Хитрини за пестене на време!

• 95 933
  • 786
  •   1
Отговори
# 450
  • на20 километра от Бургас
Като си купувах кафемашината преди няколко месеца от Техномаркет,ми предложиха течен препарат специален за кафемашините,даже разтварял спечено кафе,ама ми се видя доста скъп и не си взех.Аиначе и аз старата машина чистих с оцет и едни пакетчета от супермаркета за еднократна употреба-пак са май нещо оцетно,но нямат миризма.Ако видя такава шпатулка за почистване и аз ще си взема,че сега търкам керамиката с CIF и кухненска тел Thinkingоще нямам поразии,ама внимавам newsm78

# 451
  • Pb
А после не мирише ли на оцет  Thinking
Не, няма никакъв проблем, миризма не остава. По същия начин се процедира и с уредите за готвена на пара - дори в самото упътване за употреба е дадено това като н-н за почистване на нагревателя - накисване с оцет.
Иначе за кафемашините - като превантивна мярка, слагам мин./изворна вода, според зависи каква е купена. И нашата машина профилактика на реотаните не е видяла...

# 452
  • Не от София.
Добре,де-обезмаслителят не вреди ли на керамичните плотове.Аз мисля да си купувам от специалните препарати за почистване на тези плотове,имате ли представа за цените?

# 453
Керамичният ти плот е стъкло - закалено, термоустойчиво и евентуално матирано стъкло.
Каквото вреди на стъклото, вреди и на стъклокерамичният плот.

# 454
  • Не от София.
Керамичният ти плот е стъкло - закалено, термоустойчиво и евентуално матирано стъкло.
Каквото вреди на стъклото, вреди и на стъклокерамичният плот.

Ми тогава смело ще пръскам  Flutter

# 455
Аз стъклокерамичния плот без проблем си го чагъртам с това ножче и няма надраскано грам. При мен проблема идва от честото варене на мляко (понеже си квася домашно мляко) и честото му забравяне  Embarassed Та като ме подсети млякото, че е извряло, колкото и топъл да е плота млякото е загоряло и не мога да го изчистя  Embarassed

Почиствам иначе с медикс за инокс и ст. плотове, който съм купила преди и аз не помня кога  Whistling

С обезмаслителя пръскам около ст. плота, т.е. плота на кухнята и "гръбчето" ако/като има пръски  Peace

# 456
  • София-в сърцата на моите деца
А нещо за еспресо кафемашина да ми предложите  Thinking
Никога не съм и правила профилактика и нямам представа как става,а вече е на година и половина  ooooh!
В магазините DM има едни специални прахчета  в пликчета -струват не много скъпо, които се слагат в кафемашини или кани за почистване от котлен камък.Има нарисувана ел.кана и кафемашина... Peace

# 457
Благодаря на всички за отговорите  Hug

Дидела ще проверя в ДМ и без това е до нас  Hug

# 458
Полезна тема , зашис за да ви следя

# 459
Плота и аз със обезмаслител   го  чистя   дайе  и хладилника  Embarassed  отвън де .
А  за каната и кафе машината ползвам на перилик   имат   разтвор   за  котлен камък    и  им правя профилактика  на  1  седмица -няма мирис   ,но изисква изплакване
п.п.   пробвах  това със оцета и  водата   при почистването  на микровълновата  (преди това   я оставих  хубаво  да  се поизцапа) и  се получи без   усилия   я  изчистих  Peace Hug Peace
ЗЛАТНИ  СЕ МОМИЧЕТА   bouquet

# 460
  • София
Аз микровълновата изобщо не я чистя вече, защото не ми се налага.
Ползвам капак за микровълнова. Той като се зацапа го мятам в миялната и готово Simple Smile

# 461
Какво  представлява  този капак   ,ако е   възможно  сника  Praynig Praynig ,че ме заинтригува

# 462
  • София
Ето това е:

прозрачна пластмаса с малки дупчици отгоре, голямо удобство е, защото фурната ти остава чиста Peace

# 463
Аз правих току що кекс с ябълки.... така, че на плота отварям страница от един вестник и измитите ябълки беля върху вестника, после счуквам яйцата в купа а обелките мятам на вестника, така с разните там ванилии и бакпулвери, а и малко олях с олиото, но върху вестника, а и брашно се поразля... както и да е , като приготвих всичко в купата и го сложих в тавата, а нея във фурната - врътвам часовника на 30 минути, прибирам вестника, пълен с боклуци - ххоп в коша... и измивам купата и единн тиган, в който бланширах ябълките и готово!

# 464
  • на20 километра от Бургас
 GrinningТъкмо днес щях да ви питам за микровълновата,как я почиствате отвътре и гледам,вече сте   я разнищили.Утре ще пробвам това с оцета че вътре има едни упорити пръски,дано да излязат.В моята има нещо като дебело фолио на едната страна и не смея да го чистя да не го надраскам.При вас има ли, и как го почиствате.Имам и още един въпрос,момичета-голям проблем са ми белите петна от чаши с вода,които моите оставят върху фурнира на секцията естествено ooooh!С мебелочистител не се махнаха и не знам дали изобщо нещо ще помогне.Оле,много дълго стана,ама някой може да знае нещо   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт