Хитрини за пестене на време!

• 95 934
  • 786
  •   1
Отговори
# 285
Има един препарат за премахване на мухъл на BISON,червено шише.спрей е,напръсква се и мухъла изчезва.Ползвала съм го за банята,но мирише на гадно,като на белина.Мисля,че е около 10 лв

# 286
Според мен няма смисъл да се купуват Саво, Бизон и подобни, тъй като те са си белина, но на доста впечатляваща цена. По-добре си купете шише белина и си изсипвайте в шише с пръскалка!

# 287
 Peace може да се пробва с ACE белина  Thinking ( май не мирише толкова)

# 288
Peace може да се пробва с ACE белина  Thinking ( май не мирише толкова)
ДА има една  лавандулова мисля ,сега ме мързи да отида да про4ета  Peace

# 289
# 290
АСЕ не мирише толкова, щото е поразредена и ароматизирана. Това не значи, че е по - малко отровна.
И най - обикновена белина ще свърши работа  Peace.

# 291
  • под кривата круша
...аз когато купувам ориз, боб, леща
отделям един час време , но ги изчиствам предварително и си ги слагам в стъклени буркани.
Така когато в последствие ми трябват за готвене, те са вече изчистени и си взимам количеството, което ми трябва...
И аз правя същото.
Вариант на замразените зеленчуци са сушените-обикновено като ми останат суша целина, праз, моркови, магданоз и след това слагам в супите. Картофите, когато започнат да покълват, ги бланширам и замразявам във фризера да си чакат реда.
Когато простирам дрехите ги изпъвам старателно, така че да не се налага да гладя. Ама сърце юнашко не трае, та пак ги гладя, поне става лесно Crazy
На зимнината /а и на замразените храни/ слагам етикети какво, кога е затворено и кога изтича срока, подреждам ги в зависимост от това-FIFO Simple Smile
За Коледа ми подариха една полезна джаджа-органайзер за чанта. За който не го е виждал още, това е един несер с джобчета по стените-за химикали, тел. и още 4-5 неща + щипка за ключове. Не бих дала толкова пари, за да си го купя де, но е много удобно като сменям чантите-просто вадя несесера. Освен това е толкова малък, че няма как да бъде разхвърлян. Някой по-сръчен може и да си ушие такова.
Явно ми липсва въображение, защото не съм използвала ел. уредите извън основното им предназначение Simple Smile За термоканите, с Тефал сме вече трета година, много съм доволна.

# 292
  • Пловдив
Есме В., да попитам само за този органайзер за чанта, става ли и за по- малко чанти, които са издължение нагоре? Наистина ли само го хващаш и преместваш в друга чанта? Ако е така, ще е супер, спестява се много време, а и нищо не остава забравено.

Малко хитрини и от мен- сладки и прочие тестени неща пека задължително на хартия за печене- спестявам миене на тавите, а и хартията може да се използва многократно.
За тези, които имат уред за готвене на пара-чудесен за варене на продуктите за руска салата наведнъж- картофи, моркови, яйца.

# 293
  • Pb
Есме, как сушиш морковите?
зад поста ти съзрях човек, обвързан по някакъв начин с ХВП, ДХП или направо ДД(омакински) практики Laughing

Органайзер за д. чанта http://www.topshop.bg/kangarookeeper-105889-p.html?ils=58
Хитро са го измислили, но за по-малки чанти няма да стане.

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 09:43 от елхичка

# 294
  • под кривата круша
gabrielade, същото е, което е показала елхичка. Изглеждат големи на картинката, но аз имам размер 24/15, който се оказа сравнително малък. Обаче взе, че пасна точно на повечето ми чанти. И в по-висока съм го слагала на дъното, пак е по-подредено, отколкото без него. Вътре държа портфейл, документи и др. важни дребошляци и съм спокойна, че поне тях няма да забравя.
зад поста ти съзрях човек, обвързан по някакъв начин с ХВП, ДХП или направо ДД(омакински) практики Laughing
Ами, обвързана съм предимно със ЗС, ЗДДС и пр. прелести Laughing Морковите ги нарязвам на кръгчета и ги оставям на терасата, завити добре с хартия /проветриво и тъмно/.
Сетих се и друго-като видя, че някой продукт е на свършване, записвам го веднага в списъка с покупките, за да не забравя и да не се щурам после.
И да ви питам-показаха ми глава целина, потопена в буркан с малко вода, която редовно си пуска листенца и направо си късаш, без да купуваш всеки път. Обаче явно бъркам нещо, защото вече втора глава изхвърлям-загнива откъм горната част с листата. Някой правил ли го е и каква точно е технологията?

# 295
Изчетох цялата тема и мога да кажа че много от нещата съм ги ползвала, без да се замислям дори, че биха ми спестили време, просто по инерция дето се вика, понеже съм сметнала, че така трябва да се правят.  Laughing
Само не разбирам как така влизате да се къпете (боси) в банята която е напръскана цялата с препарат за почистване  newsm78 не е ли вредно за кожата? Това сякаш само не бих опитала...  Rolling Eyes

# 296
Изчетох цялата тема и мога да кажа че много от нещата съм ги ползвала, без да се замислям дори, че биха ми спестили време, просто по инерция дето се вика, понеже съм сметнала, че така трябва да се правят.  Laughing
Само не разбирам как така влизате да се къпете (боси) в банята която е напръскана цялата с препарат за почистване  newsm78 не е ли вредно за кожата? Това сякаш само не бих опитала...  Rolling Eyes

По джапанки ! И повярвай - пести се време !
Бързо,лесно,ефектно!

# 297
  • София

Ти как разбра боси ли се къпем?  Mr. Green

# 298
Браво, страхотна тема  Laughing Някои от хитринките ги ползвам, но и доста полезни неща научих Hug

1. Аз например като правя смес за гофрети - си я сипвам в шише от безалкохолно. След като направя гофретите, пъхам шишето с останалата смес в хладилника. После като ми се прияде- вадя и пека.
+ Сместа може да трае няколко дни в хладилника.
+ На мен лично ми е по-лесно да сипвам сместа в гофретника направо от шишето, от колкото с черпак. Peace

2. Преди да изляза си забърсвам ботушите с мокра кърпичка /така пада мръсотията, без да е нужно да ги мия/. По някой път след това слагам и боя.

3. Празното шише от безалкохолно го стискам до като му "изтече" въдуха, завинтвам му капачката и го хвърлям в боклука - така заема доста по-малко място.

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 22:52 от vitalitykoki

# 299

Само не разбирам как така влизате да се къпете (боси) в банята която е напръскана цялата с препарат за почистване  newsm78 не е ли вредно за кожата? Това сякаш само не бих опитала...  Rolling Eyes
Ти как разбра боси ли се къпем?  Mr. Green

Ами сетих се че може и с джапанки да влизате, но аз така се къпя само на обществени места (фитнес залата, душ на плажа...), не съм предполагала че някой влиза да се къпе в собствената си баня с джапанки. Но е напълно възможно явно, просто на мен не ми е хрумвало.  Mr. Green  Hug

Това с шишето и гофретеното тесто също го практикуваме, поради простата причина че съм виждала така да правят по павилионите за гофрети - просто им откраднах добрата практика.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт