Подсъзнанието може всичко 33 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 85 901
  • 686
  •   1
Отговори
# 420
Рози за каква зареждачка става дума,нещо ми се губи.Момичета,радвам се,че продължавате напред в същия дух.Страхотни сте.

# 421
  • София
Starlight`, стихчетата са чудесни!  Peace

и мисля да ги пробвам  Wink

# 422
....Рози, ти какво си зареди? Радвам се за теб Hug....

Сложих си един проекто-договор заедно с моята визитка в джобче, пъхнах вътре даже две зареждачки за мобилен телефон, хоп в контакта и ги оставих по цял ден така да си стоят. В резултат получих договор за цялостно сътрудничество вместо спорадични поръчки.

Тази техника за мен постига именно елемента "визуализирай детайлно и после пусни". Все едно пишем поръчка към Вселената и вярваме напълно в нейната настройка и сила за реализация по най-добрия възможен начин вместо да ограничаваме с нашите тесни измерения и конкретни предписания за начина, по който да се постигне целта ни.

# 423
Момичета, здравейте!
Напоследък нямам време, а и нямам какво да ви кажа. Може би, трябва да се поспра, за да се вслушам в мислите си. Всичко върви много бързо. Уж нищо особено, а времето лети. Сгъстено е времето- много и го усещам много.
Получих доста подаръци от небесата. Срещнах един изключителен човек- жена- Благодаря много, за тази среща!
Напоена съм с оптимизъм, заредена съм с търпение.

Някак е хубаво, без да знам защо.

Крен- стихотворението ми допадна. Отдавна не бях чела нещо, което да ми хареса.

# 424
  • la Città Eterna
Рози, честито за договора! ( Laughing и аз така прилагам техниките като теб - моделирам си ги според моите усещения).

Да се похваля, днес направих първия си проект за клиент и ми дадоха втори (чертая на Autocad, към момента няма нови документи по българските проекти за превеждане, така че ми уплътняват времето по приятен и забавен за мен начин). Мисля, че в работата нещата се развиват много добре и се чувствам много щастлива (мъжът ми вече ме гледа подозрително защо ли се хиля безпричинно и съм такава замечтана, но наистина работата ми е мечта, всичко, което визуализирах и описвах в лунни списъци и карта на желанията).

Дължа страшно много на тази тема и ми е мъчно как са се развили нещата в темата, докато аз се занимавах само с новата ми работа и доколкото мога с домакинството... Надявам се нещата отново да станат както преди и всички да преминем през това изпитание, както и преди се е случвало...

Лени, обичам те и не искам да си тръгваш, знаеш това, нали?!  Hug Heart Eyes  bouquet

Изпращам много позитивна енергия на всички, които се нуждаят! И ви пожелавам сбъдване и на вашите желания както моите се сбъднаха! Обичам ви, простете ми, прощавам ви, благодаря ви!

# 425

А между другото, освен подобряване на зрението, правилното и редовно изпълнение на тази техника води и до отваряне на третото око  Hug

Mijjjka
, обясни, моля какво значи правилно? Питам съвсем сериозно, защото не мога да си представя как мога да гледам неправилно пламък на свещ? Simple Smile

# 426
С разфокусирано зрение Simple Smile

# 427
  • София
Камбанче, техниката се нарича Тратака  Peace

Ето описание как да се практикува. А и в Гугъл има доста статии  Peace

Тратака (концентрирано взиране)

За тази практика ще ви е необходима свещ. Запалете свещта и я поставете така, че пламъкът да е точно на нивото на очите, когато седнете. Седнете в удобна медитативна асана с изправена глава и гръбнак на една ръка разстояние от свещта.
Затворете очи и отпуснете цялото тяло, особено очите. В продълже ние на няколко минути осъзнавайте неподвижността на тялото си. Останете неподвижен през цялото време на практиката .
     След това отворете очи и фиксирайте погледа си във върха на фитила. Пламъкът може леко да трепка, но върхът на фитила остава винаги неподвижен. Не бива да мигате и да движите очните ябълки по никакъв начин. Не се напрягайте. Вниманието ви трябва да е толкова изцяло концентрирано върху фитила, така че да загубите усещане за тялото. Ако умът започне да се отклонява, внимателно го върнете обрат­ но към практиката.
     Когато очите се уморят, внимателно ги затворете. Насочете вниманието си във вторичния образ на пламъка, който остава в пространството пред затворените ви очи. Ако образът се движи, наблюдавайте го и се опитайте да го стабилизирате. Когато започне да избледнява, опитайте се да го върнете отново. .     Когато вече не можете да задържите образ , внимателно отворете очи и пак насочете погледа си във върха на фитила. Повторете процедурата с външното взиране. След това отново затворете очи и се взрете във вътрешния образ. Продължете по този начин З или 4 пъти . След като завършите последния път, разтъркайте енергично дланите си и ги положете върху очите. Направете това 2 или 3 пъти, преди да отворите очи .
     Продължителност: В началото започнете тратака само за 1 или 2 минути. Постепенно увеличете времетраенето. За общи цели 10 минути са достатъчни. Онези, които страдат от безсъние и умствено напрежение, трябва да изпълняват тази практика по 10-15 минути вечер преди лягане.
     Внимание: Тратака трябва да се прак-тикува със стабилен пламък, затова не бива да има течение в помещението. Практикуващият трябва винаги да избягва прекалено да се напряга. Способността да се държат очите отворени, без да се мига, трябва да се развива постепенно и с постоянство в практиката.
     Тратака е отличен метод за изчистване на натрупани комплекси, проблеми и потиснати мисли от ума, като дава възможност на практикуващия да наблюдава като свидетел как те се появяват. Но има вероятност също така тези проблеми да се проявят твърде бързо навън, което може да бъде малко смущаващо за ума. Ако това се случи, спрете практиката и потърсете съвет от опитен йога учител.
     В случаи на заболявания на очите като напрежение в очите, миопия, астигматизъм и дори ранни симптоми на катаракт вместо пламък на свещ може да се използва черна точка върху бял лист.
     Противопоказания: Страдащите от епилепсия не бива да практикуват тратака върху пламък на свещ. Те могат да се взират в съвършено неподвижен обект.
      Ползи: Тази практика балансира нервната система, облекчава нервното напрежение, безпокойството, депресията и безсънието, подобрява паметта и помага за развиване на добра концентрация и силна воля активизира аджна чакра и е отлична подготвителна практика за медитация.
     Варианти: Тратака може да се практикува върху всякакви предмети по личен избор. Не се препоръчва да се прави тра-така върху луната, кристална топка, огледало или тъмнината. Не практикувайте тратака върху слънцето, тъй като могат да се повредят фините мембрани на очите Изберете ли веднъж предмета на концентрация, не трябва да го променяте, в противен случай умът ще трябва всеки път да започва да се учи да възприема пак отначало новия предмет.
     Практическа бележка: Практиката включва взиране във фиксирана точка или предмет без мигане с очи. Целта на практиката е да се фокусира умът и да се обуздаят тенденциите му към колебания, като го превърне в еднонасочен и пробуждащ инструмент за вътрешно виждане. Цялото внимание и сила на ума се канализират в един непрекъснат поток. Този процес трябва да се извърши без усилие и напрягане. Щом постигнете това, спящите потенциали в ума спонтанно ще започнат да се пробуждат.

# 428
Момичета, като говорите за тия зареждания, да ви помоля за съвет.
Предстои ми едно ходене в чужбина, ама не е на 100% сигурно,
аз главно си визуализирам, ама ми се иска и нещо по-силничко,
какво точно бих могла да "заредя", например  newsm78

# 429
За пореден път се убеждавам, че когато човек следва вътрешното си усещане, няма да сбърка.
Ето че се оказава, че моето инстиктивно усещане за ползотворното и пречистващо действие на огъня не ме е подвело. Laughing

Момичета, винаги когато някой помоли за положителна енергия, аз се включвам, макар че не винаги го пишав в темата.

mijjjka, много обичам такива полезни, точно, ясно и конкретно обяснени техники. Heart Eyes

# 430
Момичета, като говорите за тия зареждания, да ви помоля за съвет.
Предстои ми едно ходене в чужбина, ама не е на 100% сигурно,
аз главно си визуализирам, ама ми се иска и нещо по-силничко,
какво точно бих могла да "заредя", например  newsm78

... паспорта и кредитната карта Wink

С разфокусирано зрение Simple Smile

Аз също го практикувам по този начин и в резултат на отпускането "виждам" отговори на въпроси, които съм си задала. Най-вече за цялостни ситуации, промени, насоки, как да се държа в някой случай, как да подходя към определен човек, или когато някои отношения са се закучили.

Дани, мерси, че ме подсети - довечера като се прибера (посреднощ ще да е ама нейсе) пак ще го напарвя, че имам една творческа задачка, която ми се иска изначално да подхвана правилно.

# 431

mijjjka, много обичам такива полезни, точно, ясно и конкретно обяснени техники. Heart Eyes

още нещо - срещал съм в смисъл, когато очите се фиксират неподвижно към обект, енергията се насочвала към 3 око.
Отделно ако обекта е позитивен и носи положителна енергия - още по-добре.
Очите възприемат различни видове енергии и лъчи, не само светлина.

# 432
Демек е възможно всяка енергия, която отдаваме или приемане, да бъде видяна с просто око?
Това би било супер.
Осебено за по-скептично настроените хора.

# 433
Демек е възможно всяка енергия, която отдаваме или приемане, да бъде видяна с просто око?
Това би било супер.
Осебено за по-скептично настроените хора.
двете очи ги възприемат, но не всеки ги осъзнава/Вижда - за това вече и с трето.
Но важното е че работи. И не е все едно какво гледаме:)

# 434
Не мога да не споделя с вас... Hug

КЪМ СЕБЕ СИ
Д. ДАМЯНОВ
Когато си на дъното на пъкъла
Когато си най тъжен и злочест
От парещите въглени на мъката
Си направи сам стълба и излез
Светът когато мръкне пред очите ти
И притъмнява в тези две очи
Сам слънце си създай и от лъчите
Създай си стълба и по нея се качи