Как си намерихте работа в чужбина?

• 243 313
  • 977
  •   1
Отговори
# 840
Все жени си бъбрите тука, отне ми време да изчета темата Simple Smile доста сте се разпалили, но! Съпругата ми емигрира преди 2 месеца и сега се води спор дали да рискуваме с детето и ние да тръгнем или да изчакаме изпитателният и срок да мине. Засега застъпвам на рисковия вариант да ходя да си търся работа на място. Докато я търся тази работа, няма да сме лишени от моя страна от доходи, защото професията ми позволява дистанционно да работя и да поемам freelance проекти, но целта е просто семейството да е заедно. Та как да постъпя? Ако може 1-2 съвета. Тя е на обратното на моето мнение.

# 841
Моя съвет е да го обсъдите със съпругата ти, а и щом тя е вече там на място, би могла да проучи възможности за работа за теб.

# 842
  • Cavan, Ireland
Аз не виждам какво те спира, аз съм споменавала и преди, дойдох на чужда земя с 40 евро в джоба, без дума английски, толкова трудно ми е било, че ако се във върна назад във времето, ако знам какво ще бъде в началото, никога няма да тръгна отново. Щом можеш да работиш без значение къде се намираш действай. Не си зависим от намирането на работа там.
И нашите мнения едва ли ще натежат в случая, ако тя не иска ти да отиваш, по-добре я послушай  😃

# 843
Аз не виждам какво те спира, аз съм споменавала и преди, дойдох на чужда земя с 40 евро в джоба, без дума английски, толкова трудно ми е било, че ако се във върна назад във времето, ако знам какво ще бъде в началото, никога няма да тръгна отново.

С 40 евро?  Shocked
То това сигурно не стига и за една вечер нощувка! Shocked Важното е, че си успяла и сега си добре! Предполагам сте заминали при свои хора и сте имали къде да спите Wink

# 844
  • Cavan, Ireland
Да дойдох при позната, която ми беше представила ситуацията тук доста по-розова отколкото бе всъщност.  Две години в началото, за които дори не искам да се сещам, но понякога падаш...ставаш, поотупаш се от пепелака и продължяваш. Когато са двама човека, единият от които работи а другият си човърка от вкъщи, не ми изглежда толкова трудно....само ако езика липсва, тогава става каша. Детето/децата са най-лесни, те учат езика най-бързо и свикват най-лесно

# 845
  • На зелено
Georgi, след като имаш доходи, знаеш езика, какво рискуваш? Детето на колко години е? Какво би му коствало да се отдели от средата, където е в момента?

# 846
  • The QC to be!!!
Georgi, след като имаш доходи, знаеш езика, какво рискуваш? Детето на колко години е? Какво би му коствало да се отдели от средата, където е в момента?
И аз това се зачудих?

# 847
Много хора в България имат доходи, но въпросът е дали с тези доходи ще могат да живеят в друга страна и да издържат семейство Wink
Жената е на изпитателен срок и е нормално да се притеснява!
Ако на човека доходите му бяха чак толкова големи, едва ли щеше да отива с мисълта да си търси там друга работа и да ни пита какво да прави  Wink
Само знание на език и доходи от freelance проекти понякога не е достатъчно, а и тук става въпрос и за дете!

# 848
Здравейте! Съпругът ми има предложение за работа за Германия, инженерна специалност - заплата 6500 евро. Искаме и ние с детето да отидем при него след няколко месеца, но не сме сигурни дали с тези пари ще може да живеем един нормален живот, като платим наема и останалите разходи. Аз ще уча тепърва език и затова засега това ще ни е единствения доход. Какво ще ме посъветвате - това нисък доход ли е за Германия и можем ли да се оправим?

# 849
  • Пловдив
  Предполагам, че това е сумата бруто. При всички случаи заплатата е много добра, дори и да трябва да плащате наем в град като Мюнхен например.

# 850
Анонимен, заплатата е добра, трима души ще живеете спокойно с тази сума, ще посрещате ежедневните си разходи, ще плащате спокойно наем, застраховки и ще остават и за глезотии.
Докато не сте при него, той ще плаща данъци като несемеен, тоест по-високи. Така, че финансово ще е по-изгодно да се съберете възможно по-бързо.  За езика на детето ще е по-добре също да заминете възможно най-бързо.
Погледнете на първа страница в немската тема, има много полезна информация накуп.

# 851
  • The QC to be!!!
Да, с тази заплата даже и бруто да е, не би трябвало да имате финансови проблеми - Сбъдваща го е описала добре.

# 852
Е стига де, Германия е европейска страна, може по интернет да се провери всичко колко струва, няма нужда се фукаме в БГ мама, на кой мъжа му ще взима 13 000 лева.
 Stop

# 853
  • На зелено
Хахах, и на мен ми прозвуча малко в този аспект, защото и без да пресмятам заплата в бг левове, за човек, който се интересува от немският пазар на труда, би трябвало да е прочел и да знае, че макар и тричленно семейство, може с много по-малко да се справи. Все пак успех и има калкулатори бруто/нето заплата, ако нещо ви притеснява, много ФБ групи, немска тема с подробна първа страничка и така  Flutter

# 854
Здравейте, имам един въпрос, ако някой е запознат ще ми е от полза много  Hug
Като продавачка в Зара, ХМ ( за Германия, Австрия и др. д-ви) или друг голям бранд, добре ли е да имаме опит в тези фирми в България или е по-добре да се кандидаства с опит в продажбите,но не в същата верига , в която ще се кандидаства ?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт