Хитрини за пестене на време!

• 95 921
  • 786
  •   1
Отговори
# 45
Стерилизират се от високата температура, Бърдиткин.
Аз така мия зеленчуци лятото, мушкам всичко в миялката и включвам само на излакване.
Страхотно улеснение е особено за марулите  Mr. Green

# 46
В тавата от фурната пека върху хартия за печене почти всичко -
тавата е като нова,минава се само с гъба.

# 47
  • София
Бурканите със сготвеното ястие можете да "пуснете" в миялната.  Wink  После имате готови консерви.
Може ли по-подробно за тази хитринка, моля  Praynig

Разбира се. Самоцитирам се от отчетната тема.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=543870.msg17135296#msg17135296

# 48
Хехе, готина тема.
На прима виста се сещам само една лична хитринка, която улесни живота на много домакини покрай мен Laughing
Понеже мноооого обичаме тиквички, а овалването в брашно е такава досада...
Взимам нова обикновена торбичка, слагам вътре брашно и сол и режа колелцата направо в нея.
После завързвам торбата и раздрусвам интензивно за да се овалят всички.

# 49
  • София
Убихте ме с тая миялна  Laughing

# 50
аз току-що изпробвах номера с горешата супа и обърнатите буркани, да видим  Crazy

мъжа ми каза, че се пълнят до горе за да стане, а аз не баш.  Thinking

# 51
Гъби се мият по-лесно ако ги поръсим с брашно и така наръсени ги залеем с вода.
Фугите в банята ги пръскам с белина сипана в шише от препарат за прозорци.След 5 мин плакна с душа.При мен всичко е бяло и всяко петънце или леко захабено се набива в очи.Така се маха и мухал.
Подовете са от дърво,но лакът е с блясък.Дори и да е прашно не си личи.
Мебелите от светло дърво също не си личат като са прашни за разлика от тези с тъмното.
Не гладя и не простирам-имам сушилня .Тя го прави вместо мен.
Пазарувам веднъж в месеца в метро.Излиза ми по-евтино,а и не мъкна торбите всеки ден.
Всичко,което мога да си купя по интернет и от чужбина,ми излиза по-евтино,по-качествено и ми го носят у дома.
Редовно чета по много и различни форуми и статии.Информацията е безценна.Пести и време и пари,а и така си почивам.
Фризера се размразява лесно със сешоар.
Стъкло,прозорци мия само със сапунена вода и микрофибър.Ефекта е поразителен.
Ако сготвя повече излишното слагам в буркани с винт ,кипвам за 10-15 мин и в мазето.Траят до една година.
Телешкото увира по-бързо ,ако го накиснете в марината за час-два.

# 52
  • София
- крем карамела захаросвам директно една огромна тава и в нея сипвам целия крем / нея слагам в тавата на фурната между двете вода и без това изяждаме карамела за една вечер ... Mr. Green пестя от миенето на дузина купички

И аз така, ползвам керамична тавичка!

# 53
  • София
Подправките (магданоз, копър и др.) ги замразявам направо на "китки" в найлонови торбички. Когато ми потрябват за готвене само почуквам торбичката в кухненския плот от всички страни и те се натрошават вътре в плика идеално. Слагам колкото ми потрябва, останалото връщам във фризера обратно.

Прозорци мия с течност за чистачки разтворена във водата.

# 54
  • София
Този номер с подправките обезателно ще го пробвам. Много мразя да режа големи количества копър и магданоз и затова всяка зима оставам без тях във фризера.

# 55
Аз пък изцяло минах на сухи и само за определени ястия ползвам на плочки  в пликче като си отчупвам.

# 56
# 57
Темата е супер Hug
Сгъвам спалното бельопреди пране  хубаво и така го слагам в пералнята. По-лесно се простира, по-малко намачкано е/защото не е на топка пъхнато/ и най-важното- нищо не влиза в пликовете.
Варя картофи само в микровълновата.
Ползвам топ лак - спестявам лакирване през седмицата.

# 58
  • Перник
Темата е супер Hug
Сгъвам спалното бельопреди пране  хубаво и така го слагам в пералнята. По-лесно се простира, по-малко намачкано е/защото не е на топка пъхнато/ и най-важното- нищо не влиза в пликовете.
Варя картофи само в микровълновата.
Ползвам топ лак - спестявам лакирване през седмицата.

Според мен не се изпират добре така, а може и да съм в заблуда.

А картофите колко време ги вариш?

# 59
Картофите ги нарязвам на кубчета, слагам ги в иенаслас с с капак и им наливам вода  да ги покрие./+ малко сол/ Взависимост от количеството им трябва 10 или 12 мин. Ако не си сигурна пробваш.
За чаршафите според мен че се изпират.

Общи условия

Активация на акаунт