Хитрини за пестене на време!

• 95 921
  • 786
  •   1
Отговори
# 705
Sourcherry,препаратът който си препоръчала за почистване на пералнята,откъде мога да го купя?От известно време,хавлиите ми миришат след пране отвратително.

# 706
IKAFETO, д-р. Бекман серията се продава в супермаркетите.
Посоченият от мен препарат със сигурност го има в дрогерии ДМ.

Пералнята е уред, който съвсем естествено се задръства и замърсява и още по-естествено трябва да се почиства редовно. Не само ваната за препаратите, а и барабанът. Обикновено ако леко се повдигне гуменото уплътнение, под него се виждат наноси от тиня и наслагвания.

Предпочитайте да перете с прах за пране, пред гел.

# 707
  • на Дъждовен остров
Този препарат го имам в къщи и вече ползвам три бутилки без никакъв резултат или поне не този който очаквах.
http://www.amazon.co.uk/Dr-Beckmann-Service-It-Washing-Machine/d … 109878&sr=8-1
Лично аз не смятам, че върши чудеса за цената си.  За това не го препоръчах, а и не знаех дали го има в БГ.

Относно предпочитанието за прах пред гел май също ще съм на различно мнение, ама не искам да става дразга за това не коментирам.

# 708
Теа, чиста логика защо да се пере с прах по-често, отколкото с гел.
В отделна тема сме го коментирали многократно. Там има няколко корифеи, обяснено е идеално.

Въпросният препарат върши добра работа. Не е помогнал на теб, защото машината е задръстена. Има много виновници за това - пране с течни препарати предимно, постоянна ниска температура на пране, замърсена вода.

# 709
За себе си съм абсолютно убедена,че след като минах само  на течни препарати, започнаха и  проблемите с "ароматите".

# 710
  • Талант на 2012,2013 г.
И аз за себе си съм убедена по същият начин.

Затова и ги изпратих в миналото. Peace

# 711
Сори че оспамвам темата и аз, но бихте ли ме насочили към темата за перални. Имам проблем с мойта и искам да питам по разбиращите  Embarassed
Мерси и още веднъж сори  Heart Eyes

# 712
  • на Дъждовен остров
Аз пък от 4 год си пера с гел на капсули и нямам никакви проблеми с пералнята.  Чистя я с препарат от куртоазия.  За мен препаратът на прах въобще не дава същия рзултат в/у прането.  Обаче това си е лично мнение.  Освен това, когато купувам гелът на капсули знам, че фабрично са запечатани и не отварят бутилките за да доливат вода или да изсипват от самия препарат. 

# 713
  • Пловдив
Сори че оспамвам темата и аз, но бихте ли ме насочили към темата за перални. Имам проблем с мойта и искам да питам по разбиращите  Embarassed
Мерси и още веднъж сори  Heart Eyes

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=573688.0

# 714
  • Пловдив
Препарат за почистване на перални има и в метро.

# 715
  • Не от София.
solei за душ кабина ли говорим или за вана?  Трябва ли да се мият стъкла (стълкена палстмаса) или говорим за вана?
Това в БГ има ли го
http://www.choiceful.com/choiceful-id-1554-Viakal-500ml.html
Та въпросът е наслоен варовик ли имате по ваната, душ кабината или засечена мръсотия?
Говорим за корито на душ-кабина..предполагам,че материалът му като на ваната.Засечено бяло трябва да чистим  newsm78
А препарата,който си показала,аз лично не съм го виждала в Бг.Ако някоя мама знае подобен,да помогне!

# 716
Само аз ли никога не съм си чистила пералнята  Embarassed

Само веднъж чекмедженцето,защото имаш малко мухлясало от омекотителя и някакви засъхнали работи от прахообразния прах,но оттогава пера само с течем,който слагам директно в барабана  Peace Иначе самият барабан не съм чистила никога,а пералнята ни е на 4 години  Blush

# 717
щях да кажа пльок, но нека е плацик ТУК  Mr. Green
ползвам някои хитринки от тук, но имам още какво да уча Hug
леееко сте я поразводнили последните страници, но и така е крайно съдържателна, по същество, едно след друго, яко полезни съвети Mr. Green

# 718
Да се отчета и аз с хитринки Laughing.Накисвам скилидките чесън във вода за няколко минути,преди да ги обеля.Люспата омеква и пада много по-лесно.За пържени тиквички си правя рядко(като за палачинки)тесто само от вода и брашно.Потапям в него и слагам тиквичките в тигана една до друга.Благодарение на тестото се слепват и ги обръщам като палачинка,а не една по една.По същия начин пържа и дребна риба.

# 719
  • София
За пържени тиквички си правя рядко(като за палачинки)тесто само от вода и брашно.Потапям в него и слагам тиквичките в тигана една до друга.Благодарение на тестото се слепват и ги обръщам като палачинка,а не една по една.По същия начин пържа и дребна риба.

Аз изобщо не си правя труда да вися пред котлона - слагам всичко във фритюрника. Не цапа мазнината  Peace Освен това, за да ги овалям в брашно прилагам следния номер- имам една дълбока купа, която на капака си отгоре има още едно подвижно капаче. Та слагам нарязаните тиквички в купата, затварям, през подвижното капаче сипвам няколко лъжици брашно и .....ефекта на шейкъра Laughing Така разтръсквам енергично няколко пъти, изчаквам секунди, да отмине "снежната" буря вътре и готово. А майка ми слага тиквичка по тиквичка в брашното.....и й отнема доооодта време Naughty

Общи условия

Активация на акаунт