Хитрини за пестене на време!

• 95 927
  • 786
  •   1
Отговори
# 150
# 151
Неразбрах тази  вълшебната гъба става и за миене на посуда ли ? newsm78 Аз моята  я ползвам при  4истене  на замърсени повърхности само .
Много полезна  тема  Peace Peace
За миене на посуда - едва ли,но чисти перфекно!
Всички пръстчета по тапетите изчезнаха и бюрото/химикал /

# 152
Тесто меся в купата на тапър уер-слагам продуктите,затварям с капака,врътвам я в ръцете 10.15 пъти оставям настрана докато капака пукне 3 пъти и тестото е готово Peace PeaceГотвя почти винаги в хермитика-чисто,бързо и здравословно

Интересна и полезна тема. Peace
Тази купа и аз я имам отскоро и наистина ми  спестява много време и най-вече цялото мацане при замесване на тесто. Simple Smile Ръчният им миксер също е много практичен за приготвяне на сместа за палачинки.
Тази химическа-вълшебна гъба в нашият град не са я и чували за съжаление, а така имах нужда да пробвам да изчистя няколко творения на дъщеричката ми, които не се отстраниха с други препарати.Sad

# 153
  • Русе/София
Тесто меся в купата на тапър уер-слагам продуктите,затварям с капака,врътвам я в ръцете 10.15 пъти оставям настрана докато капака пукне 3 пъти и тестото е готово Peace PeaceГотвя почти винаги в хермитика-чисто,бързо и здравословно

Интересна и полезна тема. Peace
Тази купа и аз я имам отскоро и наистина ми  спестява много време и най-вече цялото мацане при замесване на тесто.

Дайте някакъв линк за тези купи.

# 154
# 155
Много интересни неща пишете!  Peace
Аз се сещам за следните:
-зелените подправки мия и кълцам в блендера,с после в плик и замразявам.
-варя месо за малката,пасирам и замразявам във формите за лед,после го прехвърлям в пликове
-готвя за нея по едно ястие за два дни,като първия ден слагам месо,а другото сипвам в бурканче и слагам в хладилника,без месо.ако съм сготвила повече,замразявам в бурканче,гледам да имам по 1-2,за всеки случай
-тъй като нямам съдомиялна,гледам да мия когато имам време,за да не ми се трупат съдове,а и гледам да цапам колкото е възможно по-малко (за разлика от мъжа ми  ooooh!)
-за да не ми люти лука,го беля и слагам за 10-тина минути във фризера,после не люти
АКо се сетя ще допълвам. Simple Smile

# 156

Банята веднъж месечно я натърквам цялата с оцет, сваля варовика, а фугите блестят, мирише малко на салата, но пък е естествен продукт.

В тази връзка се сетих, че най-доброто за почистване на фаянс е лимонтозо.
И аз бях скептична, но върши чудна работа.

# 157
 Hug И аз да науча нещо  Hug

# 158
  • Pb
Ето някои допълнения и от мен:

Почиствам готварската печка докато е топла, така усилията са мн. малки и препаратите стават почти излишни.
Плотовете в кухнята са ни от фаянс - почиствам ги със сода за хляб - става качествено и не губя време да измивам по няколко пъти от притеснение, че е останал химикал по тях.
Подобно на други, варя по-големи порции месо, после замразявам излишното. Това със затварянето на манджа в буркани го практикувам успешно отдавна - ето, сега цяла седмица не съм готвила  Laughing
Доразвивам идеята на minimo за ключовете - моите са закачени на връв, която съм завързала за дръжката на дамската чанта, така само дърпам връзката и ключовете са ми за 1 секунда в ръката (имала съм не една и две истории за връщане до вкъщи, заради забравени ключове).

# 159
Може някой вече да е писал,но..
Като правя зелеви сарми ,изрязвам най-меката и хубава част на листа за целта.Останалото-настрана.После режа остатъците от листата на ситно,задушавам с малко мазнина-и във фризера.Като ми потрябва-имам полуготово ястие.Пести се не толкова време,колкото цапане и мирис на зеле  Laughing

# 160
  • София
Ихаааа
Обожавам да пестя.....време Grinning
Примерно аз чистя така.Понеделник-хола-прозорци,пердета,библиотеки и т.н.тВторник-спалня,сряда -кухня-по основно,четвъртък-баня и тоалетни,петък-детските,че тогава сина не учи след обяд и помага.Събота и неделя е време за почивка и бегом навън.Оставя ли нещо да избяга от графика се скъсвам да почиствам наведнъж.Да ми е здрава пералнята,печката те вършат останалото.Пазарувам м/у другото в събота или неделя като се връщаме отнякъде,на всички входове на Софията има някакви голями хипермаркети.Купувам по-трайни продукти,мъжО купува останалото и не върша тази работа аз.Когато бях на работа готвех по няколко манджи и ги съхранявах в съдове Тапъруеар,за цяла седмица.
О и да не забравя,научих си децата,че всеки понеделник уволнявам по една слугиня,назначена в неделя вечерта Twisted EvilТака,те си поемат дяла от работата и аз не препускам непрекъсната по тях.

# 161
О и да не забравя,научих си децата,че всеки понеделник уволнявам по една слугиня,назначена в неделя вечерта Twisted EvilТака,те си поемат дяла от работата и аз не препускам непрекъсната по тях.
hahaha  202uu

# 162
Пък аз пестя време като карам мъжа ми да ми помага за всичко

# 163
записвам се да следя Grinning

# 164
Когато купя лук до обелвам и го слагам в найлонова торбичка в хладилника. Издържа доста време и после не се реве от нарязването, а и се пести време като готви човек.

Беше ми се случвало да съм на работа и в еднолитрово шише да накисна боб ( бях забравила да направя това у дома, а обещанието беше боб за вечеря  Mr. Green ) и  като се прибрах изрязах бутилката и почнах да варя накиснатият боб. Стана много бързо  Mr. Green

Когато готвя във фурна с фолио, прибирам го и когато пържа нещо покривам тигана с него и после го изхвърлям. Така едно фолио ползвам няколко пъти  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт