Как си намерихте работа в чужбина?

• 244 518
  • 977
  •   1
Отговори
# 570
  • 2860 км северно от Екватора
Титина,аз не знаех че имам право на такъв дискаунт.
Можех да си купя от Лос Анджелис, но изчаках да стигнем до Хаваи, защото там данъка е само 4% знаеш в другите щати колко е.Дискаунта го получих след като си показах ID-то.Не съм пазарувала преднамерено от Ейпъл стор, защото само там имам намаление,напротив по съвсем други причини,но стана огромен спам спирам. Peace

# 571
  • Пловдив
Ох...като ви чета и ви завиждам благородно  Blush Peace

А имат ли право агенциите предварително,с подаването на документите да искат капаро-напр. както е тук- 150 Е  Rolling Eyes
http://www.anonsagency.com/appliers

# 572
Точно от там тръгна дискусията.
Нямат право, но какво ще направиш. Rolling Eyes

# 573
  • Пловдив
 Peace
Ами аз нищо не мога да направя...ама тях как не ги е грижа/страх така открито в сайта да го постват  Rolling Eyes

# 574
От какво да ги е страх,те ще го обосноват някак си. Rolling Eyes Капаро,ако някой се откаже от заминаване го губи.

# 575
Ох...като ви чета и ви завиждам благородно  Blush Peace

А имат ли право агенциите предварително,с подаването на документите да искат капаро-напр. както е тук- 150 Е  Rolling Eyes
http://www.anonsagency.com/appliers
Ако агенцията е регистрирана и с лиценз от Агенцията по труда, кандидатът НЕ дължи абсолютно никакви такси Simple Smile
А конкретно по темата - много зависи:
1) В КОЯ страна желаеш да работиш;
2) Доколко знаеш езика на съответната страна;
3) Към какъв тип позиция си се устремил/а?
Ако говорим за квалифицирана работа, е желателен с договор, подписан още от БГ.
Разбира се, ако имаш увереност, че владееш добре еизка перфектно (+ специфичната за твоята професия терминология), можеш да заминеш и да търсиш на място, но тогава трябва да си готов да поемеш и чисто финансовия риск - да разполагаш с средства поне за 2-3 месеца, през които да обикаляш по интервюта. За Германия поне със сигурност е така, особено от тази година, след като отпаднаха ограниченията на трудовия пазар за българи и румънци. Моята братовчедка например замина като мед.сестра за градче край Берлин, но макар все още да няма категорични впечатления, поне бе спокойна, че фирмата не е фантом, тъй като не са й искали и стотинка. Ако "посредника" ще те кара да внасяш едни такси, по едни сметки...работата е ясна. За съжаление не всички млади и търсещи възможности навън хора са запознати с трудовото законодателство и все още доста от тях се лъжат по подобни оферти.
Иначе тук  - можете да намерите полезна информация относно работа в Германия - не само като мед.сестри, а и за сезонна заетост, което е особено подходящо, ако си студент и искаш да изкараш прилични парички в рамките на 2-3 месеца.

Последна редакция: пт, 25 апр 2014, 15:36 от Ivetta Stefanova

# 576
Точно тези Балканинвест ги гледах неотдавна (тази дума не знам дали се пише заедно  Thinking ) и доста се чудих дали ги бива, никъде не намерих никакви отзиви за тях, освен, че пускат обявите си и в jobs.bg ... Твоята братовчедка чрез тях ли е заминала за Германия като мед.сестра?

# 577
  • Под Слънцето
За мед. персонал в Германия изискват поне B2 ниво. Комисионна не взема агенцията, с която работя в Германия . Дори плащат пътните.

Никой никъде няма право да иска предварително пари за обработка или тинтири минтири..

# 578
Пак ги показваха по телевизията.Явно има много, които взимат пари.Хора от цяла България са се свързали със групата в Русе.Те уж знаят хората че не би трябвало да им взимат пари предварително,ама плащат. Rolling Eyes

# 579
  • София
За дезинфектор в чужбина (Англия например) плаща ли се добре (спрямо строителство или друг тип неквалифицрана работа)?
 Този курс, който се прави у нас дали важи за Европа?

# 580
Нормалната практика е да вземат такса от работодателя, а не от хората които тьрсят работа. Не знам дали е нелегално ако агенцията събира такса от хората, но тогава човек се пита за какво е тази такса при условие че не могат да ви гарантират че ще ви намерят работа. Работодателя е този, който има последната дума и работата на агенцията е да намери хора, които отговарят на изискванията.  При всички положения си имайте едно на ум ако се занимавате с такива агенция. Допьлнително сьм сигурна че е пьлно с мошеници защото търсенето е по-голямо от предлагането.

# 581
С желание се намира.
Аз съм намирал още от България с договор преди да замина.
В Катар, в Сащ .
В Австрия така и не прокопсах на място, но за 5 месеца, не съм и търсил толкова, само стаж карах.
Директното кандидатстване без посредници във фирмени сайтове, дава резултат ако човека е сертифициран, с приравнено образование , с местния език + поне още един и пак доза късмет.
На място рядко съм търсил работа, винаги с договори, явявам се на отворени дни , никога не плащам на посредници.  Не разговарям с човешки ресурси , а директно с работодателя, а в чужбина рядко говориш само с яйчарите.   
Хубавото е,че се минават тестове и е трудно да се назначат връзкари, но има пак много връзкарщина и в чужбина.
Аз без договори не рискувам и пак понякога човек е прецакан,да си отваряме очите какво пише вътре.

Но пък с пистолет в главата не бих живял в България  никога повече, само временно идвам понякога, София ми изглежда на Чернобил.

# 582
Къде живееш в момента? Grinning

# 583
И все пак не отговори на въпроса по темата - "Как си намерихте работа в чужбина?" - чрез кандидатстване онлайн ли ... добавял ли си винаги моивационно писмо, за коя сфера става дума въобще?

# 584
Нищо не става ясно,освен че София прилича на Чернобил. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт