Болки при растеж.

• 9 075
  • 12
  •   1
Отговори
Искам да питам тези от вас които са имали този проблем с растежа при децата ви.
Има ли наистина такова нещо, какво ви се е случвало?
Споделете, моля  Hug

# 1
  • София
Моята дъщеря рядко се оплаква, не много често, болки в коленете и краката. Но при нея растежа никога не е бил с много големи и резки темпове.
Има съученик, заедно са от яслата, до миналата година майката много се оплакваше и сме говорили. Момчето се оплакваше от непрекъснати болки в ръцете и краката. Той миналата година доста израстна, тази също де. Водиха го и на лекар, но не помня да са му давали нещо.

# 2
  • BG

Да, имало е. Синът ми е на 16г. и периодично през цялото му детство и доскоро ( просто скоро не се е оплаквал, може и да се случи пак). Има периоди на бърз растеж и тогава болките са доста осезаеми. Нищо особено не се прави. Масажирах го, обезболяващи, разтривка с малко спирт.

# 3
Моят син е с болки в гърдите, гръдния кош.
Ходихме на електрокардиограма, изследвания.
След прекаран грип сме, дори още не е добре излекуван, но не могат точно да поставят диагноза.
Чух от други майки че имало такива болки при растеж...как се разбира дали е от това...

# 4
  • BG

О, Маргало, не сме конкретизирали и двете. Аз говоря за болки най-вече в краката. Нямал е в гр. кош. Не знам, може и да е от растежа, нека кажат и други майки. Предполагам, че както се отнася за ръце и крака, така може да се отнесе и за ребра - и те са кости и растат. Шом сте били на лекар защо се притесняваш? Болките в гърдите може да са от сърдечен произход ( навярно сте го изключили), от белодробно заболяване, ако е кашлял по-продължително и е засегната междуребрената мускулатура, неврологично - интеркостална невралгия, но тогава болката е доста остра и е локализирана по хода на някой нерв между ребрата, обикновено в ляво.  Откога са болките, дълго ли продължават, постоянни ли са, колко е голямо детето?

# 5
  • Талант на 2012,2013 г.
Здравей Маргало. При нас болките при растежа бяха в краката. И по-точно в колената и стъпалата. Но както и скоро писах в една друга тема в коляното болката си остана, въпреки, че вече е мъж и го водихме на какви ли не изследвания.Това, което пишеш ти ми е съвсем ново. За болките в гръдният кош, които да са причинени от растеж и затова не зная какъв съвет да ти дам. Дано да се намери някой по-компетентен от мен и да те насочи във вярна посока... PeaceВъпреки, че и това е възможно, защото и гръдният кош расте и се развива... Hug

# 6
Притеснявам се защото не можаха да ни сложат диагноза, напълниха ми главата с един куп неща и ме притесниха още повече...

# 7
  • София
И при моята дъщеря болките са в коленете и краката като цяло. 1-2 пъти се е оплаквала и от болки в ръцете.
При нейният съученик болките бяха в краката. Не са се оплаквали от болки в гръдния кош.

Най-вероятно при синът ти е нещо свързано с грипа.

# 8
 Моя син тренира баскетбол от 3год.,но от 3 седм. взе да се оплавка от болки в краката, най често се случва вечер след тренировка.Надявам се да са от разстежа,но ако продължава така ще го заведа на лекар.
 Ровейки се в интернет попаднах на тази статия:
 http://www.printo.it/pediatric-rheumatology/information/Bulgaria/12.htm

# 9
Доколкото знам растежните болки са само в крайниците, когато бях дете ги имах, големия ми син също имаше, него водих на специалист и нищо, трябва просто да порасне, аз също съм притеснена защото 5 - годишния ми мъник от няколко месеца започна да се оплаква от болки в колената а мисля че му е много рано, вярно че за 2 месеца порасна с 4 сантиметра ноооооооо, батко му доколкото си спомням е бил поне на 8-9 години когато се започна, но за болки в гърдите почти сигурна съм че не може да са растежни, трябва да потърсите причината при специалист, правиха ли му снимка на детето

# 10
  • Tам през Атлантическия океан
Маргало, давай му Рейки  Wink

# 11
  • София
Често и моята дъщеря се оплаква от болки -предимно в краката. Оплаква се и от главоболие, но аз мисля, че е от преумора. Когато е болна се оплаква от болки в гърдите. Като я попитам къде точно ми сочи гръдната кост. Предполагам, че от боледуването са тези болки. Надявам се бързо да отшумят Hug

# 12
  • Вече на светло в София
Ние преди месец имахме болки в мускулите, ставите и костите в ръце , крака и рамена. Бях се уплашила много. Болките бяха силни. Ходихме на ревматолог. Има изследване специално на кръв. От прегледа и резултатите лекаря каза че е прекарал тежка вирусна инфекция. Даде му диклофенак дуо 5 дни по 1 и болката отшумя.

Общи условия

Активация на акаунт