Хитрини за пестене на време!

• 95 934
  • 786
  •   1
Отговори
# 345
 Peace Терариума на костенурката измивам, като изсипя мръснатаводе със домакинска ролка(салфетка) напоена с малко доместос минавам стъклата и после изплаквам .Самата костенурка със стара четка за зъби излъсквам!
Картофи и други зеленчуци чистя върху вестник и после изхвърлям  отпадъците.
Ползвам торбичките от магазина(тънките) за боклук

# 346
   За рендета с малки дупчици и сито - поставят се във фризера, а после се изплакват с топла вода.
   Избелели дрехи се боядисват във пералнята.
   Счупени стъкла с течност по пода - първо се събират едрите парчета, а върху останалите се поставят на пластове вестници. Като се напоят с течността - поставят се още вестници и така докато спрат да попиват. Стъклата залепват за вестниците - внимателно се сгъват и изхвърлят.
Печене на пара - във фурната върху решетката се поставят продуктите които ще се пекат - риба, месо, зеленчук. Може да се постави върху самата решетка фолио, за да не  се цапа. Най-отдолу на фурната се поставя тава с много вода.
    За фугите в банята - със специален препарат се впръсква , но ако има останали следи все още, се минава с маркер за фуги - като бял коректор е.
  Нещо интересно, но не е пробвано - ако трябва да се смъкне бъчва по стълбище - поставя се една стара гума в нея и се пуска надолу

# 347
От къде да купя маркер за фуги?

# 348
След хранене с използваните салфетки избърсвам чиниите, като остатъците от храна изхвърлям в найлонова торбичка ! После директно в миялната Peace
Извинявам се ако го има напред в темата!  bouquet

# 349
Много сте добри, момичета! Направо ме изумихте. Аз имам сериозен проблем с организацията на времето и се записвам да чета хитринките!

# 350
След хранене с използваните салфетки избърсвам чиниите, като остатъците от храна изхвърлям в найлонова торбичка ! После директно в миялната Peace
Извинявам се ако го има напред в темата!  bouquet
И аз правя така! Peace

# 351
  • София
По-напред четох за вариант за миене/чистене на гъби за готвене.Не се мият,а се слагат в торбичка...нещо не разбрах точно,би ли ми обяснил някой по-подробно каква е процедурата?

# 352
 Peace Салата от кисело зеле
Почивните дни вадим една зелка, нарязвам я на дребно(може и да се овкуси) но аз не го правя и слагам в буркани с винт.Така цяла седмица имаме готова салата!

# 353
По-напред четох за вариант за миене/чистене на гъби за готвене.Не се мият,а се слагат в торбичка...нещо не разбрах точно,би ли ми обяснил някой по-подробно каква е процедурата?

Слагаш гъбите в найлоново пликче, слагаш брашно - 4-5 лъжици, наливаш в пликчето и вода, разтръскваш енергично, така че водата + брашното хубаво да облеят гъбите и така се маха основната нечистотия - пръстта. После се мият по-лесно.

# 354
  • София
Супер тема!
И аз ползвам доста от тези хитринки без да се замисля.
Също съм хвърлила око на една чанта с връв и ключодържател за ключовете, че ми е писнало да ровя  ooooh!
Нещо, което не видях да е споменато е при простирането винаги щипките се държат в кошничка, която си закачам до мен на простора. Така не се разхождам напред-назад за нова щипка. Хем като щипките стоят в кошничката не се развалят от слънцето ако стоят вечно на простора  Peace

# 355
  • София

Слагаш гъбите в найлоново пликче, слагаш брашно - 4-5 лъжици, наливаш в пликчето и вода, разтръскваш енергично, така че водата + брашното хубаво да облеят гъбите и така се маха основната нечистотия - пръстта. После се мият по-лесно.
Много благодаря!Ще опитам непременно!

# 356
Гъбите стават бели и съвсем чисти. Само се изплакват след джуркането в плика.

# 357
  • София
Чак не ми се вярва,още утре ще опитам.Много готвя гъби,слагам на почти всички манждички ,но това миене и запушване на мивка вече ми писна.Благодаря за съвета! Hug

# 358
Аз благодаря за идеята за хартия за печене.   bouquet
Не бях ползвала, преди да прочета в тази тема. Сега я ползвам за всяко печене в тава. Освен че се пече без мазнина, вече не загарям тавите /вечния ми проблем досега  Wink/ и така пестя време от досадното киснене и жулене. Дотук съм пекла сьомга, тиква, баница, питка, рибени пръчици - страхотно!

# 359
От къде да купя маркер за фуги?

Виждала съм в Била около 7 лева стува има едни кръгли щендери дето се въртят и на  тях има окачени разни дреболии

Общи условия

Активация на акаунт