Любители на кучета-17

• 55 290
  • 729
  •   1
Отговори
# 375
Вяра, започни с указаното на опаковката и с времето ще разбереш кучо има ли нужда от допълнително. Те обикновенно са лакомници и не отказват, но така ще му направиш лоша услуга. Hug

Благодаря ти много за инфото  Hug
Намерих този сайт за поръчки на кучешка храна - ако искате да го разгледате

http://www.zoomagazin.eu/index.php?clear=1&cat=167&cat1=33&cat2=133

А сетих се - храната, която взимам е на PURINA.
Освен това гледам, че Фрискъс е на Пурина, та се чудя дали е хубава храна???

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 11:57 от Вяра - А

# 376
Поздрави на всички бебоци  bouquet, лабрадорчето е голям сладур. А за филма "Марли и аз",  си мислех, че е измислица. В един от епизодите на Сизър обаче, разбрах, че книгата и филма са по действителен случай. Бяха го извикали за кучето след Марли, родословна лабрадорка, дето пък изтребваше де що види по двора, включително домашните им кокошки. Та Сизър се майтапеше, че след като е прочел книгата е наясно, че не могат да се справят с възпитание на кучета Laughing.

Анито , не знам как да го умилостивиш, аз навремето не успях, но не го правете. Разказвала съм за овчарката ми, която е взехме когато синът ми беше на годинка и израстнаха заедно. Имаха невероятна връзка, ферман мога да напиша. Кучето боготвореше синът ми, пазеше се го от всичко, най-впечатляващия случай беше, че се хвърли да плува  в Дунава след лодката , на която качихме синът ми и се наложи да се върнем, за да не се удави. Като родих дъщеря ми, мъжът ми работеше по 12 часа и въпреки, че бях против закара кучето при него в работата. Всеки ден беше с него, ние с децата ходихме почти всяка седмица и въпреки това до ден днешен ми тежи на съвестта. Прибрахме го след три месеца, но той никога не прие дъщеря ми. Игнорираше я напълно, все едно я нямаше в къщи, най-яркия ми спомен е, как тя (току що проходила) се навежда да го погали, а той се изправи и премести на друго място. Гаден спомен ми това Tired.

darito_71, аз си мисля, че трябва да вземеш мерки. Въобще не е бебе вече, напротив, мъжките някъде откъм 8 месеца до 1,5 година преминават през етапа на търсене на място в йерархията. Хормоните им бушуват яко и се пробват да се изкачват в стълбицата, както навън между кучета, така и в семейството. Ти си човека дето трябва да го гониш и да му се караш, доколкото се ориентирам мъжът ти пътува и ти ще трябва да си водача. Имаше няколко серийки със Сизър как се действа, даже си спомням една с английски булдог дето имаше подобни изблици на ярост, основното е да не отстъпвате, тръшвайте те го и го затискайте докато не миряса. Изнасянето в другата стая няма да помогне, то само тушира за момента. Специалист може много да ти помогне, за да ти покаже нагледно как да действаш, така че не е лошо да потърсиш. Peace

# 377
Търся добри стопани на моя мителшнауцер - прекрасна женска на 10 месеца. Оказа се, че е по-голям ангажимент отколкото мога да поема. Ако има желаещи - 0889202817.

# 378
Добре дошли на новите бебоци .Добре дошли и на човеците към тях. Hug
Вяра -а ,аз моя глупчо го взех на 40 дни,но една седмица се правих на майка му.Топли бутилки с вода в къщичката му ,плачеше вечер ,моята пижама при него и така.И аз съм чувала че е добре поне до 3-тия месец да са при майките си,но понякога обстоятелствата не разрешават.Като отидох да взема моя беше лудница .6 кученца и майка им ,кое кабелите гризе ,кое спи ,кое гризе крака на масата - идилия.А за храната ,не се притеснявай .Никога не съм мерила колко давам .Роял Канин е страхотна .С нея го захраних и после минах на Проплан ,сега вече сме на Педигри.Всички ветеринари препоръчват гранулираната храна ,само да е за бебета.
anjelka,от къде взехте тая малка френска беборанка..Страхотна е .Искам да я намачкотя .Аз съм един от  ,гордите  собственици на най лудата , най емоционална и темпераментна порода ,френско -пърдящохъркащ индивид.Забавни душици са френските булдоци,особено със своята индивидуалност и своенравие.Честито!!!
АнитоHugох много трудна дилема.Виж какво ти си човека който ще прецени дали ще може да се оправя с двамата.Това което ви предстои със съпруга ти е най хубавото и най- благородното нещо което може да се случи.Той най вероятно се притеснява повече от теб.В такива моменти мъжете стават неспокойни, несигурни и най вече объркани.Съвета ми е да не се карате или да се нагрубявате за неща за които все още не сте сигурни как ще се развият като дойде новият човек в семейството.  Всички сме чували възглесите"Абсурд как бебе и куче".Аз отгледах моя син с боксер и пекинез.Количката ,аз ,боксера и двете торби от магазина.Покрая тази ситуация се запознах с много хора които ме съжаляваха и ми помагаха и се чудеха с коя ръка бутам количката ,сега мои много добри приятелки .Не се притеснявай нещата ще се решат.

Пак много се разписах, ама как да не пиша като ми е хубаво при вас.Не остана време да споделя как протича  моето обучение.Няма да разказвам с подробности за да не стана  банална/ако не съм вече/,но искам само да ви кажа ,че вече на спалнята спим аз и Джестъра ,а татко му в хола на дивана.Два пъти ухапан/слава богу без външни белези/ Embarassedи при допир до спалнята лудо ръмжене и скачане .Френското лайно /без извинение/ спи на неговото място. Обичам и тримата си мъже.

# 379
Фламбенце ,докато се обеснявах ти си поместила поста си.Много си права.Всичко за , което ме съветваш съм го мислила и премислила.Ще търся специалист или каквото е необходимо ,но трябва нещо да направя по въпроса и съм сигурна в това което пиша в момента.Гледам всичко да представям с доза майтап,но хич не ми е смешно.Ние се превърнахме в експеримент на кучето си.Осъзнавам факта че нещата ще станат по лоши ако стоим и чакаме.Но не може единия да го възпитава а другия да го глези.Изчаквам да минат празниците и ще действам .Ще пиша за всяка стъпка напред, надявам се.

# 380
  • София
Преди малко един човек в зоомагазина много ме озадачи. Искаше да купи КОЖУХ на кокера си!  ooooh! Накрая се примири с нещо като мноооого дебела грейка. Хора, наистина ли обличате средно големите породи?!  newsm78

# 381
  • Бургас
Деси, жестока си!  hahaha Joy hahaha Joy hahaha Joy hahaha КОЖУХ ли каза?
Моят кокер не дава за нищо на света да бъде облечен, та камо ли в кожух и затова спрях всякакви опити да го изнежвам, защото и без това сутрин отивам на работа и спирам всички климатици, той пак стои на студено.
Момичета, балгодаря за ценните съветчета, може би накрая ще му ги събера да ги чете той, защото знам че и той е мн привързан към кучо, но майка му не обича животни и цял живот на това го е учила. Отне ни /с Роко/ няколко месеца да променим този факт и сега ще се преборя и с клишето "бебе и куче не може", защото може, знам го, виждала съм го и уважавам много хората, които приемат животните като равни.
А за МАТИЛДА - мога да кажа миличка, че съжалявам че не си преценила рисковете на професията, защото сега твоят живот не зависи от решенията на кученцето, но неговия зависи изцяло ,от твоите, а то вероятно е и привързано към тебе вече!

# 382
Никога не съм извеждала Хъко  с пуловер или палто. Обличала съм пуловер само в къщи след къпане или ако преценя, че е студено. Просто в къщи стоеше на едно място, а навън търчеше като гламав и е абсурд да му е студено.

Сега на бялото мече хич не му е студено, а ние живеем в къща и да си призная не е сахарска жега

# 383
  • София
Деси, жестока си!  hahaha Joy hahaha Joy hahaha Joy hahaha КОЖУХ ли каза?

Аз първо помислих, че ми се причу, ама човекът го повтори два пъти!!! При това кучето е на 10 месеца, не е бебе. Много ми се искаше да му кажа, че моят мини пинчер тича гол и бос по студените плочки, ама се сдържах  Mr. Green Интересното е, че продавачката реагира съвсем спокойно, явно не й е за първи път  Laughing

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 16:05 от -=Деси=-

# 384
Понеже ви следя  постоянно,не мога да не се набъркам и в темата за гардероба на нашите домашни любимци.Жива суета на хората.
Аз се притеснявах от това, че френските булдоци са късокосмести и на моето французче ще му е студено. Тръгва кака ви Дарина да избира на Джестъра дреха .То шеф и кройки ,то голяма превземка,то с качулка.Дойде време да го обличам.Горкото животно стои и се чуди какво става ,Ходи като насран ,който ни срещна умря от смех.Той зад мене, аз го дърпам,качулката му пада на очите ,ще се спъне ,ще се пребие горкото заради мене.Нито пишка ,нито ака.Върнах се в къщи и започнах сама да се хиля .Свалих прословутото якенце ,изкарах го навън,радостен тича ,бяга си ,свърши си работите и се прибрахме.
Някой ми беше писал, че Джестъра е пич и може без дрешка.Забравих кой, ама много е прав.

# 385
Момичета,
имам бърз въпрос. Каринестото яде мандарина, ами сега? newsm78 ooooh!

# 386
  • София
Понеже ви следя  постоянно,не мога да не се набъркам и в темата за гардероба на нашите домашни любимци.Жива суета на хората.
Аз се притеснявах от това, че френските булдоци са късокосмести и на моето французче ще му е студено. Тръгва кака ви Дарина да избира на Джестъра дреха .То шеф и кройки ,то голяма превземка,то с качулка.Дойде време да го обличам.Горкото животно стои и се чуди какво става ,Ходи като насран ,който ни срещна умря от смех.Той зад мене, аз го дърпам,качулката му пада на очите ,ще се спъне ,ще се пребие горкото заради мене.Нито пишка ,нито ака.Върнах се в къщи и започнах сама да се хиля .Свалих прословутото якенце ,изкарах го навън,радостен тича ,бяга си ,свърши си работите и се прибрахме.
Някой ми беше писал, че Джестъра е пич и може без дрешка.Забравих кой, ама много е прав.

hahaha

Между другото, аз като търсих дрешка за Джеси (с идеята да си я носи вкъщи), забелязах, че повечето дрехи са за по-едри кучета, за най-малките като нас има мнооого малък избор, а точно ние би трябвало да имаме най-голяма нужда  newsm78

Момичета,
имам бърз въпрос. Каринестото яде мандарина, ами сега? newsm78 ooooh!

Не й давай цитруси, киселината само ще й навреди  Hug

# 387
  • Варна
darito_71 , аз, аз казах, да махаш дрешките и да не правиш хубавото куче за смях.

Snarky Chimpfanny, дано да е хапнала малко. Не вярвам от малко да й стане нещо. От повече - обичайните неща - повръщане и разстройство. Съжалявам...
Относно отношението дете - куче, просто нашите дъщери са големи над 20. Кучето ги обича, но няма опасност да ги събори от радост или да ги гризне по краката. Те веднага го слагат на място. Но племеникът ни е на 8. С него става най-голямата игра и са чудна картина. Ще потърся снимки да кача. Гледела съм ги как се борят на земята. Арчи не използва никога нокти и зъби. Само лапите и тялото. Много е внимателен. Но преди няколко седмици, малкият дойде у нас и кучето веднага се метна на гърба му.  Мисля, че реши, че е време да покаже кой доминира. Скарахме му се и уж се кротна. Сега по празниците пак ще видим.

Matilda1 , пробвай и в други форуми. Сложи снимки, кученцето заслужава да попадне в добро семейство.

# 388
Да попитам, ще има ли някакъв проблем ако давам на Сара понякога котешка консерва? Предоплагам, че щом едните са за кучета, а другите за котки ще имат някаква разлика в съставките.

Последно време ни е голям проблем яденето. Не иска да яде от купичката си и дотолкова ме притеснява да не й стане нещо, че я храня от ръка , което знам, че е голяма моя грешка ooooh! , но вече ме поставя в такива ситуации, в които мисля повече за здравето й отколкото за това да не я уча на вредни навици. Купичките й са пълни, а тя повръща стомашен сок от глад. Ще ме побърка...
Гранули не иска и да помирише. Два пъти един след друг, една и съща храна не яде.
Преди малко й купих една котешка консерва и си я изяде половинка с удоволствие, а това не се беше случвало отдавна.
Имам чувството, че не иска да яде, защото купичката й е в кухнята, а ние вечеряме в другата стая. Ако нещо, което съм й дала й хареса си го мъкне при нас в стаята  Confused .

# 389
  • Враца
дай и човешка храна

Общи условия

Активация на акаунт