Хитрини за пестене на време!

• 95 927
  • 786
  •   1
Отговори
# 645
Аз обаче пак твърдя, че е безумие.
Прахът за пране е за дрехи, не за чинии. Дори и добре изплакнати, по съдовете остава прах за пране. После в тях се сервира храна. А остатъците от праха отиват в стомасите ни. Мерси.

И какви ще са тези крайни случаи на недоимък за препарат за миялна?!

# 646
Мразя да гладя, ама много мразя. Затова споделям моите хитрини там-сгъвам пердетата на 4 по дължината им (пердетата ми обаче не са дълги до земята, а са под рамките на прозореца и са привързани встрани, та не знам дали хитрината ще действа и при дълги, които са по цялото протежение на прозореца) и така ги гладя почти до горе-на една педя от перделъка-чак като стигна до него си ги разгъвам в цялата ширина. (Първо си ги гладех "нормално", после ми хрумна да ги сгъвам на две, вече съм на етапа -на 4 да ги сгъвам, ако стигна следващ етап-ще споделя и за него  Joy) Като ги поставя никъде не личи, въпреки че не внимавам и си правя ръбове като ги гладя сгънати. Освен това, белите тениски за под ризите на мъжа ми през зимата (само през зимата обаче-тогава от тях се вижда само едно триъгълниче от предната страна под ризата....) гладя само от предната страна-задната си я спестявам. Joy Joy Joy

# 647
  • София
Нашите пердета са такъв тип, че ако се закачат веднага след пералнята сами се изглаждат. Явно от тежестта  Peace
Аз нямам съдомиялна, но все ми се струва, че една бутилка веро за резерва няма да навреди толкова нито на ръцете, нито на съдомиялната, докато се набави нов препарат  Peace

# 648
  • Pb
казабланка, доста се посмях с теб Laughing Моите пердета са от тюл и директно ги мятам на корниза след пране (не ми се мисли, ако трябваше да ги гладя  Crazy)

# 649
  • на Дъждовен остров
...
И какви ще са тези крайни случаи на недоимък за препарат за миялна?![/b]

Синоним на краен случай е думичката мързел.  За домакини, които нямат домашни помощници в къщи и трябва лично те да отидат до магазина за да си купят таблетки за миялната.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 650
казабланка, доста се посмях с теб Laughing Моите пердета са от тюл и директно ги мятам на корниза след пране (не ми се мисли, ако трябваше да ги гладя  Crazy)

И аз правя така.  Peace

А за съдомиялните - и на мен ми е абсурдно да си толкова на зор, че веро и прах да слагаш вътре.В къщи имаме, но не я използвам повече от 2-3 пъти месечно.Най-вече когато имаме гости или като готвя повече, за да мога да я напълня.За 5 чинии няма да я пускам.

# 651
И аз съм слагала веднъж веро в миялната. Нищо й нямаше, но количеството трябва да е много малко, защото се разпенва много и после не може да се изплакне хубаво. И естествено не трябва да се прави по принцип, защото миялната се разваля.
Какво чак толкова странно има. Свършва ти табовете и прибягваш до верото. Това, разбира се, за такива мързеливи пишман домакини като мен, които си ползват миялната всеки  ден и не измиват дори една лъжица на ръка.

# 652
И аз съм от мързеланите - на ръка не мия, нито пера. Но винаги имам порядъчно количество препарати, специализирани за машинно миене или пране.
А да сложа веро в съдомиялната машина просто няма как да стане Stop.

# 653
Sourcherry, като каза препарати,  не переш на ръка, но кажи някое хубаво сапунче за пране на ръка за бебешки дрешки.Не държа да е някакъв бебешки препарат, всъщност.

# 654
Капус сензитив. Като този, но бял калъп:

Би могла да използваш и обикновен бебешки сапун.

# 655
А откъде да го намеря?

# 656
  • Pb
Последно взех такъв от Вис Виталис.

# 657
Има го в хипермаркетите. Аз пазарувам в Пикадили, там го има.

# 658
  • София
И в Кауфланд

# 659
Здравейте ! Може ли да стерилизирам буркани с маджа от кухня или сготвена от мен ?/И колко време  не се развалят ? И трябва ли да ги държа в хладилника? Ще ходим на море, пюрета не ще да види, та затова питам дали мога да му сготвя и да ги консервирам ( стерелизирам) в бурканчета ????

Общи условия

Активация на акаунт