давам с кашата следобед каза, че няма проблем  Peace Питах я и за каша да ми препоръча - Слънчо каза че са добри  Peace
Малко набързо писах може и да не съм се изразила правилно, ако някой иска нещо да пита на лични  Hug

# 623
  • София
териза, много хубава инфо, благодаря

# 624
Taни страшни мерки, но и страшен режим имате. Как оцеляваш  Shocked

Абе само ние ли не спим денем? Беба придремва 2-3 пъти по 30тина минути на ден и това е. А аз съответно не мога да се наспя изобщо. Вечер заспива към 8-9, като се буди и от най-лекото помръдване  Crazy 1-2 пъти на нощ яде и после спинка до към 7, максимум 8. Като цяло ги събира към 11-12 часа сън на денонощие, но не е ли малко  newsm78 Не успявам нищо да свърша, само вечер след като заспи.

Тази вечер най-сетне украсихме елхата  newsm44 Утре я слагам в люлката срещу елхата и ще снимам реакции Simple Smile Поне се надявам интереса да е достатъчен да успея да свърша нещо.
Колко време трябва докато избият зъбките - от време на време (като днес) е ужасно неспокойна, целия й венец е побелял. И двете зъбчета се виждат под венеца, но още не са изкарали. И много здраво се подсече. Хем искам да избият вече, че да се успокои, хем не искам, че отвреме на време доста здраво ме захапва като суче и тече по-бавно. Ще видим как ще се кърмим като излязат зъбките.

Ние спим със същия режим, но нашите хранения са 3бр  Crazy. За зъбетата има от 8 дни и не го усещам докато се кърмим  Heart Eyes, но това е и защото е отдолу  Peace

# 625
Вашите деца целуват ли ви, мен малкия редовно ме налапва, дава ми една огромна усмивка, отваря си устичката и ми налапва бузата или устата, може да гледа от батко си не зная

И мен малката ме целува  Heart Eyes, много е сладка като се гуши и ми дава целувки  Heart Eyes, мног ме радва като прави така  Hug Heart Eyes

# 626
Стоун и аз съм водолей и мъжа ми и той е водолей, може би за това сме в такъв синхрон Simple Smile

и аз съм водолей, водолеите все ги водят големи откачалки по зодиаците  Joy

# 627
Ето една много полезна статия за захранването, има много полезна информация за различните храни.
http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

Овесът съдържа глутен. Той е подходящ за въвеждане на глутена заради ниското съдържание, това обаче препоръчват да се прави 6-8ми месец. Много често има разминавания на бурканчетата особено на българските. Освен това често храни смятани за силни алергени (като ягоди) се съдържат в пюрета за 4-5месечни бебета  ooooh! ooooh!

Най-добре е да се чете за отделните храни преди да се дават за захранване, че е някакъв хаос. Мисля, че всеки производител на своя глава решава от каква възраст може да се дава дадено пюре.

# 628
Въх, нещо направих и незнам защо се появи нова тема, само с моя пост в нея  newsm78
Уфф, даже не разбрах какво стана докато дундуркам малката.....

# 629
Малии извинявам се, май съм пуснала нова тема, без да искам. Някой знае ли какво се прави в такъв случай? Искам да я изтрия, но не мога  Confused

Общи условия

Активация на акаунт