Хитрини за пестене на време!

• 95 926
  • 786
  •   1
Отговори
# 105
дайте картинка на тази гъба моля baby_neutral

За тези гъби става въпрос,нали:
http://www.drugstore.co.il/images/products/43553.gif

Има и тема за тази вълшебна гъба:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=308678.0

# 106
Интересна гъба,ще я потърся Peace

# 107
  • Пловдив
А в Пловдив къде може да се намери  Thinking

# 108
Нито съм чувала, нито съм виждала такава гъба, от тук разбрах  Peace

# 109
Прочетох темата за гъбите излиза,че не съм я ползвала правилно.
Цялата гъба се унищожи,а е трябвало да се реже,колкото кибритена кутйка.
Меракът ми беше толкова голям да пробвам разни неща,че прочела не дочела,
но следващият път ...

# 110
Я виж какви интересни неща имало по света!
Тази магическа гъба ще си я поръчам още днес от България!
Но искам да кажа, че този "западен" начин на миене на чиниите с пълната мивка и не плакненето англичаните "ядат" по литър и половина почистващ препарат на година или 6 месеца.. не си спомням добре! Съпруга на майка ми е англичанин и един път като "ми" той чиниите, някой хлъцна и се появи балонче!  #Crazy Laughing точно като по анимационните филмчета! Сега е обучен и мие чиниите по български!  Sunglasses
Иначе аз се сетих за още няколко хитринки:
- когато готвя винаги до дъската ми за рязане имам един голям бол, с малко пликче- от тези за кошчето в тоалетната, където си изхвърлям обелки и всякакви отпадъци- така си спестявам време в разхождане из кухнята и после само събирам плика и хоп в кофата за боклук;
- другото е за грижата за цветята.. изобщо не ми харесва листата на цветята да изглеждат прашни и неподдържани, затова 1 път на 1-2 месеца ги минавам с обелка от банан, така пестя време от всекидневно забърсване и пестя пари от препарати за блясък.. пък е и добра "маска" Wink  Laughing
- вкъщи махам прах със системата "SWIFFER"- за под и мебели... по-рядко забърсвам прах и наистина го събира, а не го разпространява наоколо!
- при прането на дрехи и аз ползвам капана за цветове, но за да не пера нещо повторно винаги слагам и препарат за лекета. Лично аз използвам "ACE Gentile" и съм много доволна... пък и когато Малкото Мъжко Тяло беше бебе вместо да разделям неговите дрехи от нашите, аз ги пусках заедно, защото използвам екологичен препарат за пране! Все пак имаме една планета и тя е нашият дом! Wink
Казвам ви.. голяма мързелана съм по отношение на чистенето и затова гледам да го правя колкото се може по-рядко, но да бъде качествено! Simple Smile

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 14:12 от Mushmoranka

# 111
Мразя да меся тесто продължително време , затова го слагам в 3-4 найлонови торбички здраво завързани -и в автоматичната пералня на програма само центрофуга. Peace

Маратонки също в автоматичната пералня,разбира се предварително почистени отдолу.

# 112
  • Варна
Mushmoranka, този SWIFFER за прах откъде може да се намери у нас?

# 113
Мразя да меся тесто продължително време , затова го слагам в 3-4 найлонови торбички здраво завързани -и в автоматичната пералня на програма само центрофуга. Peace

Маратонки също в автоматичната пералня,разбира се предварително почистени отдолу.
Супер си! Това не ми е хрумвало!

# 114
Аз пера обувки и кожени якета без естествен каракул с течен препарат на 3О градуса. Досега за 10г. окепазих само 1 Mr. Green

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 21:27 от harmony_broken

# 115
  • гр. София
А защо  переш обувките? Външно почистване с боя не е ли достатъчно?

# 116
  • Пловдив
може би това пране на обувки е подходящо само за лятото, иначе как ще изсъхнат, само центруфугиране няма да свърши работа. Често съм се питала, какво ще стане, ако изперя някои ботуши....

# 117
На спортни обувки според мен не е достатъчно. Някои обувки се омирисват според мен, въпреки, 4е купуваме само естествена кожа.  Тези с токчетата и шпиц не пера, както и италиански гьонени обувки.

За съхненето-продават се обтегачи за запазване на формата. Не бива да се сушат на слънце или топло, защото се смаляват и кожата се поврежда. това важи принципно за всички естествени кожени изделия. Е съхнат поне 3 дни, но според мен си заслужава.

П.С. Ботуши не съм прала- високи не носим, но боти да.

# 118
  • Пловдив
Mushmoranka, този SWIFFER за прах откъде може да се намери у нас?

Ще си позволя аз да тиотговоря. тъй като оня ден купих. Единствения магазин в който аз открих беше Била. Аз купих мокрите кърпи за под- 12 броя мисля за около 8 лв. Имаше и сухите кърпи за под, но не запомних цената. Не съм сигурна дали имаше и от системите за почистване на прах от мебели. Но ако там не намериш, видях че в ДМ на тяхната марка има вече таква система, която ползвах преди и бях доволна.

# 119
  • Горна Оряховица
 Много полезна тема  Hug

Общи условия

Активация на акаунт