Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Колко дълго издържа приготвената смес? Или се приготвя всеки път?
Как се приготвя рецептата за хрема с лук и вода?
Какви са рисковете от използването на народни средства за лечение?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Колко дълго издържа приготвената смес? Или се приготвя всеки път?
-
Как се приготвя рецептата за хрема с лук и вода?
-
Какви са рисковете от използването на народни средства за лечение?
Използването на народни средства за лечение може да бъде рисковано, особено при деца, поради потенциални алергични реакции, неправилно приложение или неподходящи съставки. Например инхалациите с лайка могат да бъдат опасни за деца с алергии към това растение, а мазта от Язовник не трябва да се прилага върху кожата на деца с алергии. Винаги е препоръчително да се консултирате с лекар преди използване на подобни методи, особено при деца.
-
Какви са ефективните и безопасни домашни средства за лечение?
-
Какви традиционни методи и рецепти се споменават в дискусията?
Само да допълня - вестника трябва да е черно бяла част, а не цветно мастило. Надупчва се с игла /слагаш го върху възглавница/. Намазваш и слагаш с меда към гърдичките + гръбчето. Лошото е, че сте малки
. Ако искаш може да размачкаш вестника, че малко дращи като е гладък.
.Снощи имах възможността да се възползвам от "бабините методи" - дребния си изгори ръчичката ,нямах нищо под ръка за изгаряния/слава богу не беше дълбоко/, сетих се за тази тема във форума...една мама беше написала , че в/ху изгхореното се слага... суров картоф .Настъргах малко от картофа и наложих ръчичката ,след малко подмених компреса...и на сутринта направо не повярвах на очите си - нямаше спомен от изгореното - нито зачервявания , нито мехури - нищо !Днес го препоръчах този метод на две приятелки . Благодаря