Как си намерихте работа в чужбина?

• 244 547
  • 977
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Радостке, защо не се пробваш в София като за начало? Мисля, че в някой голям град в България ще ти е в пъти по-лесно, отколкото в чужбина, без грам да знаеш езика. Надникни в темата за търсене на помощ в домакинството и пр. Там има много обяви за хора, които търсят помощници за деца, за домакинска работа, която може да се съчетава и с нещо друго, ако успееш да намериш. Отвори също в jobs.bg, там има обяви най-различни, все може да видиш нещо, което да ти пасва като профил.

# 151
Малинка благодаря ти за идеята ама семейството ми е в Ловеч .За това съм се навила за чужбина да се пробвам за известно време.

# 152
Къде искаш да заминеш?

# 153
  • 2860 км северно от Екватора
radostka1983,
какво си завършила, и като каква си работила до сега, ако искаш пиши ми на лични,
 ще измислим нещо  smile3503

# 154
Интересно, за навънка семейството ти няма ли да е в Ловеч  newsm78

# 155
И семейството и детето, но може да не го е осъзнала още.

# 156
Тогава каква ще е разликата дали ще е в София или където и да е другаде

# 157
Тя да каже  Thinking

# 158

Поне в София конкуренцията ще е само с българи.
Примерно тук за едно място ще се бори с местен, поляк,............,.............., /всичко националности, за които се сетите/,..............., румънец и българин.
Щерката на владиката ще й се стори розова приказка.

# 159
не искам да се местя да живея в чужбина.идеята ми е да ходя от 1-3 месеца някъде и да се прибирам в бг,имам една позната тя е мед .сестра и работа един месец е в Германия един  в бг

# 160
не искам да се местя да живея в чужбина.идеята ми е да ходя от 1-3 месеца някъде и да се прибирам в бг,имам една позната тя е мед .сестра и работа един месец е в Германия един  в бг
с това намерение намирането на работа значително се усложнява.

# 161
Знам че е много сложно  и трудно да си намеря такава работа намирам разни агенции но всички които заминават като лични асистенти са за 6 мец.

# 162
Ами няма как да е за по малко.  Дори и временните трудови договори са 3 до 6 месеца. За месец още не съм видяла никой да наема на работа.

# 163
интересно явление, защо хората предпочитат да си тьрсят работа навьн и са готови да поемат рискове, но не могат да направят сьщото в Бьлгария. Има много хора които не могат да намерят някой да гледа възрастните им родители- такива в Бьлгария и извьн. Имам една приятелка тук, с възрастни родители. Намерили са една жена, която се занимава да им плаща сметките, да помага в домакинството, дори не живее при тях и прави сьщото за още няколко други хора. Приятелката ми е страшно доволна и разчита много на тази жена. Не знам какво и плаща, но явно жената си докарва прилични доходи. Според мен има доста хляб в подобен бизнес, не е нужно да се ходи в Гьрция или Италия, важното е човек да има желание да се занимава. Друг вариант, Картинка го беше писала вече, гледане на деца през лятото. Не знам какво се изисква за да се прави, но например един курс по пьрва помощ или нещо подобно, определено увеличава шансовете за такава работа.
Това е което мога да кажа по темата. Нямам намерение да отказвам някой да трьгва по широкия свят, ако иска, но конкретен сьвет не мога да дам и за това предпочитам да не насърчавам никой да го прави.

# 164
Linden:) Мислела съм си за лятото да гледам деца даже се позаинтересувах колко плащат ами за Ловеч е 2 лев.на час ако се гледа дете целодневно за 220 лев.За старите хора в града дават 270лев. а свекърва ми имаше една колежка която ходи ши при един възрастен човек и вземаше 5 лев.на вечер

Общи условия

Активация на акаунт