Как си намерихте работа в чужбина?

• 244 524
  • 977
  •   1
Отговори
# 405
Дете, което не знае грам английски си почва тук училище редовно, според възрастта.
В малката почивка имат обучение с Language Support Teacher. Този учител няма нищо общо с Educational Assistant - Special Needs Support.

# 406
  • ENGLAND
Дете, което не знае грам английски си почва тук училище редовно, според възрастта.
В малката почивка имат обучение с Language Support Teacher. Този учител няма нищо общо с Educational Assistant - Special Needs Support.

При вас може да няма, но тук Teaching Assistant e и Language Support. Все пак аз говоря за Англия, не за Ирландия.

# 407
С добро СВ , много хъс и желание да работиш точно това .

# 408
Е, Markrit, аз вообще не говоря за работа, макар че това е най-важното. То тук за англичаните няма работа, та камо ли  за емигрантите. Ама народа се засилил да идва мислейки, че ще го посрещнат като цар. Усилено говорят за ограничения при наемане на жилища, достъпа до безплатното здравеопазване, някакви ограничения за постъпване в училище. По принцип това не би трябвало да се отнася до нас и румънци, но англичаните са способни на всичко. Жалкото е, че ние сме им трън в очите, а не виждат най-големия проблем при другите емигранти.

Много мои бивши съученици ходиха да поживеят в Англия след завършване на университета и се прибраха в България разочаровани. Поработиха, дори на по 2-3 места по едно и също време, та проблемът не беше в парите. Англичните не се славят като гостоприемен народ, за съжаление.
Много бих искала да посетя Англия поне като турист, но в близките години не виждам как ще стане.

Между другото и много южноафриканци се засилиха към Англия, по неизвестни за мен причини.   33uu
Влече ги Европата и това е.  Laughing

# 409
  • в едно миланско село
Дорет, вярно ли е, че имате предложение сключващите брак с чужденец да доказват, че могат да го издържат, за да му се издаде резиденция ли, що ли е там? (признавам си, че не чух добре новината  Embarassed, но това беше смисълът)

# 410
  • ENGLAND
feiam, аз това сега не съм го чула още, не знам точно какво са казали. Но пък от край време е за да ти дадат младоженческа виза, този с британско поданство трябва да покаже че може да издържа жена си, с банкова сметка и пейслипове. При такава виза чуждата половинка няма право на публик фондс две години. След това може да кандидатства за перманент резидент и след още една за бритиш. Срока до бритиш за другите е 6 години, за съпругите 3.
За страните от ЕС не се иска виза, та срока е 6 години за всички.

Но в момента се чудят какви ограничения да измислят за емигрантите, че исдишат отвсякъде.

# 411
  • Bristol
Много мои бивши съученици ходиха да поживеят в Англия след завършване на университета и се прибраха в България разочаровани. Поработиха, дори на по 2-3 места по едно и също време, та проблемът не беше в парите. Англичните не се славят като гостоприемен народ, за съжаление.
Първата работа след дълго майчинство си я намерих без връзки, но с много търсене и компромиси. От там започнах да градя контакти с местните и така се прехвърлям от една позиция на друга. Вече на две места ме взеха след интервю, където другите кандидати бяха местни, а аз единствената чужденка и то баш в тези трудни времена. Редовно ме канят на събиранията си настоящите и бившите колеги. Та от моя гледна точка не са нито студени, нито негостоприемни Wink

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 22:40 от Merry

# 412
Та от моя гледна точка не са нито студени, нито негостоприемни Wink

Радвам се да го чуя.
Аз нямам лични наблюдения. Какво вече казах, коментарът ми се базира на това, което са ми разказвали приятели.

# 413
  • Bristol
да,говоря за безплатна помощ в Англия и човека е бил там от 2-3мес. Имал е издадена такава карта за работа...
Да, в Англия наистина е безплатна. Не като в България, операция за злокачествен тумор, касата я покрива, но лекарят си иска още 6 хил лева под масата, за да я направи. Точно в момента се развива действието, майка ми е помогнала финансово на хората, защото колко пенсионера в България могат да извадят 6 хил лева да платят ей така. А това е само началото, тепърва ще има химиотерапия и т.н. Банка с кръв, първо са казали 700 лева, после са свалили на 130, след като майка ми намерила кръводарители готови да дадат кръв за 150 лева. От тази гледна точка тук е безплатно, дори и да си нелегален, ако си попаднал в спешното.
Просто не ми говорете за здравеопазването в България, корупция и доктори, които явно не са положили Хипократовата клетва, а са положили клетва, как да изсмучат повече пари от нещастието на хората. Супер чувствителна тема ми е това в момента!!!

# 414
Стига сте обобщавали така за българските лекари, не е честно и не е вярно.
Така обезмисляте труда и усилията на способните лекари.
Миналата година брат ми попадна изневиделица в реанимация, започнаха операциите без да поискат нищо, казаха само да попълним кръвта, която му преливат. Пари не поискаха и не приеха.

# 415
  • ENGLAND
То щото здравеопазването в България е толкова зле та всичко живо като си иде във ваканция и хуква по лекари и зъболекари. И да, по-добре да си платиш, но да си жив. Примера съм го дала в предишен пост.
Впрочем като си заминавам за България и мойто джи пи ми казва какви изследвания и на какви доктори да отида.

# 416
Аз спрях да ходя на лекар и зъболекар в България. Въобще не вярвам, че качеството е по-добро.

# 417
To качеството може и да не е по добро като цяло, но все пак човек лично като му опре яйцето до дупето не се интересува от средното ниво на здравеопазването, а от услугата до която той лично би могъл да има достъп.
И въпреки, че аз също не ходя в България, точно в момента ми иде да го направя, защото от два месеца ме търкалят като празна манерка между зъболекари, моето състояние се влошава, всички са на различно мнение, а минималното разстояние между две посещения въпреки спешността ми, е три седмици. Същевременно получавам антибиотик за пет дни, след който за последващите две седмици аз се връщам в изходно положение.
"Добрите" практики да прехвърлят вината на предния зъболекар ( също местен, не е нещо правено в Бг) също са широко разпространени.
Така че медицината със сигурност е на по високо ниво, ако ме закарат на парчета в спешното съм сигурна, че ще ме закърпят по най добрите медицински стандарти, но в извънболничната помощ има отчаяна нужда от гъвкавост. Тъй че кел файда, че зъболекарят ми има машина за пломби като андронен колайдер и автоматично 3д моделиране, когато успявам да стигна до него толкова трудно. И това е без да имам финансова бариера, много хора, които живеят не през океана, или пък имат повече свободно време със сигурност са си направили добре сметката.

Последна редакция: чт, 17 окт 2013, 08:09 от Рокси

# 418
  • Пловдив
Стига сте обобщавали така за българските лекари, не е честно и не е вярно.
Така обезмисляте труда и усилията на способните лекари.
Миналата година брат ми попадна изневиделица в реанимация, започнаха операциите без да поискат нищо, казаха само да попълним кръвта, която му преливат. Пари не поискаха и не приеха.
Това се прави по финансови причини,според мен Peace Щото ако една пломба в Англия ти е 300 п.,що да не си я направиш тук за 100лв. Wink Нали,ако си на гурбет пестиш пари.

А лесно ли става издаването на тези карти за работа в Англия?И как стои въпроса с квартирите?

# 419

Между другото и много южноафриканци се засилиха към Англия, по неизвестни за мен причини.   33uu
Влече ги Европата и това е.  Laughing
[/quote]
Не ги влече Европата ами тук стандарта на живот пада непрекъснато. Затова се махат хората масово, защото няма нито социална политика, нито сигурност. Освен климата май няма нищо друго, за което да се стои тук. Странно ми е, че се чудиш защо се махат. И ми е странно какво толкова си се надула. Явно изходната ти база не е била много висока, че да ти харесва толкова много тук. Извинявам се за спама, но не можах да се въздържа да го напиша. А и англичаните били негостоприемни, а пък тукашните с мед и масло ни посрещат. По голям расизъм оттук надали има другаде по света. Поне в Англия плащат в паундове а тук заплатите са смехотворни, обърнати в евро.

Общи условия

Активация на акаунт