Как си намерихте работа в чужбина?

• 244 528
  • 977
  •   1
Отговори
# 345
Или пускаш СВта по мнооого обяви и все от някъде ще се обадят. На мен лично ми е много по-трудоемко търсенето на работа от колкото самата работа след това. Да изровиш сума ти сайтове, да намериш подходящите позиции, да си пуснеш СВто и придружаващо писмо, нагласени според изискванията за длъжността

+1

Една приятелка ме свърза с последният ми работодател.
Ходих на интервю,  назначиха ме.
После им видях обявата, принтирана от един сайт.
Така е написана, че ако случайно бях попаднала на тея, така щях да я подмина и да не се обадя.
Изобщо нямаше да ми мине през ума, че съм достатъчно компетентна и подходяща за тази длъжност.
В крайна сметка се оказа, че самата работа не е чак толкова трудна.  Laughing

# 346
Написах си около 20 СВ-та и ги разпратих по фирми, които ме интересуват.

# 347
  • София
Какво ви е мнението за работа в Либия, за общ работник, чрез познат? Как е хавата там?  Thinking

# 348
Какво ви е мнението за работа в Либия, за общ работник, чрез познат? Как е хавата там?  Thinking

Там положението не е ли все още размирно? Не следя новините, но по принцип такива райони не се успокояват за броени месеци. Можем да си припомним войните в бивша Югославия. И не всяка размирна проява или престъпление стига до медиите.

# 349
Или пускаш СВта по мнооого обяви и все от някъде ще се обадят. На мен лично ми е много по-трудоемко търсенето на работа от колкото самата работа след това. Да изровиш сума ти сайтове, да намериш подходящите позиции, да си пуснеш СВто и придружаващо писмо, нагласени според изискванията за длъжността

+1

Една приятелка ме свърза с последният ми работодател.
Ходих на интервю,  назначиха ме.
После им видях обявата, принтирана от един сайт.
Така е написана, че ако случайно бях попаднала на тея, така щях да я подмина и да не се обадя.
Изобщо нямаше да ми мине през ума, че съм достатъчно компетентна и подходяща за тази длъжност.
В крайна сметка се оказа, че самата работа не е чак толкова трудна.  Laughing
Не случайно тука казват, че е важно кого познаваш а не колко знаеш. Преполагам това важи за намирането на работа навсякъде по света.

# 350

Не случайно тука казват, че е важно кого познаваш а не колко знаеш. Преполагам това важи за намирането на работа навсякъде по света.
Peace

# 351
  • Пловдив
Може ли и аз при вас... Peace
ММ гледа обяви за работа напр. в Австрия от тук...http://www.az.government.bg/eures/trl.search.asp?id=32&page= … amp;workCodeL4=-1
Какво ви е мнението?
Напр. по първата му спец.-дърводелец.

Разбира се,едно от условията е език.
Дали тук у нас с един курс ще се постави поне едно прилично начало за разговорен немски,напр. Thinking

Последна редакция: нд, 22 сеп 2013, 14:30 от mystic woman

# 352
ММ гледа обяви за работа напр. в Австрия от тук...http://www.az.government.bg/eures/trl.search.asp?id=32&page= … amp;workCodeL4=-1
Какво ви е мнението?

Дали тук у нас с един курс ще се постави поне едно прилично начало за разговорен немски,напр. Thinking
За какви заплати става дума в тези обяви ? newsm78

# 353
Начало да, ама дали ще е достатъчно.
Пише добър немски.

Казвам го в смисъл, че вече няма работа, за която да не трябва и да може да се чете и пише. Мернах в обявата, че трябва да се изработват неща по чертежи и описания.
Успех Simple Smile

# 354
  • Пловдив
Какво ви е мнението?

За какви заплати става дума в тези обяви ? newsm78
От 2,105 E...

# 355
  • Пловдив
Начало да, ама дали ще е достатъчно.
Пише добър немски.

Казвам го в смисъл, че вече няма работа, за която да не трябва и да може да се чете и пише. Мернах в обявата, че трябва да се изработват неща по чертежи и описания.
Успех Simple Smile

То тогава направо инженер ще им трябва  Wink Laughing
Надали пък бъка Европа-та от толкова грамотни езиково дърводелци.

# 356
Всеки си знае, аз чета и разсъждавам.

Сигурно щефът на дърводелеца не стои до него и му обяснява стъпка по стъпка какво да прави.
Все ще има написано нещо.
Как ще става комуникацията?

# 357
  • Пловдив
Всеки си знае, аз чета и разсъждавам.

Сигурно щефът на дърводелеца не стои до него и му обяснява стъпка по стъпка какво да прави.
Все ще има написано нещо.
Как ще става комуникацията?
Ясно,ама все пак ще си има понятие...Има термини,които се учат.Не ми се вярва,че всички са всезнайковци Rolling Eyes Как турци и цигани заминават и се оправят?

# 358
Кои са тези турци и цигани?
ти познаваш ли такива?

# 359
mystic woman, пиша го от личен опит, ако мьжьт ти изобщо не знае езика, един курс  няма да му даде елементарен разговорен немски в смисьл да коминикира с работодателя и разбира инструкции. Грубо казано взима година да се понаучи езика, особено ако ще го прави в Бьлгария. Допълнително съществува и този фактор, че много често не разбираш другите какво ти казват, заради акцент, произношение и начин на изказване. Взима време ухото да привикне кьм езика. За мен това беше най-трудната част, четях добре, знаех граматическите правила, но не можех да разбера какво ми казват.
щом това е легална работа, сьс сигурност ще искат добро познание на езика

Общи условия

Активация на акаунт