Хитрини за пестене на време!

• 95 921
  • 786
  •   1
Отговори
# 15
Готвя на фурна във плик за печене-  не се цапа фурната.
Поне веднъж на три месеца изхвърлям ненужни вещи- изпочупени играчки, списания вестници, дрехи, които не се носят, остаряла козметика /винаги намирам какво/-така не се претрупвам с вещи и е подредено.

# 16
И аз изполавам найлоновите пликчета за събиране на боклук и изхвърлям всеки ден.
Банята след като я напръскам с препарат я измивам с подвижния душ.
Вкъщи имам влагоабсорбатор и вместо да изхвърлям водата с нея си поливам цветята.Така хем е престояла,хем не съдържа разни химикали.
В топлото време много обичам да си постелям спалното бельо веднага от простора,така си спестявам сгъването на три комлекта чаршафи.

# 17
Леле, как съм ви изпуснала до сега. ooooh!

# 18
коша за боклук зареждам с няколко пликчета - съвет научен от форума  Peace
Ето това е много хитро-бих го изпробвала.
Една от "хитрините" ми за пестене на време е доста популярна , както се вижда от постовете-винаги имам накълцани на ситно магданоз,копър,моркови и чушки в камерата на хладилника.Много бързо и лесно се готви когато ги имаш подръка. Peace

# 19
# 20
С водата , с която мия апартамента , после измивам терасата.
Водата от климатика използвам за цветята. Това се сещам на прима виста. Ако се сетя още нещо ще добавя.
Използвам доста от споменатите по-горе хитринки.  Peace

# 21
  • Бургас
Много добри съвети за пестене на време,че и на пари.Аз през седмицата готвя през ден-в горямата тенджера.Така едната вечер готвя а другата ми е за леко почистване на дома-прахусмукачка и стирка.

# 22
  • Майнатаун
Много хубава тема Peace браво на авторката,тъй като аз съм все още млада домакиня всичко което научавам ми е полезно и много интересно Simple Smile

# 23
  • София
При всеки възможен случай ползвам тенджера под налягане.

# 24
  • Бургас
и аз като авторката от горния пост готвя през ден за да има ядене за два дена , продуктите за яденето ги приготвям няколко часа предварително по време на готвенето мия използваните чиний или поливам цветята , докато се къпя си пера бельото или мия плочките в банята.

# 25
Варя 1 килограма боб и после в торбички на порции за едно готвене във фризера. Като реша да сготвя без да го размръзявам го слагам да ври и си правя запръжката,  за 10-15 минути е готово.Така пестя ток за увирането на 3 манджи боб и време разбира се.

# 26
всичко от гореизброените го знам и ползвам
Допълам
 - запазвам пликовете от Корнфлейкс и като чукам месо , го пъхвам вътре  Mr. Green така не ми се налага да мия чука после /по здрави са от обикновенните пликове и носят повече на бой !
- като готвя сърми или пълнени чушки и домати първо си сварявам само ориза почти до степен готов и си правя запръжката на кайма подправки ... после смесвам двете и пълня /завивам листа  - пестя време от печенето после така правя и с плънката за пиле
- крем карамела захаросвам директно една огромна тава и в нея сипвам целия крем / нея слагам в тавата на фурната между двете вода и без това изяждаме карамела за една вечер ... Mr. Green пестя от миенето на дузина купички

# 27
Относно ориза и каймата за пълнените чушки/ сърми- слагам в тигана каймата, след нея ориза с повечко вода и подправките с лука. Така всичко се запържва, ориза и каймата са готови. Ако чушките са сушени и зелето предварително сварено/кисело, то остава само за 5-10 минути да ги пъхна във фурната със заливката.
Винаги пускам пералнята сутрин преди да тръгна на работа, като се приберем, само простирам дрехите.

# 28
И аз готвя по-големи количества, да има поне за два дни. Не мога да си представя да готвя всеки ден.

# 29
Моят коронен номер - готвене на супа в голяма тенджера, като половината задължително отделям, пасирам (става крем-супа) и замразявам в пластмасова кутия във фризера. Така си спестявам поне едно готвене. А да питам за замразените зеленчуци - лук нарязан може ли да се замрази?

Общи условия

Активация на акаунт