Хитрини за пестене на време!

• 95 921
  • 786
  •   1
Отговори
# 60
vesni и аз същото си помислих като Надя* , даже като ги слагам в пералнята нарочно ги правя " на топка", защото смятам, че така ще се изперат по - хубаво. Другият път ще пробам като теб  Peace

# 61
Чаршавите не трябва да се сгъват,това го пише и в упътването на пералнята,
но винаги съм го знаела.
И друга заблуда е - пералнята да се пълни на макс - не се изпира качествено.
Картофите и моркови варя в МВ,ползвам йенска тенджера - 10/12мин. за кг.

# 62
  • Варна
Металните части в банята ги забърсвам с хавлия след къпане. Спестява петна от варовик (водата ни е твърда). Плочките, обаче, нямам нерви - добре, че по тях не си личи още след третото намокряне. Ако някой има по-добра идея, моля да сподели.
Докато ми се занимаваше със спорт, правех упражнения за разтягане, докато гледам тв.
Минавам с прахосмукачка по една стая на сутрин, а не всички наведнъж, психологически се чувствам по-малко слугиня Simple Smile
Идея на една приятелка за гримиране (никога не съм го прилагала, но звучи практично): нарежда всички инструменти и консумативи по ред на прилагане и действа почти механично сутрин Simple Smile Сори, ако повтарям вече казани неща.

# 63
  • Пловдив
Брей че интересно ...и полецноооо /както се викаше в една реклама/ Joy

# 64
аз току-що изпробвах номера с горешата супа и обърнатите буркани, да видим  Crazy

мъжа ми каза, че се пълнят до горе за да стане, а аз не баш.  Thinking

Вергилия, бурканите се пълнят нормално- не е необходимо да се препълват. Получава се вакуум и ястието се запазва.
Ние от години практикуваме по този начин.
Надявам се да си доволна от резултата Simple Smile

# 65
  • Талант на 2012,2013 г.
Момичета, къде съм спала? И все пак навреме ви намерих. Чудесна тема! Hug Връщам се да чета...

# 66
Като прохождаща домакиня един един съвет.
Пържоли не чукам, мариновам според вкуса за известно време, нямат равни.

# 67
  • у дома
Пържолите винаги ги кисна в прясно мляко, колкото повече толкова по-добре!
И още нещо - чистя, готвя, пера, простирам на изключен телевизор, иначе се заглеждам и ... уйде коня у ряката  Mr. Green

# 68

От старата се научих да си замръзявам подправки за зимата във формички от лед с малко водичка.
Винаги имам пресен магданоз и копър.

И аз започнах да замразявам свежи подправки. Много е практично!  Peace

# 69
Пресни подправки има целогодишно,вече не замръзявам.

# 70
 Heart Eyes
Много полезна тема!!! прочетох я  Mr. Green
И аз като вас - каквото може пека на хартия - ето снощната риба така я правих. След това сгънах хартията и я хвърлих, а тавата само изплакнах  Laughing
Задължително си слагам зеленчуци и подправки във фризера. Така когато и да се прибера - успявам да спретна нещо.
Вечер като се навечеряме пускам двете си най-добри приятелки да работят  Mr. Green съдомиялната и пералнята и влизам да се къпя. Докато се оправя, изсуша ит.н. те са готови и прибирам съдовете и простирам. Така като се върна от работа на другия ден не се занимавам с тях.
Ако се сетя друго ще допълвам  Peace

# 71
  • Пловдив
Чудесна тема
Малко идеи и от мен.

-Правим меню от предната за следващата седмица. Изготвяме списък в нужните продукти и пазаруваме наведнъж. Освен това за мен е лесно като знам какво ще се готви на следващия и последващия ден и мога да приготвя от по рано нещо. Утре например ще правя картофени кюфтета и още тази вечер ще сваря картофите. Освен това има нещо хъбаво да знаеш какво ще хапваш утре, някак си се настройваш за това нещо и ти се хапва повече.

-затези, които имат уред за готвене на пара- за руска салата-картофи, моркови и яйца се варят на едно в уреда. Пести се време и миене на съдове.

- Когато мия банята- напръсквам я, свършвам нещо бързо, влизам да се къпя и я изтърквам, докато си поливам и мен под душа Simple Smile Пестя време, не се мокря както ако я мия с дрехи и после ми я приятно да се изкъпя в чиста баня.

# 72
Пресни подправки и някои зеленчуци, и аз замразявам не защото ги няма на пазара по всяко време, а защото така ми е много по-лесно и бързо като готвя. Спестявам си ежедневното белене на лук, морков и т.н. , после рязането, миенето на чопъра. Затова режа на големия робот поотделно лук, праз, морков, чушки, магданоз, слагам в пликчета и замразявам. После само отчупвам колкото ми е необходимо и готово- така готвя по-бързо.

За гримирането сутрин- изваждам от несесера и подреждам, това което ще ми трябва и действам по ред.

Чанти, обувки, дрехи, чадъри, шапки, ръкавици,учебници, билети, карти... Grinning на мен и на малкото дете- приготвям от вечерта. Таткото и големият син се оправят сами.

Цветята поливам с предварително напълнени 1.5 л. бутилки от минерална вода. Имам много цветя и така се улеснявам. Поливам, пълня бутилките и нареждам в една голяма еко чанта и складирам под мивката в кухнята. На следвадщото поливане само грабвам чантата и действам.

# 73
  • Пловдив
Някой спомена за сешоар при размразяване на фризера.
Аз пък използвам тенджера с вряла вода. Слагам във фризера и затварям вратата Simple Smile

# 74
Изобщо не обичам чистенето, затова търся начини да го правя по възможно най-мързеливия начин, и това са моите малки номерца!  Blush
Миенето на съдове ми е голям кошмар, затова спада в задълженията на Голямото Мъжко Тяло, докато аз се къпя!  Laughing  Sunglasses
Малкото Мъжко Тяло с голямо недоволство събира играчките си, но за сметка на това му харесва да пълни пералнята и да пълни кошчето за буклук, така той разтребва пода докато аз готвя.
След като се изкъпя запотеното огледало го "изчиствам" с гела за бръснене на Голямото Мъжко Тяло и така не се запотява поне за седмица!
Преди да купя преса за гладене, слагах под покривката на дъската за гладене алуминиево фолио и така дрехите се изглаждаха по-бързо!
Понеже не ми харесва да вися над тенджерата, когато варя винаги слагам лъжица на дъното на тенджерата и така не прелива!
Вечер прели лягане слагам гел по тоалетната чиния и на сутринта ми е чиста без да коленича и трия!
Разлято червено вино миахам с бял алкохол- узо, ракия, вино.
Потъмнели бронзови предмети чистя с кетчуп.
Ако хладилника не мирише хубаво слагам половин лимон с малка дупка пълна със сол за през нощта!
Мухите избягват да влизат, когато има поставен половин лимон надупчен с карамфил, а по прозорците имам силно миризливи подправки- лавандула, босилек, мента, за да се пазим от комари.
Когато трябва да режа червен лук, след като го обеля, го слагам да престои половин- една минута в купичка студена вода и така не е нужно да плача без причина.
Един път в седмицата слагам във всички сифони по 2-3 супени лъжици сода и заливам с оцет, оставям да престои 10-15 мин и след това заливам с вряла вода. Така предотвратявам евентуално запушване!
Розите се запазват за по-дълго време, ако преди слагането им във вазата отрежем стъблото им под ъгъл и го попарим с гореща вода! Така поне казва майка ми, аз не съм го пробвала все още!
Пилешкото месо става още по-вкусно ако се маринова в кисело мляко!
Никога не режа марулите, спанака и всичко зелено- губят им се витами, а когато трябва да варя зеленчуци за супа ги пускам цели- така се запазват повече витамини, но ако се търси скорост- дребно нарязано= бързо готвене.
Има две дъски за рязане- дървена за плодове и зеленчуци, но и достатъчно голяма, за да не се пълня с малко чинийки около мен, и пластмасова за месата, коити винаги пипам с латексови ръкавици за единична употреба.
Засега само това се сещам! Надявам се да съм била полезна! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт